New York

the city that never sleeps vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.499
De laatste jaren is New York veel toegankelijker geworden om als citytrip te organiseren. ‘The city that never sleeps’, ‘The Big Apple’, ‘The Melting Pot’ … enkele bijnamen voor deze metropool. Op onze zesdaagse reis passeren we al de iconische plekken eigen aan de stad. Verspreid over de verschillende reisdagen verkennen we de stad te voet, met het openbaar vervoer en met de boot. Een reis om nooit te vergeten … een avontuur tussen skyscrapers, multiculturele buurten en levende filmlocaties.

Programma

Dag 1

Vanuit Poperinge vertrekken we richting Zaventem. Na de check-in krijgen we een ca. 8 uur durende vlucht naar de  andere kant van de Atlantische Oceaan. Nadat alle douaneformaliteiten voltrokken zijn, wordt New York onze thuis voor de komende reisdagen. Logeren doen we in Queens. Check-in in ons stijlvol hotel in een veilige buurt. Door het tijdsverschil hebben we die eerste dag nog tijd om met de metro te reizen tot aan Times Square. Het wereldbekend plein zal u verbluffen met haar neonreclames, de theaters, het Hard Rockcafé en de vele (zelfs wereldbekende) straatartiesten. Hier beseffen we al meteen: New York, here we are!

Dag 2

Na ons ontbijt brengt de metro ons tot het zuiden van Manhattan: Battery Park. Hier ontstond de stad. We wandelen door Wall Street, het financiële hart van de stad. Vanuit het park kunnen we Ellis Island en het Vrijheidsbeeld goed bekijken. Vlakbij is het Memorial 9/11 waar we ervaren wat voor impact de aanslagen van 11 september 2001 hadden op de stad. Vanuit het gloednieuwe station van Calatrava verlaten we Manhattan en sporen naar Brooklyn. Een trendy buurt Brooklyn Heights wacht ons op. Van hieruit heb je ogen te kort om de skyline van Manhattan te bewonderen. Het blijft indrukwekkend want vervolgens gaan we te voet over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan. In de vooravond maken we nog een wandeling door Chinatown, Little Italy en Soho. Drie multiculturele buurten met telkens een andere sfeer op wandelafstand van elkaar. Een ware smeltkroes. Dineren kan dan in Canal Street Market. Met de metro keren we terug naar ons verblijfshotel.

Dag 3

Onze derde dag starten we aan Rockefeller Center, een complex van 19 commerciële gebouwen. Wij kiezen meteen voor het Top of the Rock Observation Deck (facultatief). Vanop de 70ste verdieping hebt u een 360 graden uitzicht over Manhattan. Adembenemend. Terug beneden kiezen we voor de wereldbekende 5th Avenue en haar omgeving. Enkele topbezienswaardigheden passeren de revue: St. Patrickscathedral, Chrysler Building, Grand Central Station, de UNOgebouwen, … Na de vrije lunch passeren we het Empire State Building en het Flatiron Building. Beslist herkent u ook de buurt van Greenwich Village, dankzij de vele Amerikaanse films en series die er werden opgenomen. Die avond kunt u mee inschepen voor een boottocht op de Hudson en ziet u de avond vallen en tegelijk de verlichting aangaan die zo kenmerkend is voor deze metropool.

Dag 4 

Opnieuw brengt de metro ons tot in Manhattan. We starten aan de Trump Tower om via het Love Symbol aan te komen bij Columbus Circle. Hierna starten we een mooie en veilige fietstocht door de groene long van New York: Central Park (ong. 2 uur). Ook het park heeft vele bezienswaardigheden. Op een rustig tempo passeren we die allemaal met de fiets. Na de vrije lunch sporen we naar Meatpacking District van waaruit we een schitterende wandeling starten over de High Lane. Het is een lang uitgestrekt park op een verhoogde treinrail midden in Manhattan. U krijgt er opnieuw een verbluffend zicht op de Hudsonrivier en de hoogbouw van Manhattan. Wandelen doen we tot aan Madisson Square. Die avond is er mogelijkheid om een musical bij te wonen op Broadway of Times Square.

Dag 5 

Long Island City ligt ten oosten van Manhattan. Een buurt bekend voor haar levendige kunstscene en een continue verandering en vernieuwing. Wilt u niettemin toch eens shoppen bij Macy’s of een bezoek brengen aan Guggenheim of Momamuseum of nog wat flaneren langs die oneindige 5th Avenue? Er is zeker nog wat tijd vooraleer we kort na de middag de transfer naar de JFK-luchthaven aanvatten. 

Dag 6

Een nachtvlucht brengt ons terug in Brussel op zondagvoormiddag. Onze chauffeur wacht ons op en brengt ons onmiddellijk huiswaarts. 

Geen datums beschikbaar