Flevoland - Veluwe

een unieke combinatie vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 444
Een hele provincie opbouwen uit het niets... Zo is Flevoland ontstaan: 'man-made' land, dik vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Heldere lijnen, de lucht, de ruimte, de rust, het moderne. Dit alles is Flevoland. Waar eerst alleen water was, vindt u nu prachtige natuur, cultuur & bezienswaardigheden.

Programma

Dag 1

Op ons te bezoekenlijstje staan Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum. De gouden gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid. Weet jij wat een boerenleenbank is? Kom het ontdekken! We rijden over de Markerwaarddijk richting hotel. 

Dag 2

Deze morgen rijden we door Flevoland richting Harderwijk. Deze Hanzestad is de moeite om te bezoeken. Tijdens onze wandeling leren we dat de geschiedenis vele sporen heeft nagelaten, maar ook dat er een gezellige sfeer hangt. Hoe kan het ook anders met de Veluwe in de voortuin en het water in de achter- tuin? Deze namiddag gaan we op ontdekking in de Veluwe. Meer dan 300 jaar kozen de Oranjes de Veluwe om er te wonen, te werken, voor ontspanning en voor vrije tijd. Nu kun jij koninklijk flaneren in de historische baroktuinen van het Paleis Het Loo. ‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind.

Dag 3

Urk wordt terecht ook wel de parel van Flevoland genoemd. Dit voormalig eiland heeft een prachtige dorpskern waar het heerlijk wandelen is. Toch is Urk vooral bekend als vissersplaats. Aan de haven heerst altijd bedrijvigheid. Passagierschip Zuiderzee voert ons langs het nieuwe windmolenpark in het IJsselmeer nabij Urk. Waar anders dan in het Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de  vele  pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats. Terecht is hier dan ook in 1984 het ‘Huis voor Anton Pieck’ gevestigd. Zijn kenmerkende 'sprookjesachtige' stijl is dan ook duidelijk terug te vinden in de vormgeving van het museum.

Dag 4

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland én Europa. Het is de savanne van het Noorden. In het Natuurbelevingcentrum kom je alles te weten over het natuurgebied en de dieren die er leven. In de panoramaruimte op de eerste verdieping staan telescopen en verrekijkers, waarmee je de dieren in het gebied kunt observeren. Als je terug wilt gaan in de tijd, dan ben je in Willemstad aan het juiste adres. Deze vestingstad is één groot monument. Tijdens een wandeling trekken de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis voorbij. Tegenwoordig staan de stadspoorten wagenwijd open voor de genietende gast en trakteert het u op een bijzondere combinatie van historische gastvrijheid en een indrukwekkend natuurgebied. Via de autowegen rijden we naar Poperinge terug.

Geen datums beschikbaar