La Côte de Nacre

de paarlemoeren kust van de Calvados vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 196
Paarlemoer wordt in veel culturen beschouwd als bijzonder waardevol, vaak gebruikt in kunst, sieraden en gitaren. Het is ook de naam die men gaf aan een bijzonder mooie kust- streek in het Normandische departement Calvados. Naast de prachtige natuur barst deze streek van cultuur en geschiedenis: steden als Caen zijn meer dan een bezoek waard, en aan de kust zelf bevindt zich ook Juno Beach, waar de Canadezen aan land gingen om ons te bevrijden. Kortom: een “parel” van een shorttrip!!

Programma

DAG 1

Via de autosnelwegen met halte onderweg naar Normandië. Bij Le Havre over de Pont de Normandie hoog boven het estuarium van de Seine. De moderne tuibrug is niet meer de langste ter wereld, maar de langste van Europa! Dan naar het schilderachtige Honfleur, op doek vastgelegd door Courbet, Boudin en Monet. Geniet mateloos van een wandeling langs de houten Sainte-Catherinekerk, de Lieutenance, en van overheerlijke zeevruchten bij het haventje. Na de middag naar Trouville-sur-Mer, wondermooi gelegen aan de Côte Fleurie, de “Bloemenkust”. Met het toeristisch treintje komen we meer te weten over de Vikings, de mooie hotels en villa’s uit de Belle Époque. Of flaneert u liever op het strand en de haven om verliefd te worden op de zee? Daarna naar Caen voor avondmaal en overnachting.

DAG 2

Bezoek aan de impressionante stad Caen en l’Abbaye-aux-Hommes, gesticht door Willem de Veroveraar. Hier is ook zijn tombe. Het oudste deel is de kerk; het klooster is recenter en doet dienst als stadhuis van Caen. Vrije lunch. Na de middag rit naar de Côte de Nacre: via Saint-Aubin-sur-Mer langs de kust naar Courcelles-sur-Mer, waar zich Juno Beach bevindt: de plaats waar de Canadezen aan land kwamen op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Exact 75 jaar geleden, maar nog steeds waardevol. In het immense bezoekerscentrum vernemen we meer over de helden die ons na vier jaar waanzin bevrijdden van de nazi’s. Reden dus om te feesten, wat nog kan tijdens een vrij moment in Courcelles. Daarna beginnen we helaas aan de terugreis, met avondstop onderweg.

Geen datums beschikbaar