China

vanaf 16 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 2.489
Laat je verwonderen tijdens een prachtige rondreis langs de hoogtepunten van China zoals de Verboden Stad, het Tiananmenplein, de Chinese Muur en het Terracottaleger. Ook enkele minder toeristische gebieden zoals het traditionele dorp Fuli en het plattelands-leven in de omgeving van Sanjiang komen aan bod. Een rit met de hogesnelheidstrein, een wandeling door de theeplantages, een relaxerende voetmassage én een bezoek aan een lokale markt bezorgen je ongetwijfeld tal van onvergetelijke vakantie-herinneringen.

Programma

DAG 1: BRUSSEL – BEIJING

Op de luchthaven van Zaventem maak je eerst kennis met je Nederlandstalige reisbegeleider die je tijdens de volledige reis begeleidt. Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Beijing met Hainan Airlines. Aankomst de volgende ochtend.


DAG 2: BEIJING

Verwelkoming en kennismaking met de lokale Engelstalige gids. Eerst verken je de Hemeltempel, die dateert van 1420 en gelegen is in een prachtig park waar veel Chinezen ’s ochtends Tai chi beoefenen. Daarna verken je het Zomerpaleis, de favoriete verblijfplaats van keizerin-weduwe Cixi. Het is heel aangenaam om door het grote park te wandelen. Checkin en vrije namiddag. Overnachting in hotel Xizhao Temple Hotel**** (-/L/-).


DAG 3: BEIJING

Na het ontbijt maak je kennis met het wereldberoemde Tiananmenplein, waar Mao in 1949 de Volksrepubliek China uitriep en in 1989 de studentenopstand een halt werd toegeroepen. Door de Tiananpoort wandel je de Verboden Stad binnen. Vanop de Kolenheuvel geniet je, als de weer-

goden ons goedgezind zijn, van een prachtig zicht op de gele daken van de Verboden Stad. Lunch. Aansluitend bezoek je per riksja de oude wijken van Beijing, de hutongs. Hier vind je geen wolkenkrabbers, maar wel een bijna landelijke sfeer van kleine straten en huizen. ’s Avonds facultatieve excursie “Peking duck diner” (€ 39 p.p. ). Overnachting in hotel Xizhao Temple Hotel. (O/L/-)


DAG 4: BEIJING – DATONG 

Ontbijt. Ontdek de Chinese Muur! Dit 6500 km lange en imposante bouwwerk van zware stenen en eenzame torens kronkelt zich een weg van de Gele Zee tot de Gobiwoestijn. Je wandelt op één van de best bewaarde delen van de Chinese Muur waardoor je optimaal geniet van de prachtige 

natuur met adembenemende panorama’s. Lunch. In de namiddag een bustransfer naar Datong. Bij aankomst, checkin in The Presidential hotel ****. (O/L/-) 

DAG 5: DATONG – PINGYAO

Ontbijt in het hotel. Tijdens deze rondreis staat opnieuw één van de vele UNESCO Werelderfgoed-

locaties op het programma, de Yungang grotten. Deze uitgehouwen boeddhistische tempelgrotten vormen samen een complex van 252 grotten met 51.000 beelden die soms tot 17 meter hoog 

reiken. Na de lunch bezoek aan het hangende klooster van Datong. Dit houten tempelcomplex hangt op spectaculaire wijze halverwege de bijna loodrechte wand van de heilige berg Hengshan. In de namiddag rit naar Pingyao. Bij aankomst check-in in het charmante Yuchengyuan Guesthouse. (O/L/-)


DAG 6: PINGYAO – XI’AN

Ontbijt in het hotel. ’s Morgens verken je het oude centrum van Pingyao. Dit is één van de best bewaarde historische steden in China. Je waant je terug in de tijd van de Ming- en Qing-dynastieën van het Chinese keizerrijk. Na de lunch transfer naar het treinstation voor de rit per hogesnel-

heidstrein naar Xi’an. Bij aankomst in Xi’an, check-in in Grand Dynasty Culture Hotel****. (O/L/-)


DAG 7: XI’AN

Ontbijt. Vandaag staat een absoluut hoogtepunt van deze rondreis op het programma: een bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger. De beelden zijn meer dan 2000 jaar oud. Geen 2 aange-

zichten zijn identiek en details zijn tot in de perfectie weergegeven. Na de lunch bewonder je de Grote Moskee en slenter je door de moslimwijk met zijn soeks. Overnachting in hotel Grand Dynasty Culture Hotel. (O/L/-)


DAG 8: XI’AN – GUILIN – SANJIANG

Ontbijt in het hotel. Vertrek in de vroege ochtend naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Lunch. Onderweg naar Sanjiang geniet je van prachtige landschappen. Je ontdekt er het plattelandsleven door een bezoek te brengen aan de Dong minderheid, bekend voor hun fascinerende bouwwerken. Je overnacht in het Dongxiangguo Hotel****. (O/L/-)

DAG 9: SANJIANG - LONGJI

Ontbijt. Rit naar Longji waarvan de terrassen met rijstvelden op hellingen tot 880 meter hoog liggen en tot de allermooiste van China behoren. Overnachting in Pingan Guesthouse ***.(O/L/-)


DAG 10: LONGJI – GUILIN – YANGSHUO

Na een vroeg ontbijt maak je bij ochtenddauw een wandeling langs de velden. Elke bocht in het pad levert nieuwe spectaculaire en steeds wisselende landschappen op. Op weg naar Yangshou geniet je op de top van de Yao berg van een schitterend zicht op dit unieke landschap. Je bezoekt ook een theeplantage. Tenslotte onderga je een relaxerende voetmassage alvorens naar Yuangshuo te vertrekken. Bij aankomst check-in in het heel goed gelegen hotel New West Street ****. (O/L/-)


DAG 11: YANGSHUO

Ontbijt in het hotel. Op een lokale markt in de buurt van het hotel snuif je eerst even de sfeer op. Tijdens een vlottentocht vaar je naar het traditionele dorp Fuli. Fuli is nog niet platgetreden en heeft zijn oorspronkelijke charme grotendeels weten te behouden. Eenmaal terug in Yuangshuo sluit je deze boeiende dag af met een fietstocht op het platteland. Hier zal je overdonderd worden door de prachtige landschappen. Overnachting in hotel New West Street. (O/L/-)


DAG 12: YANGSHUO – GUILIN – SHANGHAI - SUZHOU

Ontbijt. In de voormiddag staat een kookles als facultatieve excursie op het programma. De dag begint met het inkopen van ingrediënten op de lokale markt. Daarna wordt onder het deskundige oog van een kok een gerecht bereid. Nadien geniet je van je eigen kookkunsten. Is koken niets voor jou? Dan kies je als alternatief voor een initiatie in de Chinese kalligrafie (€ 42 p.p. /lunch inclusief). In de namiddag transfer naar de luchthaven en vlucht naar Shanghai. Bij aankomst rit naar Suzhou. Overnachting in Holiday Inn Jasmine Suzhou**** . (O/-/-)


DAG 13: SUZHOU – SHANGHAI

Ontbijt. Volgens een Chinees spreekwoord is er de hemel, maar op aarde heb je Suzhou en Hangzhou. Met deze wijze woorden ontdek je dus één van de twee paradijzen met o.a. een bezoek aan de wereldberoemde Master of Net’s Garden. Tijdens een bezoek aan een zijdefabriek krijg je een woordje uitleg over dit opmerkelijke ambacht. Na de lunch in een lokaal restaurant maak je een wandeling door de Pingjiang Road met tal van restaurantjes, bars, oude bruggen en gezellige winkeltjes. Daarna vertrek je naar de waterstad van Tongli. Het Venetië van China is bijna 1000 jaar oud en bekend voor zijn boogbruggen. Rit naar Shanghai. Overnachting in Narada Boutique hotel****. (O/L/-)

DAG 14: SHANGHAI

Na het ontbijt maak je kennis met deze wereldstad aan boord van een boot op de Huangpu rivier. Vanop de Bund promenade heb je een prachtig zicht op de wereldberoemde skyline van Shanghai. Je eindigt de voormiddag met een bezoek aan de Tempel van de jaden Boeddha. 's Avonds facultatieve excursie "Acrobatenshow": een werkelijk adembenemend spektakel (€ 42 p.p.). (O/L/-)


DAG 15: SHANGHAI

Ontbijt in het hotel. De enorme maquette van het Stadsplanning Center verduidelijkt ons hoe ontzaglijk groot, complex en indrukwekkend Shanghai is. Tijdens een wandeling door het oude stadsgedeelte maak je kennis met tal van antiekwinkeltjes, theehuizen en souvenirwinkels. De rest van de namiddag is er vrije tijd om de laatste souvenirtjes te kopen. Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht na middernacht. (O/L/-)

 
DAG 16: SHANGHAI – BRUSSEL

Terugvlucht naar Brussel, aankomst dezelfde ochtend.

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET
(kunnen ook apart geboekt worden)
€ 123 p.p.
Excursie dag 3: Peking eend (diner incl.)
Excursie dag 12: Kookles of kaligrafie
(lunch incl.)
Excursie dag 14: Acrobatenshow
(diner incl.)

Geen datums beschikbaar