Cruise Griekse eilanden

MSC vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.359
Een cruise langs de Griekse eilanden is de ideale manier om in een korte tijd veel indrukken op te doen. Helderblauwe lucht, witte huizen, pittoreske havens, prachtige stranden, dorpjes waar de cultuur haar sporen naliet, de typische sfeer, ravissante uitzichten, ... dit zijn dé hoofdingrediënten voor een onvergetelijke cruise op de Middellandse Zee! Maar niet enkel overdag heeft u ogen te kort, ook op het schip moet je vast en zeker op ontdekkingstocht gaan. Heel wat typische bars, restaurants en activiteiten zullen u charmeren.

Programma

DAG 1: BRUSSEL – VENETIË (Italië)

Met de autocar rijden we tot Zaventem. Op de luchthaven ontmoet je de Nederlandstalige begeleider voor de vlucht naar Venetië. Na aankomst in Venetië krijg je een transfer naar de cruiseterminal. Vervolgens  scheep je in op de MSC Lirica en krijg je de mogelijkheid een lunch te nemen aan boord (buffet). Het schip vertrekt stipt om 17u00 richting onze volgende aanlegplaats, Bari. Wie wil kan deze namiddag  aansluiten bij de info-

meeting, georganiseerd door de tourleaders. Zij vertellen je meer over het leven aan  boord en  geven je  enkele handige tips mee.


DAG 2: BARI (Italië)

De oude historische stad van Bari is goed bewaard gebleven. Talrijke kerken, pleinen en het kasteel van Bari vormen het decor voor onze eerste stopplaats. Bezoek het oude centrum of het moderne Bari met een opvallend Rechthoekig stratenpatroon. In de Basiliek van Sint-Nicolaas worden de stoffelijke resten bewaard van de gelijknamige bisschop van Myra.


DAG 3: DAG OP ZEE

Geniet van de vele faciliteiten en activiteiten die het schip te bieden heeft! Nog geen excursie geboekt? Overloop snel nog even de excursiemogelijkheden zodat je niets mist van het mooiste van Griekenland.


DAG 4: SANTORINI (Griekenland)

Het symbool van Santorini zijn de knappe witte huisjes met helderblauwe daken. Santorini is uiteraard veel meer dan dat! Eerst en vooral zal je aan kade gebracht worden door een tenderbootje, dit omdat de haven van Santorini te klein is. Je wordt gebracht naar de haven van Skala, dat net onder Fira, de hoofdstad van dit eiland, gelegen is. Er zijn 2 manieren om de steile helling van maar liefst 600 ongelijke trappen te  beklim-men. Zo kan je de tocht ondernemen op de rug van een ezel of kan je opteren voor de kabelwagen. In Fira zelf zijn er voldoende mogelijkheden om te shoppen. Er is zelfs een ‘Gold Street’ met Griekenlands bekendste juweliers.


DAG 5: CHANIA, OP KRETA (Griekenland)

Sfeervolle restaurantjes en pittoreske steegjes, dat moet Chania zijn! Vandaag meren we aan op het beter gekende Kreta. Slenter doorheen de Venetiaanse haven van Chania met de vuurtoren en het fort Firkas uit 1629. Vergeet Griekenland even wanneer u zich in de Turkse of Joodse wijk begeeft. Verwen jezelf met een stukje Baklava of doe jezelf tegoed aan de heerlijke geur van citrusvruchten en olijven.


DAG 6: CEFALONIA (Griekenland)

Ken je het geheime ingrediënt van de Tzatziki al? Vandaag is je laatste kans om er achter te komen want dit is onze laatste Griekse stop. De combinatie van azuurblauw water, prachtige stranden en groene bergtoppen vormen al jaren dé trekpleister van Cefalonia. Kan je één van de karetschildpadden spotten? Deze bedreigde zeeschildpad legt voornamelijk eitjes op Zakynthos maar is ook vaak te zien op de zuidelijke stranden van Cefalonia. Sluit de dag af met een heerlijk Grieks wijntje op een zonnig terrasje.


DAG 7: SPLIT (Kroatië)

Deze parel aan de Adriatische kust ligt op een klein schiereiland in het zuiden van Kroatië. Het historische centrum, dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed, loont zeker de moeite om eens door te wandelen.


DAG 8: VENETIË (Italië) - BRUSSEL

Bezoek snel nog even je favoriete plekje aan boord van de MSC Lirica en neem de laatste foto’s. Na de ontscheping volgt een halve dag excursie met de hoogtepunten van Venetië. Na de excursie krijgt u een transfer naar de luchthaven van Venetië voor de terugvlucht naar Brussel. We rijden daarna terug naar Poperinge.

CRUISESCHIP MSC LIRICA****


Reis stijlvol en elegant naar uw gekozen bestemming. Op MSC Lirica zult u snel zien dat het schip net zoveel deel uitmaakt van uw reis als van de bestemming. Dat MSC Lirica een kosmo - politische route volgt, wordt duidelijk in twee van zijn populaire ontmoetingsplaatsen aan boord: de bar Beverly Hills in Amerikaanse stijl en de gastvrije pub Lord Nelson in Engelse stijl. Geniet van het beste van de wereldgerechten die in elk restaurant worden geserveerd

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET 


Engelstalige gids, Nederlandstalige begeleiding mee vanuit de organisatie.

Dag 2: Halve dagexcursie - Alberobello (4h)
Een rondrit door het mooie Italiaanse landschap brengt ons naar Alberobello, een stad die sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat! Een geleide wandeling is hier voorzien tussen de gekende ‘trulo’ huizen alsook een bezoek aan de enige ‘trulo’ kerk. (niet geschikt voor rolstoel-

patiënten)

Dag 4: Halve dagexcusrie - Santorini (4h)
Bezoek aan Oia, een typisch Grieks dorpje, gekend door zijn smalle straatjes met vele witte kerkjes met blauwe koepels. Van hierboven kunnen we genieten van een adembenemend zicht over de golf van Santorini. (Niet geschikt voor rolstoelpatiënten alsook mensen die moeilijk te been zijn.)

Dag 5: Chania
Meer info volgt later.

Prijs: € 145 p.p.

Geen datums beschikbaar