Paris à vélo

vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 179
Op dit weekend naar Parijs verkennen we de stad alleen maar per fiets. De inspanningen van de voorbije jaren hebben er voor gezorgd dat het werkelijk veilig fietsen is in Parijs. Al fietsend de stad verkennen is een heel bijzondere ervaring. Op deze tweedaagse gaan we trouwens op zoek naar minder bekende monumenten en pleinen.

Programma

DAG 1

We verlaten onze bus en verkennen op zaterdagmorgen het 19de arrondissement met Parc de la Villette. Dit park verrast door haar architectuur en toegankelijkheid. Verder langs het canal St Martin met haar typische sfeer. Fietsen doen we tot aan Place de la Bastille. Vrije lunch in de omgeving. Daarna rijden we de trendy wijk le Marais binnen. Langs Place des Vosges en Village Saint-Paul komen we vanzelf uit op Ile Saint Louis en Ile de la Cité. Even met de fiets tot aan Paris Plages. In de loop van de namiddag passeren we nog de omgeving van het Louvre en de Champs-Élysées. Even uitrusten aan de Arc de Triomphe en vervolgens rijden we tot aan ons verblijfshotel. Check-in  omstreeks 18 uur. Die avond is er mogelijkheid om te dineren in de buurt van Montmartre of een cabaretvoorstelling bij te wonen bij Place Pigalle.

DAG 2

Na ons ontbijtbuffet rijden we tot aan Parc Monceau. Daarna gaan we via de grote boulevards helemaal tot aan de Seine. Rive Gauche lonkt met de Eiffeltoren, Dôme des Invalides en Tour Montparnasse (bezoek mogelijk). Verder naar het Panthéon en in deze gezellige buurt is er ook tijd voor een vrije lunch. Na de middag rijden we opnieuw richting Rive Droite en via het Gare de Lyon en de viaduc des Arts fietsen we tot aan de Porte Dorée. Via het gelijknamige paleis en het aquarium komen we in het Bois de Vincennes, bijna 1000 ha groot ... ideaal om een stuk per fiets te verkennen. We rijden langs lac Daumesnil met de boeddhistische tempel tot aan Château de Vincennes (bezoek mogelijk). Hier pikt de bus ons opnieuw op en vertrekken we richting Poperinge.

Geen datums beschikbaar