Andorra

natuurwonder vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 954
Andorra… hoogst gelegen vorstendom van Europa! Adembenemend… de rotsformaties, de bergen en het vele groen! Aantrekkelijk… door de centrale ligging in de Pyreneeën! Aange- naam… wandelen in de pittoreske dorpjes! Aanlokkelijk… om de plaatselijke lekkernijen, kaas en worst, te proeven! Aanstekelijk… om de belastingvrije winkels te bezoeken! Authentiek! Aardig! Aanbevelenswaardig… om te bezoeken! Absoluut… met Reizen Suffis, de mooiste plekjes van Andorra beleven!


Programma

DAG 1

Via de Franse autowegen bereiken we Souillac waar we overnachten en genieten van een avondmaal en een deugddoende nachtrust.

DAG 2

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de prehistorische grotten van Cougnac. Met een plaatselijke gids gaan we er de bijzondere rotstekeningen bekijken. We worden ondergedompeld in de tijd van de mammoeten en de Megaloceros. In de namiddag bereiken we het authentieke ski-

dorp El Tarter in Andorra. Hotel Nordic verwelkomt ons met een lekker aperitief.

DAG 3

We gaan toeren in La Cerdanya, een bijzondere streek, die in tweeën wordt gedeeld door de grens met Frankrijk. Onze eerste beklimming is de Col d’Envalira gevolgd door de Col du Puymorens. Via het dorpje Latour-de-Carol rijden we naar Font Romeu voor een halte. Ondertussen genieten we van Le Chaos de Targasonne, een landschap gedecoreerd met granieten blokken. Vervolgens houden we halt in Mont-Louis, een vestingstad uit de tijd van Vauban. Na de lunch brengen we een bezoek aan het museum de la Pagesia. We krijgen hier een variatie aan oude gebruiksvoorwerpen van de bergbewoners te zien.

DAG 4

Excursie naar Seu d’Urgell, een Spaanse stad net voorbij de grens van Andorra. De stad is zeer nauw verbonden met de geschiedenis van Andorra. We maken een begeleide wandeling en ge-

nieten efkes van de wekelijkse markt. Na de middag rijden we door de vallei Valira du Nord naar Ordino. We maken een wandeling langs de Plaça Mayor en het kerkje San Corneli. In een museum laten we ons leiden door de miniatuurwereld. Terug via de bergketens van Ansalonga, La 

Cortinada, LLorts en zo kunnen we genieten van de mooie bergdorpjes die we voorbij rijden. 

DAG 5

We bezoeken in de voormiddag Andorra La Vella, de hoofdstad van het vorstendom. Gezamenlijk wandelen we naar La Plaça del Poble. Vanaf het plein dwalen we af naar de oude wijken met El Racó du mestre Font Bernat, la placeta de la Vall en het parlementshuis, La casa de la Vall. Na de lunch rijden we door de vallei van La Massana. We ont-dekken er het typische bergdorpje Pal. We reizen daarna verder naar het skistation van Pal waar we een fenomenaal uitzicht hebben over de valleien van Andorra. We keren terug naar het hotel over de Col de la Botella.

DAG 6

Vandaag gaan we wandelen aan het meer, Lac d’Engolasters. Maar eerst brengen we een bezoek aan de kapel van Saint Miquel. Na de lunch bezoeken we het heiligdom van Meritxell. We bezoeken de basiliek, gebouwd door de Catalaanse architect Ricard Bofill. De originele basiliek kunnen we 

helaas niet meer bezoeken, die is verwoest door een brand. De nieuwe moderne versie, opge-

dragen aan de maagd van Meritxell, patrones van Andorra, is meer dan een bezoek waard! In Encamp bezoeken we het museum van de automobielwereld.

DAG 7

Vrije voormiddag in Andorra La Vella. Mogelijkheid om twee belastingvrije winkelcentra te ont-

dekken. Na de shopping gaan we streekproducten proeven in een traditioneel Spaans dorp. Os de Civis ligt in Catalonië, geklemd tussen hoge rotswanden. Vroeger was de omgeving een beruchte smokkelroute. Maar we gaan niet smokkelen, we gaan sneukelen! Nadat we er de lokale charcuterie, kaas en likeur hebben geproefd, gaan we lunchen in een authentiek bergrestaurant. 

Vrije tijd in Os de Civis.

DAG 8

Tijd om terug te keren naar Vlaanderen. Na het ontbijt vertrekken we naar Carcassonne, een historische vestingstad voor een geleide wandeling langs de meest authentieke bezienswaardig-

heden. In de namiddag houden we even halt voor een fotoshoot aan de hoogste brug van de wereld, de viaduct van Millau. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel.

DAG 9

Na het ontbijt zetten we onze terugreis verder. We houden de nodige haltes onderweg. Aankomst in Poperinge en meteen ook het einde van een onvergetelijke reis!

Geen datums beschikbaar