Nantes

busreis naar de stad aan de Loire vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 759
Nantes, relatief ongekend en onterecht. De stad aan de Loire in West-Frankrijk heeft heel wat te bieden dankzij haar moderne en creatieve sfeer. Vooral sinds 2014 lokt de stad haar toeristen dankzij les Machines de l’ile met de 12 meter hoge olifant. Maar er is zo veel meer te ontdekken in deze bruisende stad aan de Loire. Tijdens deze zesdaagse reis bezoeken we Nantes en haar omgeving. Van Bretoense kusten tot een spectaculair themapark. Een reis op maat voor alle Frankrijk liefhebbers!

Programma

Dag 1

De afstand naar Nantes is ideaal om onderweg ook nog een degelijke stop te organiseren. We rijden langs Parijs en Chartres tot in Le Mans. Daar bezoeken we le Cité Plantagenêt, een harmonieus geheel omringd door een indrukwekkende Romeinse muur. De wieg van de Plantagenets met stenen straatjes vol met vakwerkhuizen en  renaissanceherenhuizen. De wijk bevat ook één van de grootste gotische kathedralen  van heel Frankrijk. Verder naar Nantes voor check-in in ons verblijfshotel voor de komende vijf nachten. 

Dag 2

Nantes staat vandaag op het programma. In de voormiddag bezoeken we het historisch hart van de stad. Starten doen we bij het Château des ducs de Bretagne, de ontstaanplaats van de stad. Vlakbij is La Tour LU, inderdaad, van de LUkoekjes. We volgen de ‘groene lijn’ en die brengt ons tot aan de Passage Pommeraye, een winkelpassage uit 1843. We piepen zeker eens binnen bij brasserie La Cigale. Ook het Mémorial de l’abolition de l'esclavage missen we niet. Dit monument herdenkt de slachtoffers van het slavernijverleden van de stad. Na de lunch gaan we naar les Machines de l’ile. Voormalige scheepswerven kregen een nieuwe invulling.  

Fantasie alom. De attractie is natuurlijk Le Grand Elephant maar ook Le Caroussel des Mondes Marins zal u verbazen.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we met onze autocar naar het verre verleden: de prehistorie. Die vinden we in Carnac. We bekijken er de megalieten. In Le Menec alleen al staan er 1099 menhirs in 11 rijen over een lengte van 1,2 km. Na deze historische verwondering, tijd voor natuurpracht: de golf van Morbihan, “kleine zee” in het Bretoens. Deze golf behoort tot de selecte club van “de mooiste baaien ter wereld”. In de golf vindt u dan ook een uniek spektakel waar de zee en het land zich verbinden, wat leidt tot steeds verrassende  landschap- 

pen. Nog even halt houden in Vannes, een sympathiek middeleeuws stadje. Een prachtige dag aan de Bretoense kust.

Dag 4

Puy du Fou… verkozen tot beste historische park ter wereld. We blijven er een ganse dag. Het park is opgedeeld in een aantal shows. Er zijn zeven hoofdshows die elk een halfuur duren. Enkele thema’s zijn: de Romeinen, de Vikingen, de musketiers, de roofvogels … het wordt kiezen. Ook ’s avonds blijven we er. Na het vrije diner gaan we nog de spectaculaire slotshow bekijken: la Cinéscénie. De grootste avondvoorstelling ter wereld met maar liefst 2400 acteurs op toneel, een voorstelling van 1 uur en 40 minuten. Deze dag zal beslist nog lang nazinderen … (ingang inbegrepen)

Dag 5

Vandaag starten we iets later. Na het ontbijt nemen we de navi bus op de Loire. We houden halt in Trentemoult, een charmant Frans vissersdorpje. Kleurrijke huisjes, smalle straatjes en vele boten. Hier komt de bus ons opladen om richting Saint-Nazaire te rijden. De stad, bekend om haar haveninstallaties en haar scheepswerven. Liefhebbers kunnen hier een bezoek brengen aan één van de werven gedurende ongeveer 2 uur met een plaatselijke gids. Na dit bezoek keren we terug naar het centrum van Nantes waar we ons parcours langs de “groene lijn” verder zetten tot aan ons verblijfshotel.

Dag 6

We starten onze terugreis met een ferme ervaring rijker. Maar we houden nog even halt in Rouen, de stad van Jeanne d’Arc, patrones van dit heerlijke land. Een mooie wandeling in het historisch centrum … De ideale pauze halfweg onze terugreis.

Geen datums beschikbaar