Praag

citytrip vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 599
Dit jaar focussen we ons met de lentecitytrip op de stad van de 100 torens: Praag! In vier dagen krijgt u op een aangenaam tempo de tijd om de stad te ontdekken, te beleven en om ervan te genieten. Praag is één van de mooiste en meest intrigerende steden van Europa, terecht beroemd om de Oude Stad en de Burcht. Praag is de meest westerse hoofdstad van Oost-Europa. De Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens. Het zijn maar twee van de vele bijnamen van Praag.

DAG 1

Vanuit Poperinge bustransfer naar de luchthaven. Onze vlucht is zo gereserveerd dat we tegen de middag al in Praag zullen rondlopen. Eerst inchecken in ons modern en hip centrumhotel. Van daar-

uit wandelen we enkele minuten tot op het centrale plein van Praag. We bekijken er de volledig gerestaureerde Stadhuisklok waar we de processie van de 12 apostelen kunnen bewonderen. 

Dit stadsdeel staat garant voor stuk voor stuk schitterende gebouwen: de Kruittoren, het Clementinum, het Representatiehuis en het Kinsk´ypaleis. Wow, wat een gevoel! Hierna gaan we op verkenning in de oude joodse wijk Josefov. We bezoeken meerdere synagoges en de oude joodse begraafplaats. ‘s Avonds kunt u kuieren in deze mooie stad en genieten van de vele restaurantjes met onnoemelijk veel charme.

DAG 2

Vandaag steken we de Moldau over en dat doen we natuurlijk via de Karelsbrug. We stappen richting Burcht. De wandeling op zich is al spectaculair met het Wallensteinpaleis en de St.-Nicolaaskerk. De Burcht vraagt wat tijd om te bezoeken: de St.-Vituskathedraal, het Loreto-

heiligdom en natuurlijk het smalle, schilderachtige Gouden Straatje. Afdalen doen we opnieuw aan de kant van de rivier. Het Kafkamuseum passeren we en dan gaan we naar het Venetië van Praag: het Kampa-eiland met de Duivelsbeek. Stoppen doen we ook bij de St.-Maria de Victoriakerk met het bekende Kindeke Jezus van Praag. Wie wil, kan in de vooravond nog eens genieten van het mooie zicht op Praag vanop de Moldau met een rondvaart.

DAG 3

We beginnen deze dag in Nové Mĕsto (Nieuwe Stad). Rond kijken op het Wenceslasplein waar de Fluwelen Revolutie in 1989 startte. We passeren de Staatsopera, bekijken de Jugendstil van Hotel Europa en vergeten het Nationaal Museum niet. Daarna gaan we opnieuw de Moldau over om met de kabelspoorbaan naar de Petrinheuvel te gaan. Daar staat een kloon van de Eiffeltoren. Het park is ideaal voor wie houdt van een middagje slenteren in het stadsgroen. Terrasjes alom. De rest van de namiddag is ter uwer beschikking: zin om het Mucha Museum te bezoeken? Of liever Madam 

Tussaud’s? Of wat shoppen? Zo zien we ook eens het andere Praag. Praag beschikt immers over voldoende alternatieven. ’s Avonds is er mogelijkheid om een typische folkloreavond bij te wonen.

DAG 4

Onze vlucht is voorzien in de vooravond. Daarom trekken we eerst met de metro tot aan het stadsdeel Vyšehrad waar volgens de legende alles begon. Vandaag is het een plek van nationale trots en is er de begraafplaats voor veel beroemde Tsjechen zoals Smetana en Neruda. Vyšehrad ligt op een heuvel. Op onze terugreis naar het centrum passeren we natuurlijk nog eens aan het moderne Dansende Huis en het Slovansky Eiland. Transfer naar luchthaven met openbaar vervoer. In Zaventem brengt een autocar ons terug tot in Poperinge. Deze vierdaagse reis zal u beslist overtuigen van het aangename karakter van deze Tsjechische hoofdstad. 

Geen datums beschikbaar