Culturele cruise op de Nijl

vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 859
* De wonderen van het oude Egypte * Een onvergetelijke cruise op de Nijl, de slagader van Egypte * Verblijf op een riviercruiseschip met zwembad * Ontdek de fenomenale tempels van Luxor en Karnak

Programma

Dag 1

Vlucht naar Luxor. Na aankomst transfer naar de Nijlkade voor de check-in. Je gaat aan boord van het 4-sterren riviercruiseschip M/S Royal La Terrasse (of gelijkwaardig), jouw thuisbasis voor de komende 7 nachten. In Luxor heeft de Nijl de wereld in twee delen verdeeld, één voor de levenden en één voor de doden. Op de oostelijke oever ligt de residentiële stad van de farao’s van het Nieuwe Rijk en het centrum van de verering van de koning der goden, Amon-Ra. Op de weste lijke oever ligt de wereld van de doden, waarvan de vele graftombes en tempels nog steeds getuigen. We raden je aan om voor deze reis het optionele excursiepakket (zoals beschreven in het programma) vooraf bij te boeken, zodat je alle hoogtepunten kunt ontdekken en niets van de prachtige geschiedenis zal missen. 

Dag 2

Na het ontbijt wordt de westelijke oever van de Nijl bezocht. De Vallei der Koningen, waar zich de meeste tombes uit de Egyptische oudheid bevinden, is hier dan ook één van de hoogtepunten op het programma vandaag. In de 20e eeuw werd er het wereldberoemde graf van Toetanchamon ontdekt. De farao Hatsjepsoet regeerde maar liefst 22 jaar over het oude Egypte. We verkennen deze tempel die gebouwd werd ter verheerlijking van één van de beroemdste vrouwen uit de Egyptische oudheid. Onderweg hou je ook halt aan de Kolossen van Memnon, twee enorme standbeelden van wel 18 meter hoog. Nadien vaar je richting Edfu. Je passeert Esna waar het schip door de grote sluis op de Nijl wordt geloodst. 

Dag 3

’s Morgens kom je aan in Edfu. Vanuit de verte zien we de enorme zuilen van de aan Horus gewijde tempel boven de huizen aan de westelijke oever uitsteken. Het is de best bewaarde tempel van het hele land. Na jouw bezoek aan de tempel zet het riviercruiseschip koers naar Kom Ombo, gekend om zijn unieke dubbeltempel. Bekijken we de tempel van dichterbij dan zien we dat deze gewijd is aan enerzijds de krokodillengod Sobek en anderzijds de valkengod Horus. Het gebouw is prachtig symmetrisch ingericht naar Grieks Romeinse cultuur. In de namiddag varen we naar de levendige plaats Aswan. 

Dag 4

Vandaag meer je aan in de gezellige stad Aswan die een inspiratiebron is geweest voor vele kunstenaars vanwege zijn prachtige landschappen. Je brengt een bezoek aan de Hoge Dam, die met zijn indrukwekkende omvang het grootste kunstmatige meer ter wereld, het Nassermeer, in stand houdt. Ook de onvoltooide obelisk en de prachtige tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis, krijgen onze aandacht. In de namiddag kan je optioneel (excursie ter plaatse te boeken) de eilandjes van Aswan verkennen in een typisch Egyptisch  zeilschip, een felucca. Ga ’s avonds op jacht naar souvenirs in de soek van Aswan.

Dag 5

Je hebt vandaag nog een extra dag om te genieten van de veelzijdigheid van Aswan. Kuier rond in de smalle steegjes met soeks of maak een optioneel bezoek aan het schitterende tempelcomplex van Abu Simbel (excursie ter plaatse te boeken). Deze uit de rotsen gemaakte tempels zijn verwezenlijkt door Ramses II die wordt gezien als de grootste farao allertijden. Wanneer de avond valt, vaart het schip terug richting Edfu. 

Dag 6

Via de sluis van Esna vaar je terug richting Luxor. Aan boord geniet je van een heerlijke vrije dag. 

Dag 7

Je komt terug aan in Luxor. De tempels van Luxor en Karnak, gewijd aan de levenden, nemen een prominente plaats in op de oostelijke oever van de Nijl. De tempel van Luxor werd opgericht door Amenhotep III en werd later verder uitgebreid en afgewerkt door verschillende andere farao’s. Vervolgens breng je een bezoek aan de tempel van Karnak, het grootste tempelcomplex van Egypte.

Dag 8

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel. De autocar brengt je terug naar Poperinge.

Geen datums beschikbaar