Gardameer & Verona

Liefde op het eerste gezicht vanaf 7 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 758
Wie al met ons mee reisde weet dat we elk jaar een bijzonder mooie reis naar Italië voor u hebben. Begin dus maar te verlangen naar uw ijsje, want dit jaar verblijven we in een luxe hotel in Verona, de beroemde stad dichtbij het Gardameer. Speedboten, ronddraaiende bergliften, wandelen door oude charmante straatjes, of gewoon genieten aan het Gardameer zelf: met Reizen Suffis wordt u altijd perfect in de watten gelegd. De mooie Italiaanse ogen krijgt u er gratis bij…

Programma

DAG 1

Via Luxemburg en de nieuwe Franse regio Le Grand Est rijden we richting Zwitserland. Avondmaal en overnachting in een bijzonder mooi hotel bij het Vierwoudstrekenmeer.

DAG 2

We rijden verder zuidwaarts naar Bellinzona, hoofdstad van Ticino en de meest Italiaanse stad van Zwitserland. Prachtig gelegen tussen de toppen van de Alpen, lijkt het een stad waar God per ongeluk drie kastelen zaaide. Het is evenwel geen toeval: dit is dé strategische poort tot het zuiden, en terecht verkregen de kastelen het statuut Werelderfgoed van de UNESCO. Verkennende wandeling in het historische centrum, en in de namiddag verder naar onze verblijfplaats Verona, de stad van de liefde! We verblijven er in het viersterren hotel Montresor Palace, zoals de naam al doet vermoeden: een ‘schat’ van een hotel in de omgeving van de San Zeno basiliek.

DAG 3

Het ‘hoogtepunt’ van onze reis: de Monte Baldo. We rijden hiervoor langs de wondermooie oostelijke oever van het Gardameer met beroemde plaatsen als Bardolino, Garda en Torri del Benaco tot Malcesine. De indrukwekkende kabellift brengt ons in luttele minuten tot bijna 1800 meter hoogte; de lift is één van de meest geavanceerde ter wereld: de bijzonder grote cabines draaien heel traagjes rond, zodat elke inzittende kan genieten van het magische zicht op het mooiste meer van Italië. Geen woorden volstaan om dit zicht te beschrijven… Boven zijn er meerdere mogelijkheden om te eten. Zin in Canederli, het typische gerecht van de streek? De Monte Baldo wordt de Botanische Tuin van Europa’ genoemd, en voor mensen die graag wandelen is het inderdaad hét paradijs op aarde. Na wat vrije tijd op deze wondermooie bergtop dalen we terug af. Maar het houdt niet op: de autocar brengt ons naar Riva del Garda, het meest noordelijke punt van het meer, en bekend om zijn prachtige terrasjes. Geniet ervan!

DAG 4

In de voormiddag bezoek aan het centrum van Verona. Wandel met onze gids mee langs de beroemde pleinen en monumenten zoals het Romeinse amphitheater, het op twee na grootste ter wereld, de Piazza Bra, het Castello Vecchio met de bekende brug, het wondermooie Piazza delle Erbe, de monumenten van de Scaligeri familie en natuurlijk doen ook wij zoals elke toerist in de stad van de liefde: een post-it hangen met de naam van de persoon die ons hart stal aan het huis van Giulietta. Ons geluk in de liefde kan dan niet meer stuk… In de namiddag naar het schiereiland van Sirmione. Hier maken we met een speedboot een tocht langs de grotten van Catullus, de voormalige villa van Maria Callas, de warmwaterbronnen en het kasteel. Laat de kapitein maar gas geven! Na deze unieke belevenis nog even vrij in Sirmione, vooraleer we naar ons hotel terugkeren.

DAG 5

Niet ver van Verona ligt de historische stad Mantova, prachtig omringd door meren. Bekende schrijvers gaven hun oordeel: “dit is een stad waar je duizend mijl wil reizen om het te zien”. Bezoek aan het Palazzo Ducale, symbool van de familie Gonzaga. Vaticaanstad verdwijnt in het niets wanneer je dit bezoekt: tel de kamers en tuinen maar op; je komt uit op honderden plaatsen. Na de middag wandeling door het sublieme centrum van deze mooie stad, gesticht 2000 jaar voor Christus! Geen wonder dat deze stad werd uitgekozen tot ‘Hoofdstad van de Italiaanse Cultuur’ en al jaren lang door de UNESCO volledig als Werelderfgoed werd geklasseerd. Zou dit de mooiste stad van Noord-Italië niet kunnen zijn?

DAG 6

De autosnelweg leidt ons naar Innsbruck, een wondermooie stad in Oostenrijk, en hoofdstad van Tirol. Tijd voor een vrij middagmaal en een wandeling langs onder meer het Gouden Dak, en daarna verder naar de omgeving van Ingolstadt in het prachtige Duitse Beieren.

DAG 7

Met een valies vol mooie herinneringen rijden we via de Duitse snelwegen naar huis. De bergen en meren zullen voor altijd in uw hoofd gegrift zijn…

Geen datums beschikbaar