Het waddeneiland Texel

beleving vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 319
Texel is het grootste eiland van de Nederlandse eilandengroep in de Waddenzee. We ontdekken zo maar liefst zeven gezellige dorpen met hun eigen sfeer en charme. Naast de vele natuurgebieden met een enorme vogelrijkdom, bezit Texel een grote weelde aan flora en fauna. En niet te vergeten: evenveel schapen als mensen. De unieke natuur, de alom aanwezigheid van de zee en de roerige geschiedenis van het eiland is de moeite waard om te ontdekken!

Programma

Dag 1

In de voormiddag rijden we noordwaarts richting Amsterdam. Na het middagmaal nemen we de overzetboot richting Texel. Eens aan wal maken we kennis met de historische hoofdstad van Texel: Den Burg. Na een stads-wandeling bezoeken we er ook de ‘Oudheidkamer’ waar we het leven van vroeger op het eiland ervaren. In de late namiddag rijden we naar onze verblijfplaats in De Koog.

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt in ons hotel rijden we richting Oudeschild. Net voor Oudeschild slaan we af voor een bezoek aan de Georgische begraafplaats, een gevolg van een opstand in de Tweede Wereldoorlog. In het havenstadje Oudeschild ligt de oude vissersvloot. Wij gaan aan boord van een echte kotter. Onderweg nemen we deel aan een spectaculaire garnalenvangst en smullen we van de verse vangst. We laten u ook kennis maken met de zeehonden die de vaste bewoners zijn van de Waddenzee. Op ons namiddagprogramma staat een bezoek aan het museum ‘Kaap Skil’ waar we luisteren naar de verhalen van een échte strandjutter. 

Vervolgens maken we een rondrit op het eiland. Nadien keren we terug naar ons hotel.

Dag 3

Vandaag maken we een wandeling door ‘Den Hoorn’ met zijn typische protestantse kerk en zeemanshuisjes. Vervolgens brengen we een bezoek aan ‘Ecomare’. In dit bezoekerscentrum vinden we een zeehonden- en vogelopvang, en een zeeaquarium. Gelegen in een prachtig duinengebied kunnen we nog even genieten van het Noordzeestrand op Texel. Na het middagmaal eindigt hier onze prachtige driedaagse op één van de mooiste plekken van het Waddeneiland.

Geen datums beschikbaar