Hongarije

adembenemend Boedapest en de Donauknie vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 929
Poesta, csarda, paprika... een echte Hongaarse rapsodie. Tijdens deze 9-daagse reis maken we kennis met het meest typische wat Hongarije te bieden heeft. Naast de bruisende hoofdstad Boedapest, ontdekken we de Hongaarse zandlaagvlakte, verdiepen we ons in de romantische geschiedenis van Keizerin Sissi en beleven we historische ridderspelen.

Programma

DAG 1

Langs de Belgische en Duitse autosnelwegen rijden we richting Passau. We genieten van avond-

maal en  overnachting in een gemoedelijk hotel.

DAG 2

We rijden voorbij Linz en Wenen naar Hongarije. Onze eindbestemming voor deze reis is Visegrád. Hier bevinden we ons in één van de mooiste plekken van Hongarije, namelijk de Donauknie. ‘s Avonds worden we heel hartelijk verwelkomd in het Meeuwenrestaurant van het hotel. Het hotel beschikt over een ruim en heel gezellig terras, wellnesscentrum, bowling en openluchtzwembad met ligweide. In het stadje Visegrád bevinden zich verscheidene typische kroegen met terrasjes. ‘s Avonds is het er ook heerlijk wandelen langs de oevers van de legendarische  Donaurivier.

DAG 3

Deze voormiddag houden we het rustig. De wellness met sauna´s, het binnen- en buitenzwembad en bubbelbaden nodigen ons uit. Ook voor zij die willen genieten van een massage, zijn er ver-

schillende mogelijkheden (betalend). Na de middag rijden we naar Gödöllö voor een bezoek aan het grootste koninklijk slot van Hongarije, gebouwd door Antal. Grassalkovich. Dit kasteel is vooral bekend geworden als de geliefkoosde verblijfplaats in Hongarije van keizer FransJozef en zijn vrouw, keizerin Sissi. 

DAG 4

Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad Boedapest. We ontdekken er vandaag de mooiste kanten van deze uitnodigende stad. We bezoeken er o.a. het interieur van het parlement dat het tweede grootste parlementsgebouw in Europa is. Maar ook de Heldenplaats laat ons niet onbe-

roerd. In het Burcht- of  Boedagedeelte zien we het barokke koninklijke paleis, de Matthiaskerk en het pittoreske Vissersbastion. Een onvergetelijke, gezellige dag. 

DAG 5

Voor de middag genieten we van vrije tijd om het stadje Visegrád verder te ontdekken. Na de middag bezoeken we het romantische stadje Szentendre. Szentendre staat bekend om zijn gezellige zigzagstraatjes, zijn zeven  kerktorens, zijn kleurrijke, middeleeuwse huisjes en zijn met keien bestraatte steegjes. Tal van schilders en kunstenaars zijn al neergestreken in dit rustieke binnenstadje. In Visegrád rijden we naar de Salomons toren waar ridderspelen opgevoerd worden. De ridders bewijzen hun kennis in het boogschieten, speerwerpen,… Ook wij kunnen onze behendigheid in deze wapens uitproberen. ’s Avonds staat een koninklijk feestmaal in het renaissancerestaurant op het programma. De muzikale omlijsting zorgt voor een grandioze avond. De wijn en frisdranken aan tafel zijn inbegrepen.  

DAG 6

Vandaag gaan we richting Poestagebied. We bezoeken eerst de art-nouveau poestastad Kecskemét. Enkele belangrijke gebouwen zijn hier: het Bunte Paleis en de joodse synagoge. Er wacht ons in een typische csarda, midden de zandvlakten, een volledig poestaprogramma met middagmaal en wijn inbegrepen. Dit is een wervelende show van paarden, ruiters en lekker eten! Nadien maken we een onvergetelijke koetsentocht.

DAG 7

We genieten van een volledige vrije dag in ons hotel aan de Donau: wellness, fitness, zonnen, baden. Facultatief bieden we een boottocht aan op de Donau (€ 18) door de wonderbare natuur. De Donau wordt niet voor niets de koningin van de rivier genoemd. 

DAG 8

Via de Hongaarse en Oostenrijkse autosnelwegen bereiken we Niederbayern voor avondmaal en overnachting.

DAG 9

Na het ontbijt rijden zetten we onze terugreis verder richting West-Vlaanderen. We voorzien rond 21.30 u. in Poperinge aan te komen.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
28 juli 2019 9 dagen
Prijs € 929,00
Boeking na 17 feb. € 969,00