Versailles en Parijs

vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 189
Versailles spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Een immens paleis, prachtige tuinen, beelden, fonteinen. Dit weekend trekken we een volledige dag uit om Versailles te verkennen… maar er is meer… op zondag verblijven we in Parijs en gaan we op zoek naar pareltjes in het minder toeristische Montmartre en nemen we tijd voor een uitgebreid bezoek aan Père Lachaise.

Programma

DAG 1

Louis XIV startte een megalomaan project een dertigtal kilometer van Parijs: Versailles. Het immense paleis was een voorbeeld voor vele andere paleizen in Europa en ver daarbuiten. Na onze ontbijtstop rijden we rechtstreeks naar Versailles. Tijdens de voormiddag is er tijd voor een ver-

kenning van het paleis, de opera, de kapel, de Spiegelzaal en de vele uitgedoste kamers. Na de lunch kan u een wandeling maken in de spectaculaire tuinen of nog een bezoek brengen aan le petit Trianon of de boerderij van Marie Antoinette. In de vooravond rijden we terug tot Parijs. Via het Bois de Boulogne rijden we richting Porte de Clichy, naar ons verblijfshotel.

DAG 2

Na het ontbijtbuffet wandelen we tot aan Cité des Fleurs, waar ooit Catherine Deneuve opgroeide. Volgende halte: Rue Lepic die ons via een kronkelende weg tot aan de heuveltop van Montmartre brengt. Via Place Dalida en Musée de Montmartre komen we uit aan de Sacré Coeur. We bezoeken deze fascinerende basiliek en de nabijgelegen  Eglise St. Pierre. Na de lunch maken we een rondrit door het centrum van Parijs. De belangrijkste monumenten passeren de revue: van Opéra Garnier tot Louvre tot Hotel de Ville. Parkeren doen we bij Père Lachaise. We  brengen deze zondag-

namiddag door met een rustige wandeling op Parijs’ bekendste begraafplaats. We passeren de tombes van Gilbert Becaud, Edith Piaf, Oscar Wilde, Marie Trintignant en vele anderen. Het is overduidelijk: dit weekend is op maat voor wie houdt van de Franse geschiedenis en voor wie Parijs altijd maar beter wil leren kennen.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
19 oktober 2019 2 dagen
Prijs € 189,00
Boeking na 17 feb. € 199,00