Rhônevallei

fietsvakantie vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 659
De Via Rhôna is een 815 kilometer lange fietsroute van Genève tot aan de Middellandse Zee langs de oevers van de indrukwekkende rivier de Rhône. Wij kozen er een prachtig stukje uit en beginnen in de fietsstad Lyon. We volgen het bijna 100% autovrije fietspad langs charmante en historische dorpjes dwars door de wijngaarden van het wijngebied Hermitage.

Programma

Dag 1 

Via snelwegen rijden we richting Lyon. Vandaag fietsen we niet zelf maar verlaten we toch even de autostrade om Le Musée du Vélo in de oude stad Tournus te bezoeken. Michel Grézaud zal met veel passie en plezier zijn 200 verschillende fietsen aan ons tonen en na de rondleiding kunnen we zelf enkele speciale fietsen uitproberen. Na deze unieke ervaring rijden we verder tot ons hotel in Meyzieu.

Dag 2

We starten onze eerste fietstocht in Meyzieu en fietsen op het fietspad l’Anneau Bleu langs het kunstmatig aangelegde meer Le Grand Large richting Lyon. In Lyon nemen we ons aperitief in Les Halles de Bocuse: een gastronomisch hoogtepunt. We fietsen voor onze middagstop naar de middeleeuwse steegjes van het door UNESCO Werelderfgoed erkende Vieux Lyon. Na de middag fietsen we op de oevers van de Rhône en de Saône tot aan de nieuwe moderne wijk La Confluence, waar de twee rivieren in elkaar samenvloeien. We eindigen onze eerste fietsdag in de groene long van Lyon: het 117 ha grote Parc de la Tête d’Or. We rijden nog met onze bus tot aan ons verblijfshotel in Tournon-sur-Rhône. 

Dag 3

De bus brengt ons naar Vienne, de oude Romeinse stad met zijn imposante tempel van Augustus en zijn middeleeuwse Sint-Mauricekathedraal. We fietsen langs het mooi aangelegde fietspad de Via Rhôna dwars door het natuurpark Le Centre d'Observation de la Nature de l'Ile du Beurre. Soms fietsen we langs de Rhône, soms dwarsen we de mooie rivier. We genieten vooral van het mooie landschap: de steile noordelijke wijngaarden van Hermitage. We fietsen terug tot aan ons hotel .

Dag 4

Vandaag vertrekken we aan ons hotel en rijden licht dalend verder op de Via Rhôna. We genieten van het ruwe landschap, het water en de zuiderse sfeer. We passeren enkele slapende dorpjes tot we aankomen in de stad Valence: de poort naar het Zuiden. We dwarsen terug de rivier de Rhône via de moderne Pont des Lônes, genoemd naar “une  Lône” wat eenzame arm van de rivier betekent. We fietsen tot in La Voulte-sur-Rhône waar de bus ons opwacht.

Dag 5

Vandaag brengt de bus ons naar Cruas waar we verder de Via Rhôna zullen volgen. We rijden langs de kerncentrale van Cruas, versierd met de gekende fresco van het spelende kindje. Na een tiental kilometer komen we in Rochemaure waar we de spectaculaire Himalayaanse fietsbrug nemen. ’s Middags maken we tijd voor een middagstop op een zuiders terrasje in Viviers en na de middag genieten we verder op onze weg van de zuiderse sfeer en vooral van het volledig autovrije fietspad tot in Bourg-Saint-Andéol

Dag 6

Na een deugddoende fietsvakantie met een mooi aantal kilometers in de benen en heel wat mooie herinneringen keren we terug via de autostrades, met uiteraard de nodige stops.

Geen datums beschikbaar