Lyon

vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 698
Een stad en regio waar menig toerist alleen maar passeert langs drukke snelwegen richting andere bestemmingen. En dat is spijtig. Daarom verlaten wij de snelweg en gaan we op ver- kenning. Lyon wordt deze week onze uitvalsbasis. Logeren doen we in een karaktervol hotel in hartje Lyon. Van daaruit gaan we op verkenning in de stad en haar omgeving: stedenschoon en natuurschoon liggen hier vlakbij elkaar. Een regio waar ook de gastronomie niet vergeten wordt. Deze 6-daagse ontdekking van een onbekende parel is er speciaal voor de Frankrijk- liefhebber, en… zijn we dat niet allemaal?

Programma

DAG 1

Op weg naar Lyon... Bourgondië rijden we niet zomaar voorbij. We houden halt bij één van de klassiekers van de regio: Clos de Vougeot, een ommuurde wijngaard en kasteel. Het kasteel is vandaag eigendom van de Confrérie des Chevaliers du Tastevin. Een prachtig museum in het kasteel leert ons de geheimen kennen van de  Bourgondiëwijnen. Vrije lunch in een Bourgondisch dorp vlakbij. Hierna rijden we opnieuw een stukje verder tot in Lyon, onze verblijfplaats de komende vijf nachten. Ons hotel bevindt zich in het centrum van de stad. Ideaal voor wie ’s avonds graag nog wat rondkuiert in de hotelomgeving.

DAG 2

Vieux Lyon heeft één van de grootste verzamelingen in Europa van huizen uit de renaissance. Via de Cathédrale Saint Jean komen we aan in een buurt vol gangen die door de huizen heen ver-

schillende straten met elkaar verbinden: les traboules. Na de vrije lunch in een heerlijke bouchon 

(een typische bistrot lyonnais) nemen we het kabelspoor naar de hoogtes van Fourvière. Een prachtig zicht op de stad en de regio krijg je in ruil. De basiliek uit 1872 is nog steeds het symbool 

van deze stad. Er is verder nog een mooi Romeins theater. We dalen terug af naar Vieux Lyon en houden nog even halt bij de Place Bellecour, één van de grootste pleinen in Europa. Daarna keren we terug naar ons hotel.

DAG 3

We starten onze dag aan de plaats waar de Rhône en de Saône samenvloeien. Daar staat het futuristische Musée des Confluences. Alleen al het gebouw is spectaculair: een wolk van kristalglas, staal en beton. Haar collectie is gigantisch maar de dinosaurusskeletten vormen toch nog steeds het hoogtepunt voor veel bezoekers. Daarna steken we over naar La Croix Rousse: een dorp in de stad. Deze wijk wordt de werkende heuvel genoemd. De vroegere zijdeateliers passeren we niet zomaar. Via de Cour des Voraces gaan we naar de Place des Terreaux. Na dit dagje Lyon flaneren we nog wat langs de kades. Lyon zal u beslist betoverd hebben!

DAG 4

Op uitstap in de regio. Iets ten noorden van Lyon ligt Dombes, een natuurgebied, bekend om zijn meren, het zijn er wel meer dan 1000! In het gebied zien we uiteraard talrijke watervogels. Eén van de grootste vogelreservaten bevindt zich hier. Lunchen gaan we doen in Pérouges. Dit prachtig versterkt dorp dat de tand des tijds verbluffend doorstond, werkt betoverend. Het was meermaals decor voor filmopnames. 

Middeleeuwse huizen met houten gevels vormen er geen uitzondering. We proeven er zeker de galet van Pérouges, een plaatselijke specialiteit. Na de middag rijden we tot in het land der Gouden Stenen… het wordt een prachtige busrit langs okergele dorpjes in de Beaujolais. We houden halt in Oingt. Bezoek aan een wijnkelder is een mooie afsluiter van de dag.

DAG 5

Vienne… 30 km ten zuiden van Lyon, een stad met een Romeins verleden. We gaan kijken bij de tempel van Augustus en Livia en het Romeins theater. Een gezellig centrum, ideaal voor een mooie wandeling langs de andere bezienswaardigheden van Vienne. Na de middag schepen we in en nemen we een houten boot voor een tocht op de Rhône tot aan het kasteel van Ampuis. Daar wacht de bus ons opnieuw op. Via een mooie route arriveren we  opnieuw in Lyon.

DAG 6

We verlaten Lyon maar niet gehaast! Eerste halte op onze terugreis in Chalon-sur-Saône, we maken een mooie wandeling in het centrum, langs het eiland Saint-Laurent met de toren van Doyenné. Later die dag stoppen we ook nog eens aan het Mémorial Charles De Gaulle in Colombey-les-DeuxÉglises. Uiteindelijk zetten we koers naar Poperinge, nagenietend van een reis met heel wat verrassende bezienswaardigheden.

Geen datums beschikbaar