Amsterdam

(her)ontdekken vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 219
Amsterdam scoort toeristisch gezien hoge toppen. De Nederlandse hoofdstad blijft een trekpleister en dat dankzij haar gezellige sfeer en vele bezienswaardigheden, allemaal op wandelafstand. Tijdens dit weekend laten wij u de stad kennen op een aangenaam tempo. Levendige pleinen, bekende musea en grachtpanden passeren de revue. Ook een volledig vernieuwd stadsdeel gaan we voor het eerst met Reizen Suffis nader bekijken. Logeren doen we in een hippe buurt.

Programma

Dag 1

We rijden Amsterdam binnen langs de Amstel. Op slechts enkele kilometers van de drukke binnenstad ervaren we hoe groen Amsterdam ook is. Hierna gaan we tot aan de Albert Cuypmarkt met het beeld van de legendarische André Hazes. Na de verkenning van het Museumplein (met Van Gogh en het Rijksmuseum) is er tijd voor een vrije lunch ter hoogte van het Leidse Plein. Hierna stappen we verder langs de grachtengordel en passeren we de 9 straatjes, het Anne Frankhuis en de Jordaan. Talrijke verhalen maken de wandeling boeiend en vaak verrassend. Uiteindelijk komen we aan bij de Dam en het Damrak. Tijd voor shopping, een museum of een typische bruine kroeg is er zeker nog. In de buurt van ons hotel is de wereldkeuken vertegenwoordigd. Het wordt dus geen moeilijke opdracht om iets naar uw smaak te vinden. Na het vele stappen, verrassende toffe verhalen en een lekker diner zullen we genieten van een zalige nachtrust in Motel One Amsterdam.

Dag 2

We starten onze dag aan het Centraal Station. Maar deze keer gaan we op verkenning in Amsterdam-Noord. Deze buurt kende de afgelopen 10 jaar een echte metamorfose. Oude scheepsdokken zijn  veranderd in trendy woonbuurten of spectaculaire publiekstrekkers zoals de A’dam of het Filmmuseum Eye.  We pikken er een aantal projecten uit. Terug in de oude stad is er tijd voor een stadsrondvaart. Na de vrije lunch gaan we via het Rokin, de Bloemenmarkt en het Rembrandtplein naar Gassan Diamond voor een rondleiding in een diamantslijperij. In de vooravond keren we terug richting Poperinge, wellicht zijn we een onvoorwaardelijke topfan van de Nederlandse hoofdstad geworden.


Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
1 oktober 2022 2 dagen
Prijs € 219,00
Boeking na 28/03/22 € 229,00