Puglia

rondreis vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.457
Puglia, de streek in de hiel van de Italiaanse laars met als hoofdstad Bari kan rekenen op een schitterend klimaat en is één van de meest gevraagde regio’s in Italië. De gastronomie van Puglia brengt de perfecte combinatie van land en zee samen. De olijfbomen en wijnbouw zijn er heel belangrijk. Maar Puglia is heel veel meer, denk maar aan basilieken en kathedralen, grotwoningen, trulli’s, prachtige zandstranden en ongerepte natuur. Een unieke mix is het minste wat je kan zeggen. Droom, beleef, geniet ... en vooral reis met ons mee en ontdek het authenthieke en charmante Puglia.

Programma

Dag 1

We vertrekken uit Poperinge.  Onze autocar brengt ons tot aan de luchthaven van Zaventem. Hier zal onze  begeleider ons reeds opwachten. We nemen de vlucht naar Brindisi waar we in de namiddag aankomen. Ons eerste bezoek van de reis brengt ons tot in Lecce, een prachtige stad met extravagante barok. Tegen de avond komen we aan in ons hotel Otto Piú (of gelijkwaardig).

Dag 2

Na het verzorgde ontbijt rijden we naar Gallipoli voor een wandeling in het centrum en langs de muur van de stad. Het middagmaal nemen we onderweg naar Santa Maria di Leuca, gelegen in het uiterste zuidwestelijke deel van het vaste land. Dit dorp wordt ook wel eens ‘finubus terrae’ genoemd (het einde van de wereld). We bezoeken de haven en proberen om het fenomeen van de twee zeeën die elkaar ontmoeten te spotten. Door de prachtige natuur terug naar ons hotel.

Dag 3

Deze voormiddag rijden we naar Otranto en wandelen door de straatjes  van het centrum, langs de  kathedraal en vernemen wat meer over de bewogen geschiedenis van deze pittoreske stad. Na de lunch is Galatina aan de beurt. Dit stadje is gekend om zijn prachtige barokke trekpleisters als het Palazzo del Concerto, het Palazzo Scrimeni, … Daartussen prijkt een prachtige basiliek. Stap eens binnen, je wordt  onmiddellijk verwelkomd door kleurrijke fresco’s. Na wat vrije tijd terug naar het hotel. 

Dag 4 

Vandaag moeten we de koffers in de bus laden, want we wisselen van hotel. Ons eerste bezoek is Martina Franca, ooit het hart van de landbouweconomie en precies een schitterend schilderij met talloze witte huizen. Een heel gezellige sfeer. Na de lunch bezoek aan Locorotondo. Locorotondo is een prachtig wit dorp gebouwd bovenop een heuvel waarvan je prachtige uitzichten hebt over de laaglanden van Puglia. De Chiesa Madra San Giorgio vormt het hart van het historische centrum van Locorotondo. Alvorens naar het hotel Aragona (of gelijkwaardig) te gaan, houden we nog halt in Polignano a Mare, een oud Grieks stadje met een zalige wirwar van straatjes, typische witte huizen, mooie kliffen, … Een pareltje aan de Adriatische Zee!

Dag 5

Na het ontbijt rijden we naar Matera, gelegen in de regio van Basilicata. Matera staat bekend als het stadje van ‘Sassi’. Dit zijn de alombekende grotwoningen die trouwens behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Bezoek aan de kleine, typische huisjes en de kerk. Als de tijd het toelaat kunnen we op de terugweg nog eventjes halt houden in Altamura. 

Dag 6

In de voormiddag ontdekken we het idyllische vissersplaatsje Trani met zijn imposante kathedraal (bezoek). De lunch nemen we in Castel del Monte. De namiddag zit vol cultuur want we rijden naar Bari met zijn vele monumenten. We maken een stadswandeling en wandelen alvast eens door de straat waar vandaag de dag nog steeds de verse ‘orecchietti’, de typische pasta uit Puglia, gemaakt wordt.

Dag 7

Na het ontbijt ontdekken we de Grotte di Catellana. Je zult verrast worden door de enorme uitgestrektheid van dit grottencomplex! Vanuit Castellana rijden we naar Alberobello. Lunch onderweg. Alberobello is het bekendste en meest toeristische dorp van de regio. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de Trulli. We brengen een bezoek aan de Aia Nuova en de Aia Vecchia. Na dit heerlijke bezoek terug naar het hotel. 

Dag 8

Vandaag verlaten we terug het hotel en is onze vakantie bijna afgelopen. Op weg naar de luchthaven in Brindisi houden we nog een laatste stop in Ostuni ‘La citta Bianca’. Dit stadje ligt er prachtig bij, zeker wanneer de zon fel straalt op de witte huizen. De inwoners zijn immers verplicht om hun huis elk jaar opnieuw te kalken, wat het stadje al van veraf een sprookjesachtig aanzien geeft. Een ideale afsluit van onze vakantie. Daarna naar de luchthaven. Eenmaal we toekomen in Zaventem staat onze chauffeur jullie op te wachten.


Geen datums beschikbaar