Bournemouth & Dorset

boot vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 569
Het graafschap Dorset is één van de kleinste graafschappen van Engeland, maar heeft enkele van de mooiste zandstranden, knusse plattelandsdorpjes en de Jurassic Coast. Vergaap je aan de tweehonderd miljoen jaar oude, ruige kliffen en kustlijnen. De uitzonderlijke geologie van deze oude kustlijn staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bournemouth met zijn goud- kleurig strand, de Victoriaanse architectuur en bekroonde tuinen is een favoriete strandbestemming in Engeland.

Programma

DAG 1

In de vroege uurtjes vertrekken we naar Calais. Via de 'Invaders Coast' zetten we voet aan wal. De kust is getekend door eeuwenlang gevoelde dreiging vanuit 'het continent' met wachttorens en kasteelruïnes als getuigen. Langs deze kustlijn rijden we naar Brighton. 'Londen aan Zee' groeide aan het einde van de 18de eeuw uit tot één van de meest prominente badplaatsen van Engeland. Belangrijke personen, zoals George IV, verbleven er graag. Hij liet er een paviljoen bouwen dat de paleizen van de Indiase mogols naar de kroon stak, niet in omvang, wel in de   extravagante decoratie. Benieuwd of het bezoek aan dit sprookjesachtig koninklijk zomerpaleis o's en a's zal ontlokken? Via Southampton rijden we naar Bournemouth waar we drie nachten verblijven.

DAG 2

Bournemouth ligt ingeklemd tussen twee oudere kustplaatsjes, Poole en Christchurch. Het is eveneens tegen de heuvels en boven op de zandsteenkliffen gebouwd. Vandaag ontdekken we Bournemouth, een stad die dankzij de ruim 800 hectare aan groen, permanent in bloei lijkt te staan. Alleen al tussen het stadscentrum en Pier Approach liggen drie bekroonde tuinen. De victoriaanse tuinen staan bekend om hun prachtige bloemperken, waarin bloemen met allerlei kleuren en geuren een prachtig, bont geheel vormen. Tijd om te relaxen en te lunchen tijdens onze Poole Harbour Lunch Cruise!  De cruise brengt ons van Poole naar Swanage. Geniet van de spectaculaire uitzichten die de Jurassic Heritage Coast ons presenteert! Swanage is een kleine badplaats met een mooie baai en zonnig zandstrand. Van hieruit tuft de stoomtrein door het binnenland van Dorset naar de iconische ruïnes van Corfe Castle, eigendom van Willem de Veroveraar. Moe en voldaan terug naar het hotel waar het diner op ons wacht.

DAG 3

Compton Acres, vlak bij Bournemouth is de creatie van Mr. Thomas William Simpson. In de eerste wereldoorlog maakte hij een ontwerp voor een tuin die uit verschillende delen moest bestaan. De tuinen moesten omsloten worden door hagen, muren en bomen. Zo ontstonden er o.a. een Romeinse tuin, een heidetuin, een Italiaanse tuin, een Spaanse watertuin en een Egyptische tuin. De tuin had heel wat te lijden onder WOII. In 1950 kocht Mr. Beard het complex en begon de wederopbouw met als resultaat de heropening in 1952. De strakke Italiaanse tuin met vele beelden is geweldig om te zien. Ook de Japanse tuin met de beroemde kraanvogels is een schoonheid. Laat je zintuigen ten volle genieten van alle geuren en kleuren die op ons afkomen.

DAG 4

Het stadje Shaftesbury ligt op een groene rug van zandsteen van meer dan 200m hoogte. Koning Alfred profiteerde van de strategische ligging van de stad om de strijd tegen de Denen te winnen. Erg beroemd is Gold Hill, de verkeersvrije straat met zijn typische huisjes. Via het binnenland rijden we terug naar de Cliffs of Dover. Het thuisfront lonkt!

Geen datums beschikbaar