Lourdes

vanaf 5 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 549
Een Lourdesreis is steeds een onvergetelijke ervaring. Velen willen één of meerdere keren in hun leven een bezoek brengen aan dit wereldberoemde bedevaartsoord. Deze 5-daagse reis wordt een combinatie van bedevaart en toerisme: we ontdekken ook de indrukwekkend mooie Pyreneeën met zijn prachtige natuur! De in het programma vermelde uitstappen zijn vrijblijvend. Wie graag de tijd in Lourdes doorbrengt kan dat gerust doen. Onze gids brengt jullie ter plaatse graag op de hoogte van plechtigheden, misvieringen en activiteiten in en rond het Heiligdom.

Programma

DAG 1

We vertrekken in de vroege ochtend want we moeten rijden tot in het zuiden van Frankrijk. Onderweg houden we enkele keren halt en voorzien in Lourdes aan te komen voor het avondmaal.

DAG 2

In de voormiddag maken we een verkennende wandeling in Lourdes langs de voornaamste beziens-

waardigheden. We wandelen door het Heiligdom met o.a. de grot, de basilieken, de esplanade, de immense ondergrondse basiliek. In het stadje passeren we langs de molen van Boly - het geboortehuis van Bernadette - en het Cachot. Na het middagmaal vertrekken we voor een excursie naar Gavarnie, één van de prachtigste plaatsen in de Pyreneeën. We maken er een wandeling (ca. 2u) naar de Cirque de Gavarnie, een mythisch keteldal, erkend als UNESCO Werelderfgoed. Men kan de wandeling ook doen op de rug van een ezel. In het dorpje Gavarnie kan je rustig kuieren langs de vele winkeltjes met streekproducten.

DAG 3

We wandelen door Lourdes naar de funiculaire du Pic de Jer. Met het treintje gaan we naar de top van de Pic du Jer, waar we kunnen genieten van een prachtig panorama over Lourdes en de omgeving. In de namiddag maken we een tweede schitterende excursie in de Pyreneeën. We trekken naar de bekende en beruchte Col du Tourmalet in de Hautes-Pyrénées. Deze 2.114 m hoge bergpas is ontelbare keren het toneel geweest van een beklimming en doortocht in de Ronde van Frankrijk. In de zomer is dit een geliefd wandelgebied, in de winter een druk bezocht skioord. Na het avondmaal kan men nog deelnemen aan de bekende kaarsjes-

processie.

DAG 4

In de voormiddag gaan we met de autocar naar Bartrès, waar Bernadette een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Een korte wandeling door het dorp brengt ons bij de dorpskerk en de schaapstal waar Bernadette de schapen hoedde. We keren te voet terug naar Lourdes, een rustige wandeling van ong. 4 km door de mooie natuur. Wie wenst kan ook terug met de autocar naar Lourdes. Na de middag gaan we naar het nabijgelegen Bétharram, waar we een bezoek brengen aan de fascinerende grotten. Deze worden beschouwd als de mooiste grotten van de Pyreneeën.

DAG 5

Na een vroeg ontbijt verlaten we Lourdes. Via de autosnelwegen en de nodige stops komen we aan in Poperinge omstreeks 22u.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
26 september 2019 5 dagen
Prijs € 549,00
Boeking na 17 feb. € 574,00