Elzas

Geniet van de typische kerstsfeer vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 436
Elk jaar vanaf eind november zijn er tientallen kerstmarkten in de vele steden en dorpen van de Elzas. Hun tradities, gastronomie en huizenbouw is duidelijk terug te vinden op deze talloze gezellige markten. Dat je volop in de wijnregio vertoeft zal je wel merken, het geeft die markten ook een extra dimensie. Tijdens de weken voor Kerstmis kan je van de ene kerstmarkt naar de andere rijden. Allen zijn ze verschillend en hebben één zaak gemeen: gastvrijheid.

Programma

DAG 1

's Ochtends vroeg vertrekken we en na de nodige stops komen we in de Elzas aan. In het stadje van Sint- Odilia is de hele bevolking in de weer om de feestelijk heden voor Kerstmis voor te bereiden. Vanaf november tooit de stad zich langzaamaan met dennen en lichtjes, een lust voor het oog van jong en oud. Vanaf de eerste decemberdag staat het dagelijks leven in Obernai in het teken van magie, de sprookjeswereld, betovering, dromen… en de authenticiteit van Kerstmis van weleer.

DAG 2

De stad van minstrelen kent in zijn geschiedenis een vriendelijke middeleeuwse markt, kleurrijk en vol van  origi-naliteit. Zo kunt u narren, troubadours, jongleurs, middeleeuwse dansers en vuurspuwers tegenkomen in  Ribeauvillé. Tijdens een gegidste wandeling zult u al het mooie zien. Vind de gezellige sfeer van een authentieke stad gesticht in de middeleeuwen… een magische metamorfose van de omgeving! De kerstmarkt in Colmar is één van de belangrijkste van de Elzas. Ze telt niet minder dan 5 markten waarbij uiteraard het centrale plein en Petite Venise horen. We ontdekken samen de kanalen van Petite Venise. In de kerst periode kan je genieten van een unieke stad, kleinschalig en sfeervol. Het best kan kerst in Colmar omschreven worden als een sprookjesachtig universum. Als afsluit maken we kennis met de beroemde wijnen uit de Elzas: Riesling, Gewürztraminer, Pinot gris,  Pinot blanc, Pinot Noir, Sylvaner, Muscat, Klevener uit Heiligenstein.

DAG 3

We ontdekken samen Riquewihr met zijn kerstversieringen: slingers, ballen en duizenden lichtjes. Flaneer op de  grote ambachtelijke kerstmarkt en ontdek of herontdek de feeërieke omgeving van de stad aan de Dolderpoort in al haar charme. De keizerlijke stad Kaysersberg nodigt u uit om binnen te stappen in een sprookjesachtige en  ma-gische wereld, in het middeleeuwse en pittoreske kader van de 17e eeuw… Jaarlijks komt er een dertigtal ambachts-lui van allerlei slag: pottenbakken, bloemsierkunst, glasblazen, houten speelgoed, zijde en juwelen. In de  ambachte-lijke voorwerpen zult u vast en zeker inspiratie vinden voor geschenken voor het hele gezin… Aarzel bovendien niet om de lekkernijen en specialiteiten van de regio te proeven: warme wijn, peperkoek en de befaamde kleine kerst-gebakjes, de ‘Bredele’.

DAG 4

Aangekomen in deze pittoreske hoofdstad van de Elzas, ontdekken we de mooiste plekjes van de stad. De  kerst-markt of ‘Christkindelsmärik’ van Straatsburg is de oudste in Frankrijk. Deze traditie gaat dan ook terug tot 1570. Je vindt er een ruime keuze aan sparrenbomen uit de Vogezen, ambachten, kerstversieringen, warme wijn en een ‘Bredele’-markt. In totaal zijn er zo'n tiental kerstmarkten. Kenmerkend zijn de kleurrijke vakwerkhuizen, ingebed tussen de wijngaarden en de Vogezen. Het heeft iets magisch, de geuren van de traditionele keuken van de Elzas blazen door de kleine venstertjes van de vakwerkhuizen. Vlak voor Kerstmis vermengen deze geuren zich met de traditionele geur van peperkoek, punch en glühwein. Het kan nog romantischer... een boottochtje door de mooie stad en de Europese wijk! En dan terug huiswaarts!

Geen datums beschikbaar