Den Haag - Volendam & Amsterdam

vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 179
Een triootje Nederlandse steden, complete variatie in stijl en uitstraling. Koninklijk machts- vertoon in Den Haag, het historische karakter van Volendam en de hoofdstedelijke charme van Amsterdam. We verkennen de highlights van deze drie steden tijdens dit weekendje bij onze noorderburen. Overnachten doen we in Amsterdam in een trendy en nieuw hotel in de stad.

Programma

DAG 1

Onze eerste halte wordt Den Haag. De stad en de Oranjes, ze horen bij elkaar, al meer dan 400 jaar. Een rustige wandeling laat ons de koninklijke hoofdstad ontdekken. Historische monumenten en pleinen. Paleis Noordeinde, het Mauritshuis, de Hofvijver, het Vredespaleis, Het Lange Voorhout. 

We rijden een stuk noordelijker naar Volendam, één van de villes mortes aan de Zuiderzee. De tijd bleef er stilstaan. We beginnen bij de Simonehoeve, een prachtige hoeve waar we alles leren over klompen en kaas. Daarna gaan we tot aan het Volendams Museum, waar een reconstructie werd gemaakt van de tradities van het stadje en waar  je  ook een heel bijzondere sigarenbandjescollectie hebt. Nog even wandelen aan het water om vervolgens richting Amsterdam te rijden. Voor we naar het hotel gaan, stoppen we nog bij het Centraal Station voor een korte  wandeling in deze buurt met het bekende Red Light District. Verder naar ons verblijfshotel in een aangename buurt bij de RAI.


DAG 2

Na ons ontbijtbuffet maken we tijd voor een grondige verkenning van Amsterdam. Starten doen we op het indrukwekkende Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Gogh museum, het Stedelijk museum. Van hieruit gaan we verder tot het Vondelpark en het Max Euweplein (met Hard Rock Café). Vrije lunch ter hoogte van Leidseplein. Na de middag gaan we nog tot aan de Bloemenmarkt, het begijnhof, het Spui en het historisch museum. Magnifieke huizen langs de grachten. Terecht UNESCO-werelderfgoed. De wandeling eindigt bij de Dam. Er blijft nog wat tijd over om te shoppen, een terrasje te doen of nog een rondvaart op de grachten mee te pikken. 

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
21 september 2019 2 dagen
Prijs € 179,00
Boeking na 17 feb. € 189,00