Vulkaneifel

vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 291
De Vulkaneifel is een adembenemende streek waar je volledig tot rust komt en kan genieten van het leven. De uitgedoofde vulkanen leren ons veel over hoe machtig onze planeet wel is. Zeiden wetenschappers in ‘The 11th Hour’ niet dat door de klimaatverandering niet onze planeet, maar wijzelf slachtoffer zouden worden? De aarde past zich voortdurend aan. Naast het prachtige landschap met borrelende bronnen kan de streek ook terugkijken op een indrukwekkende geschiedenis. De Romeinse overblijfselen, de mooie vakwerkhuizen… U kunt werkelijk geen excuus bedenken om niet met ons mee te gaan!

Programma

Dag 1

We vertrekken vroeg in de morgen, zodat we tegen de middag aankomen in Prüm voor ons middagmaal. Hier schrijven we geschiedenis, want hoewel iedereen Lotharius, naar wie het Franse Lotharingen genoemd werd, kent, weten niet veel mensen dat deze kleinzoon van Karel de Grote hier begraven ligt. Hij was de oudste kleinzoon, en erfde de titel van keizer. We bezoeken zijn graf in de bekende abdij van Prüm, want deze figuur speelde een sleutelrol in onze Europese geschiedenis. Verder naar Gerolstein, niet alleen bekend voor het mineraalwater, maar ook zeker voor zijn prachtige museum over de Vulkaneifel. Daarna verder naar ons verblijfshotel Zur Post, wondermooi gelegen tussen de vulkanen. 

Dag 2

Vandaag bezoeken we een parel in het noorden van de Eifel: Monschau. De weg via Schleiden leidt ons naar dit bijzonder mooi plaatsje vol met vakwerkhuizen. Alles is er gewoonweg verbluffend mooi: het Rotes Haus, de geveltjes van de vakwerkhuizen die zich haast moeten vastklampen aan elkaar om niet in de Roer te vallen. Het middagmaal staat voor u klaar op het historische marktplein! Na de middag rijden we dwars door het Naturpark Eifel tot Schwammenauel. Hier maken we een onvergetelijke boottocht op de Rursee. Een onvoorstelbaar mooie belevenis. Daarna terug naar ons hotel.

Dag 3

Na ons uitgebreid ontbijt vertrekken we naar de wondermooie stad Trier. Trier kan haar Romeins verleden onmogelijk verbergen. Gekust door de heuvels van de Eifel en de Hunsrück is het werkelijk een stad die u meteen zal omarmen. Maar naast de vele Romeinse herinneringen en de vroeg christelijke heiligdommen is het een plaats die vooral leeft, onder meer door zijn vele jonge inwoners. Onze gids laat u de stad tot in de kleinste details zien. Daarna helaas terug naar ons eigen land, maar we beloven dat u zult genoten hebben. 

Geen datums beschikbaar