Rüdesheim

vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 323
Het beroemde Rijndal in Duitsland met zijn steile wijnhellingen, woeste burchten, beruchte rotsen, schilderachtige dorpen en stadjes nodigt u uit voor een bezoek om de historische pracht te laten zien, terwijl het fraaie landschap een verrukking is voor het oog. Ontdek het zelf en reis mee op onze ontdekkingstocht!

Programma


DAG 1

Via Aken, Kerpen en Bad Neuenahr rijden we naar het kleurrijke stadje Linz am Rhein. De prachtige Rheintor is de ideale coulisse om foto's te maken. We nemen de tijd voor een wandeling langs de schilderachtige vakwerkhuizen en middeleeuwse stadsmuren. De Rheinstrasse voert de toeristen naar het marktplein waar de Ratsbrunnen staat, een fontein met zes figuren waarvan hoofden en armen beweegbaar zijn. Leuke terrasjes en restaurantjes verleiden ons tot een koffiepauze of een frisse WeiBburgunder of Grauburgunder. We vervolgen onze reis richting  Rüdesheim, een prachtige en zeer afwisselende route langs de Rijnoevers en door de hoogvlaktes met kleine dorpjes. Elke kronkel van de Rijn biedt een panoramisch uitzicht op ruïnes, kastelen en burchten.

DAG 2

Na het ontbijt verkennen wij Rüdesheim en omgeving. Het bekendste straatje is wel de Drossel-

gasse, een steil omhoog lopend steegje, vol souvenirwinkels en terrassen. Maar ook het prachtig uitzicht vanaf het  Niederwalddenkmal is een aanrader en wat te denken van een wijndegustatie? Wiesbaden, een stad die bekend staat om haar luxe en weelde. De luxe die de stad kenmerkt, is onder meer terug te vinden in de vele spa's die de stad rijk is. Natuurlijke waterbronnen, in totaal zijn er meer dan 25 warmwaterbronnen die ook deel uitmaken van het Kurpark. Sommigen denken dat het water geneeskrachtig werkt. Of het nu wel of niet zo is, het is heerlijk vertoeven in de stad en de vele parken.

DAG 3

In het prachtige dal van de rivier de Nahe ligt één van de mooiste kuuroorden van Duitsland, Bad Kreuznach. Wellness, gezondheid en kuur staan in de geneeskrachtige, mineraalhoudende 

badplaats centraal. Reeds de Kelten en Romeinen kenden de zoutbronnen. De Nahe is minder bekend dan de Rijn maar niet minder romantisch en slingert door het prachtige heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. Naast de wijngaarden biedt het landschap uitgestrekte bossen, machtige rotsen en de bergen van de zuidelijke uitlopers van de Hunsrück. We doorkruisen het oude Hunsrückgebergte in de richting van de Moezelvallei. Vanaf grote afstand zijn  de in-

drukwekkende overblijfselen van Burg Veldenz zichtbaar. Het pittoreske wijndorp Veldenz bezit fraaie  vakwerkhuizen waar de Moezelvallei om bekend staat. Het Zehnthaus en de klokkentoren van de protestantse kerk uit de twaalfde eeuw zijn zeer zeker ook het bezichtigen waard. Onze reis loopt op zijn einde en we keren terug huiswaarts.

Geen datums beschikbaar