De Costa Dorada - Salou

De "Gouden Kust" van Spanje vanaf 10 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 767
De Costa Dorada heeft zijn naam niet gestolen: de kustregio in het zuiden van Catalonië bezit brede, en daarom veilige stranden, zelfs voor kindjes: de zee gaat er immers niet onmiddellijk diep. Net achter de kust heeft u het verrassende binnenland: imposante bergen wisselen af met vlaktes waar de heerlijkste cava geproduceerd wordt. Onze verblijfplaats voor deze unieke reis is Salou, waar zelfs de Grieken in de Oudheid op vakantie kwamen! De haven bleef van immens historisch belang: van hieruit werden Mallorca en Menorca veroverd. Kortom, een reis vol natuur, cultuur, geschiedenis en de lekkerste Catalaanse keuken. ¡ Viva la fiesta !

Programma

DAG 1 & 2


We vertrekken in de late namiddag via de Franse autosnelwegen richting Spanje en houden voldoende stops, onder meer voor een vrij avondmaal en ontbijt. Zo komen we op dag 2 voor de middag aan in Salou. U kunt meteen Salou ontdekken: ons hotel is erg centraal gelegen! Geniet van de restaurantjes, bars, winkeltjes en wandel zeker ook langs de prachtige strandboulevard met palmbomen. Zo rustgevend! In de vooravond kunt u de excursies boeken waarvan u al de nodige uitleg zal gekregen hebben door onze gids op de autocar.

TER PLAATSE KUNT U DE VOLGENDE EXCURSIES MET ONS BOEKEN: 

Volle dag Montserrat en de Cava van de Penedès 

Rondrit door het schitterende binnenland naar de mooiste, meest mysterieuze berg van Catalonië: Montserrat. De « gezaagde berg » van meer dan 1200 meter biedt een uniek zicht. Tegen de berg-

flank bevindt zich het religieuze centrum van de Catalanen: het klooster met de Moreneta, een zwart beeld van  Maria, beschermheilige van de Catalanen. Na de middag bezoek aan een producent van Cava in de  Penedès, de streek van beroemde merken als Codorníu en Freixenet. 

Prijs: € 38


Halve dag Cambrils
Tijd om te relaxen: we rijden voor de middag naar Cambrils, bekend bij Belgische toeristen. Het is een aangename, rustige badplaats met een mooie promenade en haven. Als gastronomische hoofdstad van de Costa Dorada biedt het ontelbare leuke plekjes om te eten. De oorsprong? De « ranchos a bordo », het eten van vissers op hun boot. Dankzij het microklimaat levert de streek ook lekkere groenten en fruit. Na de middag terug naar Salou om te  genieten van de zee en het hotel. 

Prijs: € 22


Volle dag Natuurpark van de Ebrodelta, het zuidelijkste punt van de Costa Dorada
Zuidwaarts naar het vissersdorpje L’Ampolla, de « Porta del Delta ». Bars, restaurantjes, perfecte stranden,  roodgekleurde rotsen en een mooie jachthaven… Dit plaatsje biedt het allemaal! Geniet van de lekkere keuken met vers gevangen vis, schaaldieren en heerlijke rijst uit de plaatselijke 

velden. Na de middag naar de Delta van de Ebro met de grootste draslanden van Catalonië en de thuis voor meer dan 300 soorten vogels!! Boottocht tot de monding, een paradijs voor natuurliefhebbers.

Prijs: € 38


Namiddag Reus en Tarragona, het noordelijk deel van de Costa Dorada
Wie aan Catalonië denkt, zegt Gaudí en het Catalaanse modernisme. Een kijkje in het Gaudí Centre in Reus is een must voor elke toerist die deze regio bezoekt: u komt te weten hoe de beroemde 

architect de Sagrada Família en andere creaties bedacht. Meer dan een aanrader!! Dan naar Tarragona, een stad met een schat aan historische gebouwen.

Prijs:  € 22


Volle dag Barcelona
De kers op de taart van deze prachtreis: de Catalaanse hoofdstad Barcelona, overgoten met mooie gebouwen.
In de voormiddag bezoek aan de Sagrada Família, het meesterwerk van Gaudí dat tegen 2026 zou moeten klaar zijn. Over de middag vrij in de historische gotische wijk met zijn mooie kathedraal en  begeleide wandeling langs de  Ramblas met het Gran Teatre del Liceu tot de Mirador de Colom, een herinnering aan Colombus. Zo komen we bij de haven en de mooie Rambla de Mar.  Daarna terug naar Salou. 

Prijs: € 39


Volle dag Themapark PortAventura
Een must voor al wie droomt van waterplezier, spectaculaire achtbanen, tal van attracties die de adrenaline door je lijf laten gieren. Maar ook voor wie op zoek is naar ontspanning, rust en verfrissing is er voor elk wat wils. 

Prijs: +/- € 59 (Eén dag, 2 parken)

DAG 9 & 10


Tijd om te genieten van deze prachtkust. We vertrekken immers pas in de late namiddag. Daarna brengt de autocar ons langs de Franse autosnelwegen terug naar onze eigen streek. Natuurlijk houden we weer voldoende stops, om zo tegen de middag van dag 10 terug te zijn in Poperinge. Na deze wondermooie reis zult u begrijpen waarom de Spanjaarden Catalonië niet kwijt willen: het is één van de mooiste, rijkste en meest gevarieerde streken van hun land!

Geen datums beschikbaar