Shropshire

vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 539
Shropshire ... al ooit van gehoord? Het is één van de stille graafschappen van Engeland. Laat je niet misleiden. Shropshire heeft meer dan 90 plaatsen om te bezoeken: historische huizen en kastelen met prachtige tuinen, de beroemde Ironbridge, musea, middeleeuwse dorpjes en het verstilde platteland. De Shropshire Hills is een gebied van buitengewone schoonheid, een echte parel in een schitterend landelijk gebied. En toch is het de geboorteplaats van de industriële revolutie! Zin om op ontdekkingsreis te gaan? Join us!

Programma

Dag 1

Via de Invaders Coast zetten we voet aan land in Kent. We rijden door de mooie graafschappen Kent en Surrey naar het graafschap Shropshire. We ontdekken Ludlow, gesticht door de Normandiërs. Laurence van Ludlow, de bouwer en eigenaar van Stokesay Castle, was in die tijd één van de rijkste mannen in Engeland. Het is één van de beste plaatsen om te ervaren hoe het leven in de middeleeuwen was. In het Buckatree Hall Hotel kunnen we genieten van lekkere maaltijden en een goede nachtrust. 

Dag 2

Vandaag flirten we met de grens Wales-Engeland. Van Llangollen rijden we tot aan de Horseshoe Pass. De weg rijdt in een hoefijzervorm langs de zijkanten van een vallei waar het niet ongebruikelijk is dat schapen zich verzamelen op de weg. In het Llangollen Station, gelegen naast de Dee River Bridge, wacht een stoom- treintje en gaat de reis  gedurende 10 mijl stroomopwaarts, langs de rivier de Dee naar de stad Corwen. Het Pontcysyllte-aquaduct  over-brugt de vallei van de Rivier Dee in North Wales en staat op de Werelderf- goedlijst van de UNESCO. 

Dag 3

Aan de eerste in ijzer gegoten brug ter wereld, gebouwd in 1779, dankt het plaatsje Coalbrookdale zijn over-koepelende naam 'Ironbridge'. Hier werden de eerste stappen gezet op het pad van de industriële revolutie. Ter herinnering aan het industriële verleden is er een 'Iron Bridge Museum'. Op verschillende plaatsen vind je een aantal musea, monumenten en bezienswaardigheden. Eén ervan is Victorian Town. Hier kun je ervaren hoe het leven was toen Groot-Brittannië de wereld regeerde. Ontmoet enkele Victorianen in hun authentieke winkels en huisjes, koop vreemde goederen uit vervlogen tijden en bekijk handelaren in actie in hun atmos- ferische workshops en fabrieken. We springen ook eens binnen in het China Museum. De aandacht gaat hier naar het prachtige porselein. De fabriek heeft nog twee flesvormige ovens. Heel speciaal! En natuurlijk mag een bezoek aan de brug zelf niet ontbreken.

Dag 4

We ronden onze vierdaagse af met een heel speciale tuin, Packwood House, een hoogtepunt van een leven lang dromen. Geborgen objecten en exotische stukken komen samen in een Jacobean meets Edwardian-stijl. Mooi, huiselijk, warm en gastvrij. De beroemde Yew Garden werd in het midden van de 17e eeuw aangelegd door de advocaat John Fetherston. Er zijn meer dan honderd taxusbomen die een doolhofachtige formele opstelling vormen. De prachtige ‘walled garden’ is getooid met een geurende bloemenpracht. We kunnen het niet beter zeggen dan een bezoeker in de jaren 1920: “Een huis om van te dromen, een tuin om in te dromen”. Tijd om huiswaarts te keren ...Geen datums beschikbaar