Ardennen

in herfsttooi vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 248
Onze Ardennen hebben een sterk afwisselend landschap en zijn wellicht de mooiste natuurgebieden van ons land. Kleine oude dorpjes en stadjes wisselen zich af met prachtige uitgestrekte bossen, kabbelende riviertjes en weidse uitzichten. Deze groene long van België is een ideale bestemming om een weekend te genieten van al het moois dat de natuur hier te bieden heeft. Van Bertrix tot Clervaux, van Houffalize tot Luxemburg stad, laat je verleiden door de vele aspecten van deze streek, op een relatief kleine afstand van thuis.

Programma

Dag 1

Via onze Belgische autowegen rijden we naar Acremont, in de omgeving van Bertrix. Daar bezoeken we de ‘Bergerie d’Acremont’ en worden we hartelijk ontvangen door Peter en Barbara. De eigenaars zijn verweg de enige melkschapenhouders in België die zowel de melk als de wol verwerken op de boerderij. Hier nemen we ook onze lunch. In de namiddag rijden we richting Bastogne. Hier houden we even halt op de Mardasson heuvel waar we het indrukwekkende oorlogsmonument ter nagedachtenis van de slag van de Ardennen  

 bezoeken. Vervolgens rijden we naar Clervaux. Voor de sportievelingen is er een wandeling voorzien naar het Benedictijnenklooster op de heuvel. Anderen kunnen genieten van wat vrije tijd in het centrum. In de vooravond worden we verwacht in onze verblijfplaats Houffalize. Het domein ‘Vayamundo’ is gelegen in de uitgestrekte Ourthe-vallei. 

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we naar het Groot-hertogdom Luxemburg. De hoofdstad Luxemburg is een moderne en levendige stad met een rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. In het oude deel van de stad neemt onze gids u mee naar de kathedraal, het paleis van de groothertog en de Place d’Armes. Daar nemen we onze vrije lunch. In de namiddag gaan we verder op verkenning en hebben we wat vrije tijd om te genieten. In het lagere deel van de stad hebben we een spectaculair uitzicht op de Kirchberg,  waar verschillende Europese instellingen gevestigd zijn. In de vallei bevinden zich de kazematten en de abdij van Neumünster, de stadsmuren en de schilderachtige locaties langs de rivier de Alzette. Voldaan en tevreden rijden we terug naar huis!

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
29 oktober 2022 2 dagen
Prijs € 248,00
Boeking na 28/03/22 € 258,00