Ierland

rondreis vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.258
Ierland is een land dat bij veel mensen op de bucketlist staat, en dat is niet voor niets. Het Ierse landschap is een kleurenpallet van verschillende tinten groen, afgewisseld door gele brem en roze fuchsia's. De met stenen afgebakende weilanden worden bewoond door massa's schapen... De rijke geschiedenis van Ierland heeft zijn sporen nagelaten in prachtige ruïnes uit het Keltisch christendom. Ierland heeft een aantal interessante en levendige steden. Dublin is, met zijn mix van stadse chic, weelderig groen, historische gebouwen, hippe winkeltjes en de gezellige Temple Bar, één van de leukste steden van Europa. Belfast, de tussen de bergen en kust gelegen hoofdstad van Noord-Ierland, heeft heel wat te bieden.

Programma

Dag 1

Vroeg uit de veren! Vanuit Poperinge vertrekken we richting Calais. Via het Nauw van Calais bereiken we de 'Invaders Coast'. We rijden door de mooie graafschappen Kent en Surrey naar het graafschap Berkshire, over Oxford en Birmingham naar Wales. Het mystieke Wales heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is het land van kastelen, ongerepte natuur en legenden, waar de liefhebber met volle teugen van geniet.

Dag 2

In de ochtend nemen we de ferry vanuit Holyhead richting Ierland. Op een steenworp van Dublin bevinden zich de betoverende Wicklow Mountains, een nationaal park dat je niet links kan laten liggen. Ierland staat niet voor niets bekend om haar wonderschone groenrijke natuur. Onze eerste halte is aan de Avoca Mill. Hier begon men met het weven van wol en produceren van handgeweven stoffen. Verborgen in de Wicklow Mountains ligt Glendalough, een adembenemend stukje natuur gelegen tussen twee meren. Dublin lonkt... 

Dag 3

Deze voormiddag ontdekken we Dublin. In de namiddag rijden we naar Brú na Bóinne, al meer dan 5000 jaar worden hier neolithische, vindingrijke geheimen bewaard. Eén van bekendste monumenten is Newgrange. Newgrange, een bijzondere constructie waar tijdens de "zonnewende" het zonlicht binnen in de tombe schijnt. Knowth heeft een vergelijkbare grootte, maar terwijl Newgrange de zon vereert, vereert Knowth de maan. Bereid je voor op iets buitengewoons, uitzonderlijk, geheimzinnig, mystiek. 's Avonds rijden we naar Ratfharnham, een dorpje gelegen in heuvels van Dublin voor een sfeervolle maaltijd in 'The Merry Ploughboy Pub'. Hier maken we kennis met de Ierse folkmuziek, dans en de gezellige sfeer. 

Dag 4

We vertrekken naar Belfast, een stad met een rijke historie en vele natuurparken. De Titanic Experience neemt je mee op ontdekkingsreis door de gloriejaren van de scheepsbouw in Belfast. Interactief baan je je een weg door het mondaine Belfast van 1800: de scheepswerf, de tekenkamers, waarna je uiteindelijk in de Titanic belandt. Ontdek hoe dit schip, dat nooit zou zinken, dit toch deed op zijn eerste vaart. In de namiddag neemt een plaatselijke gids ons mee naar enkele plaatsen zoals City Hall, de Titanic Memorial Garden met de bronzen platen met daarop de namen van de 1512 slachtoffers aan boord van het schip der dromen, Shankill Road, de Murals, Parlement Stormont Castle ... En misschien nog een uitstapje naar de Crown Liquor Saloon?

Dag 5

Vandaag ontdekken we de wereldberoemde Giant’s Causeway. Je kijkt er op duizenden basalten pilaren die uitlopen in de Atlantische Oceaan. Dit geologisch wonder is omringd door mysterieuze en wonderlijke mythen. Daarna gaan we op zoek naar de oudst werkende distillerie van Ierland, gelegen in het dorpje Bushmills in County Antrim. De vergunning werd officieel al in 1608 uitgegeven. Dit maakt het dus verifieerbaar de oudste distilleerderij ter wereld met een licentie! We rijden naar Derry en bezoeken de Bogside, de beruchte wijk waar tijdens Bloody Sunday, 14 slachtoffers vielen. Zij blijven verder leven op de murals op de huizen.

Dag 6

Over ruig en verlaten gesproken! Zo kan je Glenveagh National Park wel noemen. Dit nationale park ligt in de noordelijke provincie Donegal. In het park vind je de opmerkelijke berg Mount Errigal. Een betoverende plek! In het park is er allerlei wildlife te spotten, zoals de steenarend en herten. Een prachtige natuur met bossen,  veenlandschappen, meren … We bezoeken Glenveagh Castle, dat uitkijkt op een groot meer. Een betoverende plek!

Dag 7

Via Donagal rijden we naar Belleek waar het bekende Belleek porselein al sinds 1857 wordt gemaakt. De volgende stop is in Enniskillen. Eén van de meest verbazingwekkende dingen over Enniskillen is de rijke geschiedenis. Enniskillen Castle werd gebouwd in de 15e eeuw en speelt sindsdien een sleutelrol in de stad. Eventjes de benen strekken en dan naar Dublin. Ieren zijn vooral wijd en zijd vermaard om de Ierse muziek en de Ierse dansen. De traditionele muziek klinkt overal in Dublin. Het Ierse woord “Craic” staat voor plezier, entertainment en heerlijke gesprekken! Laatste kans om Temple Bar onveilig te maken en een goeie Guinness te drinken. Sláinte!

Dag 8

Onze laatste dag in Dublin...De Ierse hoofdstad Dublin staat synoniem voor sfeer en gezelligheid. Kuieren langs de Liffey, shoppen in Grafton Street, het kan er allemaal nog. Verkwikkend, cultuurrijk en met een historisch hart dat voor iedereen open staat. Gebruik jullie tijd goed en word net als ik verliefd op de stad. De ferry brengt ons dan terug naar Wales.

Dag 9

Back home! De rit brengt ons door vele diverse landschappen van Groot-Brittannië; glooiende heuvels, voorbij grote steden en schilderachtige dorpjes. We overbruggen het 38 km Nauw van Calais. Hoe anders is Frankrijk. We rijden door Frans-Vlaanderen... ooit deel van het Graafschap Vlaanderen, maar we zijn er bijna in ons geliefd Vlaanderen!

Geen datums beschikbaar