Kroatisch Istrië

topper vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.058
Istrië is een bijzonder schiereiland omgeven door het mooiste en helderste water dat u ooit zal zien. Dat onze reis naar Kroatië telkens volgeboekt is, kan geen toeval zijn: een tuin van schoonheid, een lekker warm klimaat, vrolijke vissersbootjes die voorbij varen, en u kunt heerlijk verdwalen in de nauwe middeleeuwse straatjes van de oude dorpjes. De poorten van Istrië staan voor u open!

Programma

Dag 1

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar de omgeving van Augsburg, een parel in Beieren. De omgeving is vooral bekend als een groene regio met heel veel bossen. 

Dag 2

We zetten onze ontdekking verder via München en Salzburg tot in Opatija. Wij kiezen voor het beste hotel: Grand Hotel Adriatic I. Geniet van de fijne keuken en een prachtig zicht op de Adriatische Zee, waar blauw en groen zich vermengen. 

Dag 3

Vrije voormiddag in Opatija om te genieten van het hotel en het nieuwe zwembad dat de indruk wekt dat u zwemt boven de zee. Wie dit wenst, kan met onze gids een wandeling maken langs de beroemde Lungomare. We gaan tot het Angiolina park, het symbool van Opatija. Na de middag naar Rijeka, want dit is in 2020 de Culturele Hoofdstad van Europa. De Korzo is niet zomaar een mooie verkeersvrije straat: het is de ader waar hun bloed door stroomt. Zeker moeten we ook via de stadstoren naar de Sint-Vitus kathedraal, het gemeentelijk paleis en het Dominicaans klooster.

Dag 4

Vandaag is een dag om uw vingers af te likken, en dat mag u letterlijk nemen! We rijden naar Rabac aan de oostkust van Istrië, waar we aan boord gaan van een heuse piratenboot die ons de mooiste kanten van het eiland Cres laat zien: het eeuwenoude vissersplaatsje Valun, bekend van het Glagolitisch geschrift, en natuurlijk ook Cres stad. Dé sensatie van de dag wordt de wondermooie boottocht op de staalblauwe 

Adriatische zee. Drankjes en lunch zijn inbegrepen op de boot. Een prachtige uitstap op misschien wel de mooiste zee van Europa.

Dag 5

We rijden via de Istarski Ipsilon, de mooie recent aangelegde autosnelweg, tot in het zuiden van Istrië. In Fažana nemen we de overzetboot die ons in weinig tijd brengt tot de wondermooie Brijuni eilanden. Het bezoek gebeurt met een toeristentreintje en officiële gids, want hier loopt u niet zo maar rond: Tito is voor de Kroaten nog steeds heilig. Na de rit door het safaripark en langs het Byzantijnse castrum heeft u even vrij. Terug aan wal wacht er u een heerlijk middagmaal vlakbij de haven. Superlekker! Heel dichtbij ligt Pula, een wondermooie stad waar zelfs de Romeinen verliefd op waren. We parkeren nabij het amfitheater en wandelen tot het forum met de Augustov Hram, de tempel voor keizer Augustus. 

Dag 6

Vandaag staat het prachtige eiland Krk op ons programma. We rijden langs de wondermooie Kvarnerbaai, waarna we de Krčki Most nemen, de immense brug hoog boven de zee. Smalle wegen leiden ons naar Krk stad, waar we via de haven het centrum in wandelen. Krk is de plaats waar u de beste zeevruchten uit uw leven zult eten. We willen u heel het eiland tonen, en daarom rijden we verder naar Baška, het zuidelijkste punt. Eén van de meest bezochte plaatsen aan de Adriatische kust: historisch, en omgeven door wondermooie wijngaarden en olijfbomen.

Dag 7

Eén kant van Kroatisch Istrië hebben we nog niet gezien: de westelijke kust, en daar maken we vandaag tijd voor. Eerst gaan we naar Poreč: de mooie stad aan zee en overgoten met eeuwenoude paleizen. Een uitgebreide stadswandeling is dan ook een must, vooral langs de Decumanus. Maar we hebben nog meer voor u in petto: Rovinj, een stad die oorspronkelijk een eiland was! Hier bent u in veilige handen, want de Heilige Eufemia waakt al eeuwen over deze plaats. Gekend dus als bedevaartsoort, maar ook als grootste toeristisch centrum van Istrië. Hoe mooier dan dit kunnen wij ons verblijf in Kroatisch Istrië beëindigen?

Dag 8

Jammer, maar we verlaten het wondermooie Kroatië. Onze autocar brengt u, met de nodige stops, richting Ulm voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Vandaag rijden we huiswaarts. Maar we blijven goedgemutst, want dit was echt weer een droomvakantie. Dit is dan ook geen vaarwel, maar een welgemeende tot weerziens!


Geen datums beschikbaar