Berlijn

vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 444
Berlijn staat voor multicultureel samenleven in een stad die voor jong en oud ontzettend veel te bieden heeft. Een stad met grote littekens maar ook met de blik ferm op de toekomst. Op deze vierdaagse citytrip passeert verleden, heden en toekomst. Een groene stad die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de favoriete citytrips.

Programma

DAG 1

Een korte vlucht brengt ons naar Berlijn Tegel. Transfer met openbaar vervoer naar hotel. Check-in. Tegen de middag staan we al op de bekende Alexanderplatz. De tv-toren domineert Berlijn. Het plein is het startpunt voor een verkennende eerste stadswandeling. Het werelduurwerk, het Nikolaiviertel en de Hackesche Höfe. Vrije lunch in deze trendy buurt. Na de lunch gaan we verder via het Museuminsel en komen we uit op Unter der Linden. Via de Bebelplatz wandelen we tot Berlijns meest klassieke plein: de Gendarmenmarkt. Hierna komen we uit bij de  Friedrichstrasse. Even nog tot aan Checkpoint Charlie. Van hieruit is het nog even lopen tot aan het Joods Museum. Alleen de architectuur al van het gebouw is verbluffend. Met de U-bahn gaan we terug naar ons hotel, gelegen in een heel dynamische buurt vol horecagelegenheden.

DAG 2

Na het ontbijt trekken we naar de Bernauer Strasse, waar de Berlijnse muur nog steeds overeind staat. De intense geschiedenis van de stad is decennia lang getekend door de muur. We bezoeken de site. Hierna trekken we naar het imposante Centraal Station. We gaan de Reichstag bezoeken 

en beklimmen de koepel van Sir Norman Foster. Een unieke ervaring. Na de lunch kiezen we voor de fiets. We verkennen Berlijn per fiets. Brandenburger Tor,  Holocaustmonument, Potsdammer Platz, de ambassadewijk en natuurlijk Tiergarten. Drie uur lang passeren we verschillende be-

zienswaardigheden. De ideale manier om deze grootstad op een aangename manier te verkennen. 

Na de fietstocht tijd voor wat ontspanning in de buurt van de Brandenburger Tor en Unter der Linden. Daarna nemen we opnieuw de metro richting hotel. Bij reservatie te melden als u wenst deel te nemen aan deze fietstocht.

DAG 3

Deze morgen gaan we opnieuw de geschiedenis van de stad induiken. We gaan tot aan een voormalige  Stasigevangenis, iets buiten de stad. Daar krijgen we een rondleiding door een ex-gedetineerde. Aangrijpend alleszins. Daarna sporen we tot aan de mooiste brug van Berlijn: de Oberbaumbrücke. Vlakbij: de East Side Gallery en Molecule Man. Na de vrije lunch brengt de S-bahn ons tot aan de Kurfürstendamm met de Gedächtniskirche en de KADEWE. Uiteraard komen shoppers hier aan hun trekken.

DAG 4

Vandaag is er tijd voor wie dat wil om één van de vele topmusea in Berlijn te bezoeken. De groep kan verder op verkenning en die starten we aan het Olympisch Stadion (geen bezoek). Daarna gaan we tot aan Charlottenburg. Een klassieker die nog steeds de moeite waard is. Vrije lunch. Van daaruit gaan we de Spree op. Een boottocht waar we zowel het moderne als klassieke Berlijn vanop het water nog eens kunnen bekijken. Ideale afsluiter om afscheid te nemen van deze grootstad. In de loop van de namiddag transfer met openbaar vervoer naar Tegel. Vlucht naar Brussel.

Geen datums beschikbaar