Madeira

wandelvakantie vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 999
Een wandelvakantie is de ideale manier om de minder toeristische kant van een vakantie- bestemming te ontdekken. In alle rust en weg van de platgetreden paden geniet je uitgebreid van de indrukwekkende natuur en vergezichten. Een lokale gids neemt je mee naar de mooiste plekjes en geeft uitleg over de fauna en flora of de lokale gewoontes en beziens- waardigheden. Een goede basisconditie volstaat zeker om van deze mooie reis te genieten.

DAG 1: BRUSSEL-FUNCHAL

We rijden met de autocar naar Zaventem, waar we verwelkomd worden door de Nederlandstalige reisbegeleider. Vertrek met Brussels Airlines naar Funchal op het bloemeneiland Madeira. Aankomst op de luchthaven  in transfer naar het kustplaatsje Santa Cruz naar het gelijknamige hotel. Checkin. Vrije tijd en avondmaal.

DAG 2: RIBEIRO FRIO - PORTELA

Na het ontbijt kennismaking met de lokale gids en start van de wandeling. Deze Levada (irrigatiekanaal) is één van de bekendste van het eiland. Onderweg is er een schouwspel van licht en schaduw tussen de laurierbomen en heidebomen. We eindigen de wandeling met een prachtig zicht over het dorpje Porto da Cruz en de Aigle rots. 

Wandeling: Moeilijkheid 2 – 10 km ➔ 4,5 u.

DAG 3: SANTA CRUZ

Vrije tijd om te genieten van de omgeving van het hotel of om een uitstapje te doen naar Funchal.

DAG 4: DE MEREN VAN MADEIRA

Vandaag op ons programma: één van de mooiste wandelingen van het eiland langs watervallen en rotsen. Deze gevarieerde wandeling begint in het gebied boven Rabaçal en gaat langs de levada, de vallei en door het Laurisilva bos (laurierbos). Het maakt het tot een onvergetelijke ervaring.
Wandeling: Moeilijkheid 3 – 11 km ➔ 4,5 u.

DAG 5 : CALDEIRAO VERDE

Een levadawandeling door het spectaculaire landschap van het Laurisilva bos naar de 100m hoge waterval Caldeirão Verde. Tijdens de wandeling heb je mooie uitzichten over het dorpje São Jorge en de immense bergen die dit gebied omringen.
Wandeling: Moeilijkheid 2 – 13 km ➔ 4,5 u.
zaklamp vereist

DAG 6: SANTA CRUZ

Vrije tijd om uit te rusten aan het zwembad of een extra excursie te reserveren.

DAG 7: LARANO (MACHICO – PORTO DA CRUZ)

De laatste tocht op deze mooie wandelreis neemt ons mee naar de noordkust van het eiland. Deze gevarieerde wandeling voert ons van de terrasbouw in Machico, via het prachtige uitzichtpunt van Boca do Risco langsheen een spectaculair pad aan de kliffen van de noordkust. De indrukwekkende natuur en de stilte vormen nogmaals het bewijs dat Madeira echt wel een stukje wandelparadijs op aarde is.
Wandeling: Moeilijkheid 3 – 10 km ➔ 4 u.

DAG 8: FUNCHAL - BRUSSEL

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en vlucht terug met Brussels Airlines naar Brussel. De autocar brengt u terug naar Poperinge

Geen datums beschikbaar