Bonn en Aken

Duitse kerstsfeer vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 174
Glühwein, peperkoek, mousserende wijnen en verse amandelen... Kerst is in het land! De kerstmarkten in Duitsland zijn speciaal en enorm gezellig! In Noordrijn-Westfalen zijn bovendien nog enkele bij- zondere specialiteiten te vinden. Kerstmarkten met de sfeervolle vakwerk-coulisse bezitten een heel bijzondere sfeer. Een betoverend meer van lampjes en gezellige steegjes met kasseien zorgen gegarandeerd voor een romantische sfeer. Kleine houten huisjes gaan perfect op in de coulisse en verwennen de bezoekers...

Programma

DAG 1

Het is een kleine wereld op zich, die zich tijdens de adventsperiode op de Siegburger markt onder de Michaelsberg ontplooit. Handwerkmannen, musici en goochelaars gekleed als mensen uit de late middeleeuwen,  betoveren de kerstkraampjes. Fakkels, olielampen, kaarsen en theelichten veranderen de stad bij  het vallen van de duisternis in een mystiek licht. 40 meter boven de stad kijkt de Abdij van Michaëlsberg beschermend neer op deze  middeleeuwse stad. Lebkuchen en Glühwein zorgen voor heerlijke geuren op de Kerstmarkten in de binnenstad van  Bonn. Als het buiten koud en donker is, veranderen de verkoopkraampjes de pleinen in de stad in kleine  "Kerst-dorpen”. We verkennen Bonn en wandelen naar de Alte Zoll waar we getrakteerd worden op een mooi  uitzicht op de Rijn en de wandelpromenade. Via de oude Universiteit komen we bij het Alte Rathaus waar één van de vele kerstmarkten plaatsvindt.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we naar Aken. Aangekomen maken we samen een boeiende wandeling en komen voorbij de Dom, één van de beroemdste monumentale bouwwerken van Aken. In 1978 werd de kerk als eerste Duitse monument op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst en staat dus op ons lijstje 'te bezoeken'. Terwijl snuiven we de kerstsfeer op want ver buiten de grenzen van de regio is de Akense Kerstmarkt bekend en geliefd vanwege zijn buitengewone atmosfeer. Ieder jaar weer worden de pleinen en steegjes rondom de Dom en het stadhuis in de tijd voor de Kerst veranderd in een paradijs voor de zintuigen, proef zeker van de beroemde 'printen', die door de Akense bakkerijen worden verstuurd over de hele wereld. Geniet van de sfeer en ga terug huiswaarts met een gevoel van 'vrede, vreugde en vriendschap'!

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
14 december 2019 2 dagen
Prijs € 174,00
Boeking na 17 feb. € 184,00