Andorra

Hoogste dwerg van Europa! vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.107
Andorra is genesteld tussen de bergtoppen van de Pyreneeën op de grens tussen Frankrijk en Spanje en is vooral gekend door zijn prachtige berglandschappen, mooie meren, enorme diversiteit aan planten en dieren en Andorra la Vella met de vele musea, een belastingvrije staat. De authentieke Romaanse kunst, met meer dan 40 kerkjes en middeleeuwse bruggen, is terug te vinden in de adembenemende valleien van Andorra. Reis met ons mee en geniet van de rust, de schoonheid van de natuur, de typische cultuur en de hartverwarmende bevolking.

Programma

DAG 1

Via de Franse autowegen en Parijs rijden we richting ZuidFrankrijk voor onze tussenovernachting.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we door een prachtig stukje Frankrijk de Spaanse grens over naar Andorra. In de vooravond worden we in hotel Nordic warm verwelkomd met een aperitief. Nadien is er avondanimatie voorzien.

DAG 3

In de voormiddag maken we een mooie rit langs de Port d'Envalira, de Col de Puymorens, Latour-de-Carol en de chaos van Targasonne naar Font-Romeu. Font-Romeu is een sport- en kuuroord waar vele atleten naartoe reizen, maar is ook een bedevaartsoord en een stopplaats op de route naar  Santiago de Compostella. Een korte stop in Mont-Louis mag niet ontbreken. Dit is een mooi ommuurd stadje, één van de vestingen van Vauban. Lunchen doen we in Llívia, een Spaanse enclave op Frans grondgebied. We kuieren door het oude, schilderachtige deel van de stad en bezoeken het apotheekmuseum, om zijn opmerkelijke collectie renaissance doosjes te bezichtigen. Llívia zal u met zijn typische Spaanse sfeer zeker en vast bekoren. Terugkeer naar het hotel via de Segre-vallei.

DAG 4

In de voormiddag rijden we naar La Seu d'Urgell, een Spaanse stad die nauw verbonden is met de geschiedenis van Andorra. Dit was een antieke militaire burcht die later werd omgezet in de zetel van de bisschoppen van Urgell. Maar La Seu D'Urgell is ook gekend door zijn Olympische park del Segre, gebouwd naar aanleiding van de Olympische Spelen van Barcelona ‘92. We wandelen langs de kleine straatjes, de oude wijken, het Olympisch Park Segre en eindigen op de typische en heel gezellige markt. Na de lunch in het hotel rijden we door de Valira del Nord vallei naar Ordino, het dorp waar de adel van Andorra leeft. In Ordino zien we de vele typische huisjes met smeedijzeren balkonnetjes, het is een prachtige streek om te wandelen maar ook cultuurliefhebbers kunnen genieten van musea. Laat je alvast verrassen door het Museum van Miniaturen. Verder rijden we door de kleine traditionele dorpen van Ansalonga, La Cortinada, Llorts, El Serrat en het skigebied van Arcalis naar ons hotel terug.

DAG 5

Vandaag maken we een excursie in de vallei van La Massana. We ontdekken het typische bergdorpje Pal en maken een wandeling tot aan de Sint-Clemenskerk. Daarna rijden we naar het skigebied van Pal waar we genieten van buitengewone uitzichten op de valleien van Andorra. We rijden terug naar het hotel via de Coll de Botella, gelegen aan de oude smokkelaarsweg van La Massana naar Tor in Frankrijk. Na de middag gaan we op ontdekking in de hoofdstad van het Prinsdom, Andorra la Vella. We bezoeken het Plaça del Poble, dat uitkijkt over de vallei en waar culturele evenementen worden georganiseerd. De oude wijken met het racó van Mestre Fontbernat, de Placeta de la Vall en het interieur van het Huis van de Valleien zorgen ervoor dat Andorra la Vella één van de belangrijkste trekpleisters van Andorra is. We genieten van nog wat vrije tijd.

DAG 6

Na het uitgebreid ontbijt maken we een wandeling in het bos rond het meer van Engolasters. We stoppen bij de Sant Miquel kapel waar we genieten van een buitengewoon uitzicht op Escaldes en Andorra la Vella. Met de autocar volgen we de panoramische weg van La Comella, een bijzonder mooie, bochtige route. Een aanrader. Hou zeker uw fototoestel bij de hand! Na de lunch bezoeken we het heiligdom van Meritxell, gebouwd door de Catalaanse architect Ricard Bofill. Dit zeer moderne heiligdom herbergt de Maagd van Meritxell, beschermheilige van Andorra. We brengen een bezoek aan het Automobiel Museum in Encamp, waar we getuige zijn van een enorme verzameling van oldtimers, motorfietsen en fietsen.

DAG 7

Deze voormiddag voorzien we wat vrije tijd in Andorra la Vella. Zo is de winkelstraat één van de meest bruisende plaatsen van de stad. Hier vind je alles van souvenirwinkels tot galerijen en restaurants. Hier ontdek je ook de beroemde winkelcentra die belastingvrije producten aanbieden. In de late voormiddag, vertrekken we naar het traditionele Spaanse bergdorp Os de Civís, geklasseerd als artistiek erfgoed. Hier proeven en ontdekken we heel wat streekproducten zoals charcuterie, kaas en likeur. Na de lunch nog wat vrije tijd. Op de terugweg worden we weer getrakteerd op prachtige uitzichten. Vanavond staat een glaasje cava op ons te wachten, want het is alweer onze laatste nacht in hotel Nordic. 

DAG 8

Vandaag nemen we afscheid van Andorra en zetten we onze terugreis in. We rijden richting Limoges voor overnachting. Voor de liefhebbers is er ook nog een wandeling voorzien.

DAG 9

Na het ontbijt vertrekken we via de Franse autowegen huiswaarts met onderweg de nodige stops.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
24 september 2022 9 dagen
Prijs € 1.107,00
Boeking na 28/03/22 € 1.147,00