Treasures of Norfolk

vanaf 5 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 739
Het Weidse East Anglia heeft alles wat je van een typisch Engelse bestemming verwacht: een prachtige kustlijn, gezellige dorpjes, ongerepte natuur en historische steden. Toch wordt deze regio nog niet bezocht door de grote massa. Het is zelfs één van de rustigste delen van het land. Sinds John Constable het lieflijke landschap ving in zijn romantische schilderijen in de 19e eeuw, is Constable Country niet veranderd. Kalme beekjes en rustige rivieren, grazende koeien en eindeloze vergezichten met hier en daar een wolkje. Het Graafschap Norfolk behoort tot de meest schilderachtige stukjes van Engeland.

Programma

Dag 1

In de vroege uurtjes vertrekken we richting Engeland. Bij de Fens en de rivier de Cam, bevindt zich de grootste  Engelse bezienswaardigheid: de oude universiteitsstad Cambridge. De oude gebouwen van de wereldberoemde universiteit van Cambridge geven deze stad een unieke sfeer! In King's Lynn wacht ons het avondmaal en een goede nachtrust.

Dag 2

Deze morgen rijden we langs verschillende kleine dorpjes naar Dereham, een kleine marktplaats met prachtige bezienswaardigheden in het hart van Norfolk. Van hier vertrekt onze trein naar Wymondham Abbey. We rijden door het ongerept landschap en genieten van de natuur. De abdij werd gesticht in 1107. In de 16e eeuw beval Henry VIII dat Wymondham en vele andere kloosters moesten worden gesloopt en de stenen opnieuw moesten worden gebruikt. Gelukkig overleefde een deel van het gebouw. De omgeving van het Benedictijnenklooster is een heerlijke plek om te wandelen en tot rust te komen.

Dag 3

Even ten zuidwesten van Wells-next-the-Sea staat Holkham Hall. Het 18e eeuwse landhuis is één van de meest indrukwekkende statige huizen in Norfolk en is er trots op één van de Treasure Houses of England te zijn. Dit huis, samen met zijn uitgestrekt terrein, hertenpark, verbazingwekkende ommuurde tuin en prachtig meer, is een plek die je moet gezien hebben.  Het straalt pracht en grandeur uit! Geniet van een exclusieve VIP-ervaring in het klassieke herenhuis, de thuisbasis van zeven generaties van de graven van Leicester. Uw bezoek begint met een persoonlijke ontmoeting en groet door de Hall Collections and Security Manager terwijl het huis gesloten is voor het grote publiek. Daarna volgt thee/koffie en koekjes in de prachtige Marmeren Hal (waar 'The Duchess' werd gefilmd). We rijden langs de Noordzee via Hunstanton langs 'The Wash' naar King's Lynn. Wie weet spotten we nog enkele zeehondjes in het water of op een warme zandbank ...

Dag 4

Na de wandeling in King’s Lynn gaan we op visite in Sandringham. Het landgoed werd in 1863 gekocht door koningin Victoria als huwelijksgeschenk voor haar zoon, de 21-jarige Bertie, en zijn 18-jarige bruid Alix. De oudste delen zijn uit 1771, het is privébezit en kent een rijke familiegeschiedenis: George V stierf er, net als Elizabeths vader George VI. Nu is Sandringham de winterresidentie van Koningin Elizabeth, waar ze kerst viert en meestal tot half februari blijft. Architecten zijn het er unaniem over eens dat het geen mooi gebouw is, maar de Windsors zijn er dol op. Ik was bijna vergeten dat we uitgenodigd zijn op de ‘Afternoon Tea’ met scones, cream en jam! Delicious! Daarna, buiten de openingsuren, verkennen we het landgoed met een exclusieve rondleiding.

Dag 5

Onze koffers zijn terug gepakt. Via Norwich vangen we de terugreis aan. Norwich aan de rivier de Wansum, is de hoofdstad van de County Norfolk. In de bocht van de rivier ligt de adem benemende kathedraal met een uniek middeleeuws karakter. Verder van de rivier af staat op een heuvel het Normandische kasteel. Norwich geeft je een uniek inkijkje in middeleeuws Engeland. Reis terug in de tijd tussen de eeuwenoude architectuur van de stad en verken de klinkerstraatjes van deze UNESCO 'Stad van de Literatuur'. Tijd om huiswaarts te rijden.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
21 september 2020 5 dagen
Prijs € 739,00
Boeking na 17 feb. € 779,00