Kopenhagen & Malmö

vanaf 4 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 618
Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken, is een hippe citytrip. Haar reputatie van designstad, groene stad en shoppingstad is terecht. Op deze vierdaagse stadsverkenning bezoeken we de stad grondig. Kopenhagen, stad van de zeemeermin, Carlsberg, smørrebrød, hippies, kunst, Borgen,… maar er is meer... we gaan ook langs in Malmö, Zweden. Via de overbekende brug brengen we onze derde dag hoofdzakelijk door op Zweedse bodem.

Programma

Dag 1

Transfer naar Brussel vanuit Poperinge. Onze vlucht is zo geboekt dat we rond de middag al kunnen inchecken in ons centraal gelegen hotel. We verliezen weinig tijd en gaan op verkenning in het hartje van Kopenhagen. Het vlakbij gelegen stadhuis en het astronomisch uurwerk is onze eerste halte. Daarna wandelen we door Strøget, de bekende winkelpromenade. Hierna steken we door via de bekende Nyhavn met haar kleurrijke koopmanshuizen en haar jachthaven. Hier maken we een boottocht om zo de haven van Kopenhagen met haar pakhuizen, maar ook met haar moderne architectuur (bv de opera en de bibliotheek) makkelijk te kunnen  bewonderen. Een prima kennismaking met de parel van Denemarken. Bij terugkeer maken we nog een rustige wandeling en passeren we de Franciscanen-markt en de Sint-Petruskerk om de dag te eindigen aan de Rundetarn. Een 36 m hoge toren met een tredeloze wenteltrap en een observatorium. Terug via Strøget naar ons hotel. 

Dag 2

Amalienborg, het politieke hart van Denemarken. We bezoeken het plein. Vier kolossale panden uit de 18e eeuw, het koninklijk paleis en de regeringsgebouwen. Deze ochtend staat koninklijk Kopenhagen op het programma. Vlakbij ook de Marmorkirke met haar hoge koepel. Daarna wandelen we verder tot Kastellet, een vesting met een kazerne en een voormalig soldatenkwartier. Onderweg stoppen we uiteraard bij de bekendste vrouw van de stad: de kleine zeemeermin. Na de vrije lunch: een compleet andere stad: Christianshavn … Een wijk met contrasten, veel verzet en de komst van hippies en alterno’s: de vrijstaat Christiania was in de jaren ‘70 een feit. Vandaag is Christiania een leuke buurt met veel straatkunst, muziek en originele winkeltjes … een must voor wie in Kopenhagen komt. Terugkeren naar het hotel doen we via de Frelsers Kirke en de beurs van Kopenhagen, waarvan de toren bestaat uit vier in elkaar gedraaide drakenstaarten.

Dag 3

Liefhebbers van de tv-serie ‘The Bridge’ kennen alvast de Øresund Bridge. Een spectaculaire brug die de verbinding maakt tussen Kopenhagen en Malmö. Met bus of trein maken we de reis naar Zweden. We worden er verwelkomd door de Turning Torso van architect Calatrava. Vervolgens gaan we naar Lilla Torg, een gezellige en knusse buurt waar het bruist van de barretjes en restaurantjes. Malmö beschikt ook over een schitterend museum voor moderne kunst. In de vooravond keren we dan terug via de brug naar Kopenhagen.

Dag 4

Vandaag gaan we opnieuw op verkenning in Kopenhagen. Een designstad beschikt ook over een design-museum. Van hieruit steken we door naar het bezoekerscentrum van Carlsberg. De brouwerij is een mooie site en ook de Ny Carlsberg Glypotek (een kunstmuseum in een prachtige wintertuin) laten we niet links liggen. In de loop van de namiddag is er nog wat tijd om te kuieren in de stad, langs het water of om nog even naar Tivoli te gaan. Tivoli is één van de bekendste pretparken van Europa, pal in het centrum van de stad. Alleen al het park is een bezoek waard. In de vooravond pas is er de transfer naar de luchthaven. Een autocar wacht ons op in Brussel en brengt ons terug naar Poperinge.

Geen datums beschikbaar