Baai van de Somme

fietsvakantie vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 359
De baai van de Somme is de Camargue van het Noorden: een moerassige rivierdelta waar wilde paarden, vogels en zeehonden thuis zijn. Op de droge schorren staan schapen te grazen en in de slijkerige slikken zoeken vissers naar kokkels en garnalen. Aan weerszijden van het 70 km2 grote estuarium liggen Le Crotoy en Saint-Valery-sur-Somme als wachttorens over het gebied uit te kijken.

Programma

Dag 1

We rijden met de bus richting Amiens, de stad met de grootste gotische kathedraal van Europa met op enkele honderden meters van de kathedraal de hortillonnages van Amiens: de kleine moerastuintjes waar groenten worden gekweekt. Na een kort bezoek aan Amiens fietsen we langs de rivier de Somme richting Long met zijn prachtig 18e-eeuwse kasteel met mooie orangerieën. We fietsen verder langs de Somme, dwarsen het gezellige stadje Abbeville tot in Saint-Valery-sur Somme. Van hieruit vertrok Willem de veroveraar in 1066 met zijn vloot om de Engelsen te verslaan in de slag bij Hastings.

Dag 2

We vertrekken aan ons hotel richting Le Hourdel. Bij laag water zien we misschien zeehonden die op de zandbanken liggen te zonnen. Vlakbij Le Hourdel ligt een bunker uit de 2e wereldoorlog doelloos op het strand met zijn neus in het water. We fietsen via Cayeux-sur-Mer tot Ault. Ault is een badplaats uit het begin van de twintigste eeuw uit de periode dat badplaatsen alleen voor de welgestelden te bereiken waren. Het mondaine cachet is vergaan maar de oude art deco huizen herinneren je er wel nog aan. Na de middag fietsen we via het binnenland terug en bezoeken we nog even Saint-Valery-Sur-Somme, een charmant middeleeuws stadje met bloemrijke straten, de jacht- en vissershaven en de wandeldijk afgeboord met mooie villa’s. 

Dag 3

We fietsen vanaf ons hotel richting het Fôret de Crécy, een 4300 ha woud dat voornamelijk bestaat uit eiken en beuken. We stoppen even aan een terrasje in Le Crotoy met zijn mooi strand maar waar weinig toeristen komen door de gevaarlijke getijdenstroming. We rijden verder langs het natuurpark du Marquenterre waar je zeldzame vogelsoorten kan spotten. In het park lopen ook Henson paarden rond. In 1978 kruiste men hier voor het eerst een Frans rijpaard met een pony uit de Noordse fjorden. Het resultaat was een vriendelijk goudbruin paard met een uitzonderlijk hoog uithoudingsvermogen. We fietsen verder tot het dorpje Fort-Mahon-Plage, een gezellige en kleine badplaats waar buiten de schoolvakanties zeker plaats genoeg zal zijn om nog eens lekker uit te waaien vooraleer we terug richting Poperinge rijden.

Geen datums beschikbaar