Venetiaanse Rivièra

vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 746
Onderga ’la dolce vita’ in één van de levendigste streken van Italië: de Venetiaanse Rivièra. Geniet van de zand-stranden van Lido di Jesolo. Ontdek in het binnenland de historische plaatsen Verona en Padua. Geniet van de berglandschappen! Verover de onbetwiste parel van de Venetiaanse kust, het romantische Venetië. Een stad om nooit te vergeten! Ga heerlijk flaneren over de Piazza San Marco. Of vaar met een gondel over het Canal Grande. Deze waterstad maakt een vakantie aan de Venetiaanse Rivièra onvergetelijk!

Programma

Dag 1

Vertrek in Poperinge in de namiddag. We rijden in nachtpendel via Luxemburg, Zwitserland naar Italië.

Dag 2

Aankomst in de voormiddag in Lido di Jesolo. Vandaag genieten we van een vrije dag om deze stad te verkennen. 

Dag 3

We rijden naar de stad van de liefde! Verona die wereldberoemd is geworden door Romeo en Julia. Via kleurrijke pleinen komen we voorbij het Casa di Guiletta met het balkon van Julia, waar zich de beroemde liefdesscène afspeelde in het liefdesverhaal ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare. Verona heeft nog meer te bieden: langs de eeuwenoude stadsmuren wandelen we naar het Romeins amfitheater, de arena,  het  Castelvecchio en de Ponte Scaligero. Natuurlijk is er tijd voor een vrije lunch en shopping. Op de terugweg genieten we van het uitzicht over de prachtige streek van Soave, bekend voor de witte wijn. 

Dag 4

Per boot bereiken we Venetië, een stad gebouwd op palen, met zijn 400 bruggetjes en 150 kanalen. We verkennen gezamenlijk het San Marcoplein met zijn basiliek, Campanile en uurwerktoren, de fotogenieke Rialtobrug en het Canal Grande. Vrije lunch. In de namiddag kan u facultatief een bezoek brengen aan het Dogenpaleis, aan de Basiliek, een gondeltochtje maken op het Canal Grande of gezellig flaneren in de vele gezellige, nauwe straatjes. 

Dag 5

Nu komt een charmante stad aan de beurt! De stad van de Heilige Antonius! We brengen een bezoek aan het bedevaartsoord, Basilica del Santo. In de Cappella delle Reliquie worden tal van relieken bewaard die toebehoorden aan de Heilige Antonius. De oude stad ligt rondom het schilderachtig middel eeuws stadshart, bezaaid met pleintjes en Italiaanse paleizen. Tijdens een rustige wandeling genieten we van al dat moois. Vrije lunch. We zetten onze tocht verder naar Vicenza, de stad van de beroemde renaissancearchitect Palladio. We wandelen in het spoor van de bouwmeester en genieten van de prachtige paleizen en villa’s. We eindigen bij één van de meesterwerken van Palladio: het Teatro Olimpico.

Dag 6

Tijd voor het aperitief! We rijden naar de schilderachtige heuvels rond Conegliano. We genieten van de wijngaarden van de Proseccostreek. En natuurlijk gaan we proeven van een heerlijke prosecco! We rijden verder naar Cortina d’Ampezzo. Vrije lunch. We rijden langs het indrukwekkende berglandschap naar Bassano del Grappa. Een mooie oude stad ge legen aan de rivier de Brenta. We wandelen over de historische brug over de Brenta en genieten van de winkeltjes met kunstambachten. Bassano del Grappa is vooral bekend voor de beroemde Italiaanse likeur Grappa. We bezoeken een grappa distillerie. En natuurlijk gaan we hier ook de tijd nemen voor een degustatie van de beroemde godendrank.

Dag 7

Zin in wat waterpret? Op ca. 1 km ligt het fantastische waterpark ‘Caribe Bay’.  Dit verzorgd aquapark biedt u leuke glijbanen, fascinerende shows, Caribisch wit zand, een mysterieus pad doorheen grotten, ... Kom en ontdek! 

Dag 8

Als laatste uitstap varen we naar de eilanden van de Venetiaanse lagune. Eerst leggen we aan in Murano, wereldberoemd om zijn glasblazerijen. Na een bezoek aan een glasblazerij en wat vrije tijd varen we door naar Burano, een oud visserseiland met typische kleurrijke huizen en bekend voor de kantnijverheid. Vrije lunch. Kort na de middag keren we terug naar het hotel.  In de late namiddag zetten we onze terugreis in. 

Dag 9

Aankomst in Poperinge in de ochtend.


Geen datums beschikbaar