Lissabon

vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 558
Onze Europese zomercitytrip brengt ons naar Lissabon, de laatste jaren heel populair… en terecht ! Gelegen aan de Atlantische Oceaan biedt deze zuiderse stad voor elk wat wils: pure geschiedenis maar ook vernieuwing en moderne architectuur, gezelligheid, moderne en authentieke pleintjes en een lekkere keuken. Een vierdaagse verkenning van de Portugese hoofdstad.

Programma

Dag 1

Transfer naar de luchthaven vanuit Poperinge. Na een vrij korte vlucht landen we in Lissabon. Na het inchecken in ons hotel begint de verkenningstocht door deze unieke stad. Een metro brengt ons naar de Baixawijk, het levendige hart van Lissabon. Het stadshart is zo belangrijk dat het zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Uitvalsbasis  wordt het Rossioplein. Vrije lunch. Hierna nemen we de Elevador de Santa Justa, een opvallend bouwwerk uit de  koker van Gustav Eiffel. Zo komen we in de Bairro Alto, één van de meest pittoreske wijken van de stad. Kuieren door de straatjes brengt ons tot de elegante Chiadowijk. Onze wandeling eindigt bij het Praça do Comércio, één van de mooiste pleinen van heel Portugal!

Dag 2

Na het ontbijt gaan we tot aan de Belémwijk. Een plaats vol geschiedenis en prachtige ‘Manuel’ architectuur. Eerste halte wordt het Jerónimosklooster, nationale trots van Portugal. Een pronkstuk met een zuidportaal van maar liefst 32 meter hoog is. Volgende halte wordt de massieve maar toch sierlijke Torre de Belém, symbool van de stad. Vlakbij bevindt zich ook het Monument van de Ontdekkingen, ter ere van de Portugezen die de oceanen trotseerden in de 15e en 16e eeuw. Uiteraard proeven we ook van de Pastéis de Belém, een heerlijkheid. Hierna nemen we zelf de boot die ons via de Taag opnieuw brengt tot het Praça do Comércio. In de namiddag verkennen we de stad met tram 28. Een ouderwetse tram spoort langs alle bezienswaardig- 

heden,  gezellige straatjes en de wijk Alfama. We stoppen bij de kathedraal van Lissabon en het Castelo de São Jorge. 

Dag 3

Vandaag verlaten  we Lissabon kortstondig. Een trein brengt ons tot in Sintra. We bezoeken er het compleet unieke Palácio Nacional da Pena, een 19e-eeuws paleis met alle mogelijke bouwstijlen: het lijkt wel een bont gekleurd sprookjeskasteel. Ook het uitzicht op het berglandschap langs de kust is indrukwekkend. Na het middagmaal in het centrum keren we terug naar Lissabon. Er rest ons voldoende tijd om nog wat te genieten van de kustlijn, van een terras en muzikanten. Mogelijkheid om een fadoconcert mee te pikken. 

Dag 4

In 1998 vond de Wereldexpo plaats in Lissabon. Een volledig nieuw stadsdeel ontstond hierdoor. De site is nog steeds het bezoeken waard. Het Parque das Nações nodigt vandaag uit: we maken er een wandeling langs het futuristische Gare do Oriente, bezoeken het Oceanarium, één van de grootste aquaria ter wereld. Niet te missen is ook de Vasco da Gamabrug. In de vooravond trekken we opnieuw naar de luchthaven. Transfer naar Poperinge.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
11 augustus 2022 4 dagen
Prijs € 558,00
Boeking na 28/03/22 € 583,00