Aube

Sprankelende verwennerij vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 279
Nergens in Frankrijk vindt u evenveel glasramen als in de Aube, die het nationaal record heeft. De hoofdstad Troyes alleen al is een waar openluchtmuseum. Deze prachtige streek in Zuid-Champagne biedt evenwel meer: de typische kerken met houten gevels, vakwerk- huizen, eindeloze bossen en meren, een schitterend landschap vol glooiende heuvels en wijngaarden.

DAG 1

Rit naar Châlons-en-Champagne, ‘La Venise pétillante’, het sprankelend Venetië… De stad is omringd door het water van de Marne, de Nau, de Mau en het verbindingskanaal! Wandeling langs de kathedraal, het stadhuis en de kerk Notre-Dame-en-Vaux, door de UNESCO Werelderfgoed ge klasseerd: om de beiaard, één van de belangrijkste van Europa, te horen, werden 33.984 gaten geboord! Wilt u gekke sprongen maken? Geen probleem, Châlons is de Franse hoofdstad van het circus… Vergeet de glasramen niet: ze lezen als een stripverhaal. Met nog een laatste blik op de houten façades rijden we naar Troyes, de historische hoofdstad van de Champagne. Een wandeling in de Ruelle des Chats brengt u terug naar de middeleeuwen: de houten huizen leunen zo tegen elkaar dat een kat van het ene dak naar een dak aan de overkant kan springen. Nog even vrij in de ‘Bouchon de Champagne’, want Troyes heeft de vorm van een champagnekurk. Avondmaal en overnachting in deze betoverende stad.

DAG 2

Rondrit door de streek van de ‘Barséquanais’, de prachtige Aube. Onze eerste stop is Bar-sur-Seine in de ‘Côte des Bar’, die de heerlijkste champagne produceert. Schilders als Renoir konden niet genoeg krijgen van deze streek; hij ontmoette er zijn vrouw, en ligt begraven in Essoyes. Zijn beroemdste schilderij is ‘Bal du Moulin de la Galette’, waarvan er 2 versies bestaan: één in het Parijse Musée d’Orsay, een ander in 1990 voor 78 miljoen dollar verkocht aan een anonieme 

Japanse industrieel. Verder naar Colombey-les-DeuxÉglises, voor een korte stop bij het graf van Charles de Gaulle. Officier tijdens de Eerste Wereldoorlog, regeringsleider in de Tweede. Na zijn plotse dood zei Pompidou: “La France est veuve”… Daarna naar Bar-sur-Aube, waarvan het centrum omarmd wordt door vier boulevards. Terugweg via het Lac d’Orient, voor een pauze om te genieten van de wondermooie natuur, een paradijs voor wandelaars en strandliefhebbers!

DAG 3

Uitwaaien aan een ander mooi meer: het Lac du Der-Chantecoq. Het meer bepaalt de hoogte van de Marne, waardoor Parijs niet onder water kan komen. Helaas moesten dorpen hiervoor wijken, maar het blijft wel één van de grootste kunstmatige meren van Europa. Tegen de middag aankomst in Reims. Vrij middagmaal bij de Place Drouet d’Erlon, genoemd naar de divisiegeneraal van Napoleon in de Slag bij Waterloo. Het plein biedt ontelbare cafeetjes en restaurants, en is super 

charmant! We hebben nog tijd voor een wandeling en een terrasje voordat we naar onze regio terugkeren. Een laatste glaasje Champagne?

Geen datums beschikbaar