Paris à vélo

vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 319
Tot voor 2008 leek fietsen in Parijs niet zo evident. Een andere mentaliteit, heel wat investeringen in fietspaden en -voorzieningen zorgen er voor dat 10 jaar later Parijs beschouwd kan worden als een schitterende fietsstad. Op deze vierdaagse gaan we -uitsluitend per fiets- op verkenning in de verschillende arrondissementen van de stad. Elke dag doen we gemiddeld 25-30 kilometer op een rustig tempo. Er is ook altijd ruim de tijd voor de bezichtiging van de vele bezienswaardigheden.

Programma

DAG 1

We verlaten de bus ter hoogte van Parc de la Villette. Ons fietsverhaal begint in dit uitgestrekte park. Via de kanalen die deze buurt met Parijs verbinden is dit een aangename manier om ons avontuur te starten. Halte 1: Place de la République. Dit centraal gelegen plein verlaten we na de vrije lunch om met de fiets via le Haut-Marais ons te wagen aan les grands boulevards. Deze brengen ons tot aan Opéra Garnier (bezoek mogelijk). Na deze stop rijden we via Nouvelles Athènes naar ons verblijfshotel. Ruime keuze voor een avondmaaltijd in de buurt van het hotel.

DAG 2

Ook vandaag beginnen we in het groen: Parc Monceau en de elegante buurt zullen u beslist verrassen. Daarna gaan we de bekendste laan af fietsen: de Champs Elysées. Een unieke ervaring! Halte aan Petit Palais (bezoek mogelijk). Hierna rijden we langs de Madeleine, Place Vendôme en de beurs. Vrije lunch. Dan steken we de Seine over en vormt Rive Gauche ons parcours. Via Quartier Latin en Jardin de Luxembourg gaan we tot aan Tour Montparnasse (bezoek mogelijk). Via een verrassende route arriveren we ter hoogte van Musée Rodin (bezoek mogelijk). Langs de Dôme des Invalides vatten we de tocht aan tot aan ons hotel. Die avond is er mogelijkheid om te dineren op verplaatsing. Liefhebbers kunnen zelfs een typische Parijse cabaretvoorstelling meemaken (ter plaatse te regelen).

DAG 3

Zondag in Parijs! We beginnen onze dag met een tocht door en langs de passages van Parijs. Zo komen we uit aan het gloednieuwe Canopée. Er helemaal onderdoor, rijden we tot aan Centre Pompidou. Dan is het tijd om de straatjes van le Marais te verkennen. Via dit kluwen komen we aan op Place des Vosges. We passeren vervolgens het Ile de la cité en rijden zo tot aan de Sorbonne en het Panthéon. Lunchen doen we op een markt in de Rue Mouffetard. Echte Parijse sfeer! Daarna gaan we verder tot de moskee van Parijs. Via een heerlijke lange rit langs de Seine komen we uiteindelijk aan bij de Eiffeltoren. Mogelijkheid tot een boottocht. Via Palais de Tokyo en het modemuseum keren we nu terug naar Batignolles.

DAG 4

Na ons ontbijt gaan we nogmaals de fiets op. Vlakbij ons hotel duiken we al de nauwere straatjes in van het 18de arrondissement. Het is de start van een tocht door onbekend Montmartre. Steegjes en pleintjes die je er niet verwacht. Via de grote stations zoeken we onze weg tot aan Butte Chaumont. Na dit bezoek rijden we helemaal door Belleville om te eindigen aan Père Lachaise. Hier wacht onze bus ons weer op. Fietsen worden geladen en tijd voor vrije lunch. Daarna wordt de begraafplaats nog bezocht. Uiteindelijk vatten we de terugreis aan, gegarandeerd bent u voor eeuwig fan geworden van deze fantastische stad!

Geen datums beschikbaar