Giethoorn en bloemencorso Vollenhove

toegang en tribunekaart inbegr. vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 344
Laat je verrassen door een stukje onbekend Nederland in de provincie Overijssel aan de rand van Drenthe en Friesland. Ooit waren de Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Vollenhove Zuiderzeestadjes. Ze getuigen nog steeds van een roemrijk vissersverleden. Maar hét hoogtepunt van deze reis is het bloemencorso van Vollenhove, één van de grootste bloemencorso’s van Nederland én een waar spektakel. In Giethoorn, kunt u zien hoe de Nederlanders leven en omgaan met het water. Een bezoek aan het Venetië van het Noorden, mag hier zeker niet ontbreken. Het is één van de mooiste dorpen van Nederland met zijn kanaaltjes en waterpartijen. Alle activiteiten in het dorp gebeuren hier met de boot. In een omgeving van rietlanden, bosgebieden en veenmeertjes vinden we met riet gedekte boerderijen en karakteristieke houten bruggetjes. Verrassend wat deze provincie allemaal te bieden heeft ...

Programma

Dag 1

Nog voor de middag bereiken we met onze autocar Harderwijk. Deze oude schilderachtige vestingstad is sinds 1969 erkend als beschermd stadszicht. Heel pittoresk zijn de Vischpoort en de Smeepoort. We verkennen de binnenstad met zijn stadhuis, kloostertuin en protestantse kerk. Op de vismarkt zijn tal van gezellige restaurants en terrasjes. In de late namiddag trekken we verder richting Elburg. Eveneens een vestingstad met een merkwaardig grondpatroon. Ook hier is het gezellig kuieren langs de vestingmuren. Tegen de avond bereiken we ons hotel in Zwartsluis, gelegen langs de rivier Zwarte Water. De prachtige ligging, de uitstekende bediening en de smakelijke menukaart zorgen voor een zalig verblijf.

Dag 2

Vandaag staat het bloemencorso van Vollenhove centraal waar we vanop de tribune de stoet met de vele, wondermooie en torenhoge praalwagens kunnen bewonderen. Maar we hebben gelukkig eerst nog even de tijd om het pittoreske Giethoorn te bezoeken en te flaneren langs de kanaaltjes. Wie dit wenst, kan er nog een klein boottochtje maken. We nemen tijdig vrije tijd voor het middagmaal in Giethoorn zodat we mooi op tijd in Vollenhove aankomen om ons naar onze zitplaatsen te begeven. Na de stoet zijn nog allerhande activiteiten te beleven in het bloemendorp. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel in Zwartsluis waar we nog even kunnen genieten van de omgeving. 

Dag 3

We verlaten de streek van Overijssel en komen in de provincie Drenthe. Via het protestantse dorp Staphorst rijden we naar Hooghalen. We krijgen de gelegenheid om met een plaatselijke gids het herinneringskamp Westerbork te bezoeken. In dit doorgangskamp, aanvankelijk gebouwd voor Joodse vluchtelingen, kwam ooit Anne Frank terecht. Het is een pakkend en aangrijpend verhaal. Wie liever dit herinneringskamp niet bezoekt kan iets drinken in de cafetaria of een wandeling maken. Na het bezoek zetten we onze tocht verder naar het museumdorp Orvelte voor de lunch en bezoek. Orvelde is net een Nederlands Bokrijk maar mét vaste bewoners en gezellige winkels en restaurants. De terugkeer naar België is voorzien in de late namiddag.

Geen datums beschikbaar