Lyon

vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 758
Een stad en regio waar menig toerist alleen maar passeert langs drukke snelwegen richting andere bestemmingen. En dat is spijtig. Daarom verlaten wij de snelweg en gaan we op verkenning. Lyon wordt deze week onze uitvalsbasis. Logeren doen we in een karaktervol hotel in hartje Lyon. Van daaruit gaan we op verkenning in de stad en haar omgeving: stedenschoon en natuurschoon liggen hier vlakbij elkaar. Een regio waar ook de gastronomie niet vergeten wordt. Deze 6-daagse ontdekking van een onbekende parel is er speciaal voor de Frankrijkliefhebber, en… zijn we dat niet allemaal?

Programma

Dag 1

Op weg naar Lyon… Bourgondië rijden we niet zomaar voorbij. We houden halt bij één van de klassiekers van de regio: Beaune. Gelegen in het hart van de Bourgondische wijngaarden is dit een plaats waar je graag komt of naar terugkeert. Een vermaarde wijnstad, maar ook een stad met stadswallen, wijnkelders en oude huizen. Er is ook tijd om het Hôtel-Dieu te bezoeken voor wie dit wil. Een voormalig hospitaal uit de 15e eeuw, bekend voor o.a. haar kleurrijke, geglazuurde dakpannen. Hierna rijden we opnieuw een stukje verder tot in Lyon, onze verblijfplaats de komende vijf nachten. Ons hotel bevindt zich in het centrum van de stad. Ideaal voor wie ’s avonds graag nog wat rondkuiert in de hotelomgeving.

Dag 2

We beginnen onze dag in Lyon vanop de heuvel van Fourvière. De stad strekt zich voor ons uit. Deze heuvel is bekroond met de basiliek uit 1872, het symbool van de stad. Bezoek aan de basiliek en verder gaan we tot aan de restanten van een mooi Romeins theater. Na de vrije lunch verkennen we Vieux Lyon, dat één van de grootste verzamelingen van renaissancehuizen in Europa telt. Via de Cathédrale Saint-Jean komen we aan in een buurt vol gangen die door de huizen heen verschillende straten met elkaar verbinden: les traboules. Hierna steken we de Saône over en belanden we in het Lyon uit de 18e eeuw: Presqu’île. De wandeling brengt ons langs grootse pleinen en sfeervolle straten tot aan het compleet vernieuwde Hôtel-Dieu. Afspreken met de chauffeur doen we op de Place Bellecour, één van de grootste pleinen in Europa. Daarna keren we terug naar ons hotel.

Dag 3

We starten onze dag met een busrondrit door Lyon. We zoeken de buurt op van het Gare de la Part-Dieu met de potloodtoren. Uitstappen doen we bij les halles de Paul Bocuse. Vervolgens gaan we op verkenning in La Croix Rousse: een dorp in de stad. Deze wijk wordt de werkende heuvel genoemd. De vroegere zijdeateliers passeren we niet zomaar. Het wordt een aangename en verrassende wandeling door dit stukje Lyon. Na de vrije lunch gaan we naar de plaats waar Rhône en Saône samenvloeien. Daar staat het futuristische Musée des Confluences. Alleen al het gebouw is spectaculair: een wolk van kristalglas, staal en beton. Haar collectie is gigantisch maar de dinosaurusskeletten vormen toch nog steeds het hoogtepunt voor veel bezoekers. Terugkeren naar het hotel kan langs de levendige en architecturaal verrassende kades langs de Saône.

Dag 4

Op uitstap in de regio. Iets zuidelijker ligt Pérouges. Dit prachtig versterkt dorp dat de tand des tijds verbluffend doorstond, werkt betoverend. Het was meermaals het decor voor filmopnames. Middeleeuwse huizen met houten gevels vormen er geen uitzondering. We proeven er zeker de galet van Pérouges, een plaatselijke specialiteit. Met de bus rijden we vervolgens door les Dombes, een natuurgebied, bekend om zijn meren, het zijn er wel meer dan duizend! In het gebied hopen we uiteraard talrijke watervogels te spotten. Eén van de grootste vogelreservaten bevindt zich hier. Na de middag rijden we tot in het land der Gouden Stenen… het wordt een prachtige busrit langs okergele dorpjes in de Beaujolais. We houden halt in Oingt en maken tijd voor een bezoek aan een wijnkelder. In de vooravond keren we terug naar Lyon.

Dag 5

Ooit gehoord van facteur Cheval? Vandaag bezoeken we het levenswerk van de man. Deze postbode bouwde in zijn vrije tijd een excentriek paleis dat vandaag een historisch monument mag worden genoemd. We bezoeken deze vreemde creatie. Na deze uitstap lonkt Lyon opnieuw. De autocar brengt ons tot aan het Parc de la Tête d’Or. U kunt er wandelen, een terrasje doen, een fietstochtje maken, roeien of de gratis toegankelijke zoo bezoeken. We beëindigen ons bezoek aan Lyon met een boottocht van een uurtje.

Dag 6

We verlaten Lyon, maar niet gehaast! Op de terugreis rijden we opnieuw door Bourgondië. Parkeren doet de bus deze keer in Vézelay. Dit dorp is mogelijk de bekendste ‘Plus Beaux Village de France’. Vézelay is gebouwd op de top van een berg waarvan het hoogste puntje gereserveerd is voor de abdijkerk. Dit dorp is een populaire stopplaats op de route naar Compostella maar ook talloze kunstenaars hebben er hun stek of inspiratie gevonden. We nemen er ruim de tijd om te genieten van het dorp en de omgeving alvorens de terugreis naar Poperinge aan te vatten.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
27 juli 2022 6 dagen
Prijs € 758,00
Boeking na 28/03/22 € 783,00