Cruise Noorse Fjorden

Costa Mediterranea vanaf 10 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.759
Geniet van een adembenemend Noorwegen en reis met ons mee op de 10-daagse cruise met rederij Costa. Ontdek de prachtige natuur, het lekkere eten, de vele unieke landschappen, de authentieke sfeer en ongelooflijke uitzichten. Een cruise is dé ideale manier om Noorwegen te ontdekken.

Programma


DAG 1: BELGIË – AMSTERDAM (Nederland)

Je vertrekt per autocar via Gentbrugge naar Amsterdam om vervolgens in te schepen op de Costa Mediterranea. Omstreeks 17 u. kiest het schip het ruime sop richting Noorwegen. Deze week zullen we worden ondergedompeld in de wondermooie natuur van Noorwegen. Mis je eerste infomeeting met de tourleaders niet. Zij geven je immers handige informatie en praktische tips die je goed zal kunnen gebruiken tijdens deze cruise. Iedereen aan boord?

DAG 2: ONTSPANNING OP ZEE

Na een verkwikkende nachtrust kunnen we genieten van een lekker ontbijt. Amsterdam ligt al enkele kilometers van ons vandaan. Verken vandaag alle plekjes op het schip of bereid je voor in de bibliotheek op al het moois dat Noorwegen te bieden heeft!

DAG 3: HAUGESUND (Noorwegen)

Welkom in Noorwegen! Het neoklassieke Haugesund is onze eerste stop op onze cruise naar de Noorse Fjorden. Loop langsheen winkeltjes en gezellige bars aan de waterkant of zoek het standbeeld van Marilyn Monroe op. Snuif de unieke stadscultuur van Haugesund op of achterhaal de geschiedenis van de Vikingen. Dit alles is gelegen tussen bergen, fjorden en idyllische eilandjes.

DAG 4: HELLESYLT – GEIRANGER (Noorwegen)

De mooiste der Fjorden, zo wordt de Geirangerfjord het vaakst omschreven. Je komt aan in Hellesylt rond 8 u. voor een bevoorradingsstop. Om 9 u. zetten we koers naar de Geirangerfjord. Ga op het hoogste dek staan en geniet van de wondermooie natuur die voorbijglijdt. Kan je de 7  zusters spotten?

DAG 5: ÅNDALSNES (Noorwegen)

Vandaag is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Beklim de ‘Trollstigen’, een 18 kilometer lange weg met een stijging van 12%! Wie het liever rustig aan doet kan genieten van de 13-eeuwse overblijfselen in Åndalsnes. Indien je koos voor het optionele excursiepakket, neemt een autocar je mee op deze ‘Troll Road’ en ben je getuige van enkele fantastische uitzichten.

DAG 6: FLÅM (Noorwegen)

Met 500 inwoners is het gezelligheid troef in Flåm! Dit plat gedeelte tussen twee steile bergen ligt midden in de natuur. Neem de Flåmsbana (treinbaan) tussen Flåm en Myrdal, één van de steilste treintrajecten ter wereld of neem de fiets naar Rallarvegen, de weg tussen Finse en Flåm. Wie wil kan een treintje nemen richting al het moois dat Flåm en omgeving te bieden heeft.

DAG 7: STAVANGER (Noorwegen)

We nemen stilaan afscheid van Noorwegen tijdens onze laatste stop in dit land. Stavanger is een moderne stad waar een klein deel van de oude stad bewaard is gebleven. Haal je hart op in de Gamle Stavanger of de Domkerk. Voor de waaghalzen is er de ‘Preikestolen’, een uitstekende klif met prachtige uitzichten over de fjord. Wie voor het optioneel excursiepakket kiest wordt meegenomen voor een halve dag excursie  in Stavanger en omstreken. We bezichtigen onder meer de Ullandhaug Tower, Hafrsfjord en de Ryfylke fjorden. Wie wil kan na de excursie wat langer blijven hangen in Stavanger, het schip vertrekt immers pas om 19 u.!

DAG 8: ONTSPANNING OP ZEE

Tijd om na te genieten van al de praal en pracht van Noorwegen, maar eveneens van de talrijke faciliteiten aan boord van het schip.

DAG 9: BREMERHAVEN (Duitsland)

Wie wat wil bijleren over de scheepvaart is in Bremerhaven aan het goede adres. In de haven liggen onder meer een onderzeeboot van de Duitse Kriegsmarine en in het Duitse Scheepvaartmuseum krijg je meer uitleg over de geschiedenis van de Duitse scheepvaart. Wie wil kan de Bremer stadsmuzikanten opzoeken in Bremen of de dom van Bremen bezoeken in de gelijknamige stad.

DAG 10: AMSTERDAM (Nederland) – BELGIË

Na het laatste ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Costa Mediterranea. Na de ontscheping staat de autocar klaar om je terug te brengen naar België. Terug via Gentbrugge  naar Poperinge.COSTA MEDITERRANEA****


Costa Mediterranea is geïnspireerd op de oude adellijke palazzo’s van het Italiaanse schiereiland. Het biedt het beste van Italiaanse elegantie, met verfijnde details en een rijke collectie van kunstwerken. Vanaf je aankomst in de ontvangsthal van de Costa Mediterranea maak je kennis met de panoramische liften en de beelden van de dansers die een kleurrijk ballet uitvoeren in een zee van licht.


OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET 


Engelstalige gids, Nederlandstalige begeleiding mee vanuit de organisatie.
Dag 5: Halve dagexcursie - Åndalsnes - Trollstigen (3u.)
De excursie begint bij Trollveggen, de steilste bergwand van Europa! Nadat we tijd hadden om te genieten van dit prachtig uitzicht zetten we ons avontuur verder op de Trollstigen, een mooie route doorheen een adembenemend landschap! Een fototoestel is hier zeker geen overbodige luxe!
Dag 7: Halve dagexcusrie - Stavanger (3u.)
Hoogtepunten van deze uitstap zijn een bezoek aan de kathedraal van Stavanger en het herdenkingsmonument Sverd I Fjell. Bezoek aan de 64 meter hoge Ullandhaug toren, waar we genieten van het mooie landschap. Aansluitend is er een stadswandeling voorzien.

Prijs: € 199 p.p.


Geen datums beschikbaar