De Gers

Midi-Pyrénées vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.088
Tussen Bordeaux en Toulouse in het Zuidwesten van Frankrijk, ligt het dunbevolkte departement van de Gers, dat behoort tot de regio Midi-Pyrénées. Men vindt er geen industrie maar een intact gebleven ongerepte natuur met glooiende heuvels, prachtige landschappen en aan de horizon de indruk- wekkende Pyreneeën. Het toerisme heeft de streek nog niet veroverd. Nochtans zijn de wijngaarden zeer uitnodigend. Men vindt er zowel de Armagnac als de wijnen van de côtes de Gascogne. Vergeten we ook niet de talrijke middeleeuwse “bastides”, kastelen en kathedralen waar nog steeds de sfeer hangt van de bekendste musketier: d’Artagnan. Op ontdekkingsreis door de streek van de Gers in Gascogne proeft u heerlijke regionale gerechten en wijnen. Een ware streling voor de smaakpapillen!

Programma

DAG 1

Eénmaal over de grens rijden we via Parijs, Orléans richting Angoulême voor overnachting.

DAG 2

In de voormiddag ontdekken we Angoulême, de stad van het stripverhaal en de “Street-art”. Samen met onze gids bewonderen we deze historische stad gelegen op een heuvel. Het is er heerlijk flaneren in de kleine oude straatjes. In de namiddag rijden we naar onze verblijfplaats in Nogaro waar we hartelijk verwelkomd worden door het  hotelteam mét een aperitief.

DAG 3

Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van de Gascogne, Auch, aantrekkelijk door haar sfeer en rijk erfgoed. We wandelen langs de gotische kathedraal Sainte-Marie met zijn prachtig, uniek koorgestoelte, de 40 m hoge Armagnactoren (voormalige gevangenis) én enkele gebouwen van de kanunniken, beschermd als werelderfgoed. Vergeten we niet de monumentale trap af te dalen die ons bij het standbeeld van d’Artagnan brengt. Hier hebben we een onvergetelijk zicht op de Gers-vallei. In de namiddag worden we verwacht in de ecologische ezelboerderij van Hitton. We krijgen een zeer interessante rondleiding over het bekomen van etherische oliën en zepen uit ezelinnen-

melk. Op de terugweg bezoeken we de goed bewaarde Cisterciënzerabdij van Flaran.

DAG 4

In de Côtes de Gascogne mag een wijndegustatie niet ontbreken. We bezoeken vandaag de wijnkelders van Plaimont. Na de middag rijden we naar Bassoues, een versterkte middeleeuwse 

stad. Tijdens onze wandeling om en rond het stadje hebben we een fraai zicht op de Pyreneeën. Ook het museum van d’Artagnan is een must. Men krijgt er een goed beeld over de wereld van Charles de Batz de Castelmore alias Graaf d’ Artagnan.

DAG 5

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan het bedevaartsoord van Notre-Dame de Tonneteau. Vervolgens staat een degustatie van dé lekkernij van Gascogne op ons te wachten; de “Croustade Gersoise”. In de namiddag brengen we een bezoek aan het stadje Condom met zijn elegante 18de  eeuwse herenhuizen. In het terugkeren naar ons hotel bezoeken we nog enkele bastides zoals Larressingle, Fourcès en Montréal.

DAG 6

Vandaag gaan we de culinaire tour op met een bezoek aan een artisanaal bedrijf van diverse streekproducten zoals foiegras, cassoulet, garbure, enz. (degustatie). Een bezoek en degustatie van de Eau de Vie “Armagnac” mag zeker niet ontbreken. We eindigen in het stadje Eauze waar het museum een uitzonderlijke vondst bewaart van zo maar 28.000 gouden muntstukken en waarde-

volle voorwerpen uit de tijd van de Romeinen.Tegen de avond rijden we terug naar het hotel voor een gastronomisch diner.

DAG 7

We verlaten onze verblijfplaats in Nogaro en rijden naar het lieflijke stadje Cahors, uniek gelegen aan de oevers van de rivier de Lot. Vooral de architectuur en de steegjes bieden een aangename sfeer. Cahors is ook zeer gewaardeerd voor de beroemde rode wijn. Na dit bezoek verder naar de omgeving van Limoges voor overnachting.

DAG 8 

Na het ontbijt zetten we onze terugreis in. We maken van de gelegenheid gebruik om Oradour sur Glane te bezoeken. Het gehele dorp is een adembenemend monument dat getuigt van het bloed-

bad tijdens Wereldoorlog II. Er zijn weinig plaatsen in Frankrijk waar de erfenis van deze oorlog nog zo voelbaar aanwezig is. Met de nodige stops rijden we daarna huiswaarts. In ons hart bewaren we een mooie herinnering aan een tot nu toe onbekende streek in Frankrijk “Le Gers” ! 

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
10 september 2019 8 dagen
Prijs € 1.088,00
Boeking na 17 feb. € 1.128,00