Fietsplezier rond Dordrecht

vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 299
Fietsen bij onze buren in Nederland, in het Groene Hart van Holland, is altijd weer een stukje ontspannen en genieten. Nederland voert al zijn ganse bestaan een hevige strijd tegen het water. We fietsen tijdens deze driedaagse langs de vele oude molens en de nieuwe Delta- werken die Nederland gedurende de hele geschiedenis boven water houden.

Programma

DAG 1

We rijden met de bus richting Nederland en dwarsen de volledige Hollandse provincie Zeeland tot in de provincie ZuidHolland aan de Haringvlietsluizen: een indrukwekkend Deltawerk. Van hieruit fietsen we langs de vroegere zeearm het Haringvliet dat tegenwoordig een paradijs is voor water-

sporters en natuurliefhebbers. We zien zeker veel verschillende vogelsoorten en spotten mis-

schien wel zeehondjes. We nemen de Kiltunnel en komen zo aan in ons hotel in Dordrecht.

Dordrecht ligt  omgeven door water, is de oudste stad van Holland en heeft een rijk verleden te zien aan de talrijke monumenten. (ca. 50 km)


DAG 2

Dordrecht is een soort eiland dat aan alle kanten wordt omgeven door water. We zien veel verkeer op het water richting Rotterdam want we fietsen langs één van de drukste waterknooppunten van Europa. We fietsen verder via Papendrecht en Sliedrecht richting het Nationaal Park De Biesbosch. In 1994 kreeg de streek de status van nationaal park en staat ze op de lijst van de beschermde natuurgebieden. (ca. 50 km)


DAG 3

We fietsen vanaf ons hotel richting Alblasserwaard. Binnen korte tijd bereiken we de Kinderdijkse Molens: een uniek stukje Nederlands erfgoed. Alle negentien molens van Kinderdijk staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De molenrijen zijn alleen te voet of per fiets goed te bezichtigen. 

Verder fietsen we door waterrijke polders en door het Loetbos dat zijn naam kreeg door het riviertje de Loet. (ca. 50 km) Daarna rijden we met de autocar terug naar huis.

Geen datums beschikbaar