Elzas

steeds verrassend vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 474
De Elzas, kleurrijke stadjes en dorpen, glooiende heuvels, overal ooievaarsnesten, gastvrije mensen, zachte witte wijnen, … Een streek vol variatie waar alle dorpjes wedijveren om ter mooist. De Elzas biedt alles waarvoor je naar Frankrijk wil: natuur, cultuur, lekker eten en drinken, ...

Programma

Dag 1 

Onze bus brengt ons via de autoweg naar Saverne. We bezoeken de stad met z’n aangename oude centrum en het Château des Rohan, ook wel het ‘Versailles van de Elzas’  genoemd. Vlak naast de rivier de Zorn is de  Roseraie, een rozentuin, waar 's zomers honderden soorten bloeien. Bloemen liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! We rijden via de 'Route des vins d'Alsace', voorbij de mooie wijndorpen en rijke wijngaarden naar ons hotel.

Dag 2

De Apenheuvel (Montagne des Singes) is een bosgebied van 24 hectaren die eigendom is van de gemeente Kintzheim en waarin meer dan 200 apen in vrijheid leven. U kunt de grijze Berberapen tijdens uw bezoek voeren. Daarna rijden we richting Riquewihr. Dit versterkte stadje, omringd door wijngaarden, is een echt juweeltje. De mooie, gekleurde vakwerkhuizen, de oude uithangborden, de versierde gevels, mooie erkers met bloemen en klimplanten versterken de aantrekkingskracht van het dorp.

Dag 3

Het dorp Hunawihr ligt heel fotogeniek op een heuvel in de wijngaarden. Het hele jaar zijn in het Parc des Cigognes et de Loutres ooievaars te zien, in de broedtijd komen daar wilde zomergasten bij. Sommige nesten zijn op  ooghoogte, waardoor je de jongen van dichtbij kan zien. Toeristische lieveling aan de kralensnoer is zonder twijfel Colmar. Elke dag trekt een ware cameraparade door de smalle straten met vakwerkhuizen. Zeer geliefd is het oude wijkje van de vissers en leerlooiers, bijgenaamd Klein-Venetië. Een boottochtje door de grachten is een aanrader!

Dag 4

Het concentratiekamp Natzweiler-Struthof ligt diep verscholen in het westen van de bergen van de Elzas, op zo’n 60 kilometer van Straatsburg. Dit kamp was opgericht als “Nacht und Nebel-kamp”, om  verzetsmannen spoorloos te laten verdwijnen. De familie wist niet waar de gevangenen verbleven en werden ook nooit op de hoogte gesteld bij overlijden. In de nabijheid van het ‘Hellend Vlak’ van Arzviller bezoeken we een Cristallerie met een demonstratie glasblazen. In de tuin van het bedrijf kunnen we een kijkje  nemen  naar de scheepslift op het kanaal. Daarna is het weeral tijd om huiswaarts te keren.

Geen datums beschikbaar