Amsterdam

(her)ontdekken vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 199
Amsterdam scoort toeristisch gezien hoge toppen. De Nederlandse hoofdstad blijft een trekpleister en dat dankzij haar gezellige sfeer en vele bezienswaardigheden, allemaal op wandelafstand. Tijdens dit weekend laten wij u de stad kennen op een aangenaam tempo. Levendige pleinen, bekende musea en grachtpanden passeren de revue. Het bezoek aan het Anne Frank Huis mag niet ontbreken. Logeren doen we in een hippe buurt.

Programma

Dag 1

We rijden Amsterdam binnen langs de Amstel. Op slechts enkele kilometers van de drukke binnenstad ervaren we hoe groen Amsterdam ook is. Hierna gaan we tot aan de Albert Cuypmarkt met het beeld van de legendarische André Hazes. Na de verkenning van het Museumplein (met Van Gogh en het Rijksmuseum) is er tijd voor een vrije lunch ter hoogte van het Leidse Plein. Hierna stappen we verder langs de grachtengordel om uit te komen bij de Bloemenmarkt en het Spui. Talrijke verhalen maken de wandeling boeiend en vaak verrassend. Uiteindelijk komen we aan bij de Dam en het Damrak. Wie wil, kan hier nog inschepen voor een boeiende rondvaart door de oude haven en het grachtennetwerk. In de buurt van ons hotel is de wereld-

keuken vertegenwoordigd. Het wordt dus geen  moeilijke opdracht om iets naar uw smaak te vinden. 

Dag 2

We starten onze dag aan de Prinsengracht voor een bezoek aan het Anne Frank Huis. Het joodse meisje zat er gedurende 25 maanden opgesloten tijdens WOII. Het museum reconstrueert het verhaal en brengt de  holocaustproblematiek tot leven (bezoek inbegrepen). Hierna tijd voor een verkenning van een ander stuk Amsterdam. We passeren de 9 straatjes en het heraangelegde Rokin. De buurt rond het Rembrandtplein nodigt uit voor de lunch. Tijdens de namiddag steken we ons licht nog eens op bij Gassan Diamond voor een rondleiding in een diamantslijperij. Richting Centraal Station houden we nog halt bij de Nieuwmarkt en de Zeedijk. In de vooravond keren we terug naar Poperinge.

Geen datums beschikbaar