Moezel

gezelligheid troef vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 284
Tussen Trier en Koblenz slingert de lieflijke Moezel door een romantisch wijnlandschap met groene stijle hellingen. Dit dal is het mooiste gedeelte van deze 544 km lange rivier. Na elke bocht zijn idyllisch gelegen wijndorpen met prachtige huisjes en wijngaarden volop te vinden. Het Moezeldal is wereldberoemd door de bekende wijnen die er vandaan komen en kent een eeuwenoude rijke cultuurgeschiedenis die terug gaat tot de Romeinse en de Keltische tijd. Het milde soms bijna mediterrane klimaat in combinatie met de leistenenbodem van de hellingen, maken het tot een ideale plaats waar de druivensoorten uitstekend groeien.

Programma

Dag 1

's Ochtends vroeg vertrekken we richting Duitsland. Trier ligt vlak bij de grens met Luxemburg en heeft een  geschiedenis van ruim tweeduizend jaar, waarvan een uitzonderlijke architecturale erfenis zoals Porta Nigra, de Kaiser Wilhelmbrug, het Amphitheater, de Römische Palastaula en de Kaiserthermen getuigen. De combinatie van de gunstige ligging tussen de wijngaarden van de Moezel en de ontspannen sfeer, is dit de aantrekkelijkste stad van Rheinland-Pfalz.

Dag 2 

Gelegen tussen twee riviertjes, die zich vanuit de Hunsrück een weg naar de Moezel zoeken, ligt het romantische stadje Beilstein, ook wel het Doornroosje van de Moezel genoemd. Een wandeling door de smalle steegjes en straatjes maakt al snel duidelijk waarom dit plaatsje voor talrijke speelfilms als decor diende. Hoe kun je de Moezel beter ontdekken dan tijdens een onvergetelijke boottocht? We vertrekken vanuit Beilstein en genieten van de charmante rivier, de panorama's en de vele dorpjes en stadjes die als een kralensnoer langs het water liggen. We meren aan in Cochem. We bezoeken één van de oudste mosterdmolens van Europa en nemen de Mosel-Wein-Express voor de eerste verkenning!

Dag 3 

Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaatsen langs de Moezel, mag zich het centrum van de ‘Mittel mosel’ noemen en bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever en Kues op de linkeroever. Beide delen zijn verbonden met een brug over de Moezel. Boven Bernkastel verheft zich de ruïne van burg Landshut. Het historische centrum van Bernkastel telt vele oude vakwerkhuizen en nodigt uit om ontdekt te worden. Neumagen-Dhron geldt als oudste wijnstad van Duitsland en is een rijk opgravingsgebied. Hier stonden ooit vele villa’s en een grote Romeinse vesting uit de tijd van keizer Constantijn. Ook bevond zich hier de zomerresidentie van de keizer. We nemen er nog eventjes de tijd alvorens onze terugreis in te zetten.

Geen datums beschikbaar