Elzas

steeds verrassend vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 463
Beleef deze verrassende streek eens anders! Reizen naar de Elzas betekent gewoon genieten van de mooie dingen van het leven. Men proeft er een uitstekende wijn, lekkere streekgerechten. We vinden er gezellige stadjes en dorpen: allen om ter mooist. En ja, het klinkt wel allemaal Duits, maar de Franse charme van een streek vol geschiedenis en cultuur is er aanwezig.

Programma

Dag 1 

Onze autocar brengt ons via de autowegen naar Straatsburg. We wandelen tot aan de kathedraal, het meest imposante gebouw van de stad. En verder verkennen we Straatsburg vanop het water met een interessante boottocht. Ter hoogte van Colmar verlaten we de autoweg om vervolgens langs kronkelende wegen ons hotel in Le Bonhomme te bereiken. 

Dag 2

Vandaag verkennen we Colmar, een Frans authentiek stadje vol oude middeleeuwse gebouwen. Het historische centrum is vrij klein en de bezienswaardigheden liggen op wandelafstand. Zeer geliefd is het oude wijkje van de vissers en leerlooiers, bijgenaamd ‘La Petite Vénise’. Vanuit Colmar volgen we de Elzasser wijnroute en verkennen we enkele mooie wijndorpjes met prachtige vakwerkhuizen zoals Ribeauvillé en Riquewihr. We eindigen de dag in schoonheid met een wijndegustatie en ervaren de gastvrijheid van een wijnbouwersfamilie.

Dag 3

We bezoeken vandaag de Mont Sainte-Odile. Boven op de berg bevindt zich het vroegere nonnenklooster met kloosterkerk, genoemd naar de patrones van de Elzas; Sainte Odile. Zowel bedevaarders als toeristen genieten hier van het prachtig panorama over de Vogezen. Tegen de middag houden we halt in Obernai, met zijn mooie pleinen, fonteinen en schilderachtige huizen. De ontelbare terrasjes wenken uitnodigend. In de namiddag luidt onze  bestemming ‘HautKoenigsbourg’. Deze indrukwekkende vesting heeft een turbulente geschiedenis. Hier nemen we wat tijd om dit trotse symbool van de Elzas te ontdekken. Vooraleer we naar ons hotel terugkeren bezoeken we Kaysersberg; het dorp van dokter Albert Schweitzer die in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mocht nemen.

Dag 4

Vooraleer we huiswaarts keren worden we verwacht in de ‘Confiserie Des Hautes Vosges’. Hier ontdekken we hoe op een ambachtelijke en traditionele wijze deze zoete lekkernijen gemaakt worden. De snoepjes zijn een échte delicatesse en een ideaal geschenk om naar huis mee te nemen. Eveneens op onze terugreis ligt de stad Nancy. De sculpturen, fonteinen en prachtige smeedijzeren hekkens maken van de Place Stanislas één van de mooiste pleinen van Frankrijk. De ‘École de Nancy’ was ooit de belangrijkste stroming binnen de artnouveau-stijl. Na het vrij middagmaal in het historische centrum is het tijd om onze terugroute aan te vangen.


Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
21 juli 2022 4 dagen
Prijs € 463,00
Boeking na 28/03/22 € 488,00