Zwarte Woud

vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 634
De natuur in het Zwarte Woud is oogstrelend. Mooie valleien, prachtige bossen, wijngaarden en goede wandelpaden strekken zich uit in het hele gebied. Het is voor velen één van de mooiste vakantiebe- stemmingen in Duitsland. De donkere wouden wisselen af met uitgestrekte weiden en heuvels. Vrolijk bebloemde gevels, gezellige wandelstraatjes, pleintjes met unieke fonteintjes, barokke kerken en magnifieke vakwerkhuizen vormen een ideaal kader voor een deugddoende vakantie. We verblijven in Mittelschwarzwald en van daaruit verkennen we het hele Zwarte Woud!

Programma

Dag 1

We rijden dwars door de Ardennen richting het Zwarte Woud. Onderweg is er tijd voor de nodige stops. In Strasbourg rijden we de Rijn over, de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Duitsland. We houden halt in  Gengenbach. Onze eerste kennismaking met een parel uit het Zwarte Woud, gelegen aan de Kinzigrivier. We verkennen de stad tijdens een korte wandeling. Genietend op een terrasje kunnen we al proeven van lokale witte wijn. In de vooravond komen we aan in het zeer verzorgde en gastvrije hotel Grünwinkel in Oberharmersbach.

Dag 2

We gaan het dorpje verkennen tijdens een panoramische wandeling. In de namiddag vertrekken we naar het wondermooie Triberg met zijn unieke watervallen. Ze zijn trouwens de hoogste van Duitsland! Voor de sportievelingen is er een mogelijkheid om te wandelen tot aan deze natuurpracht. We maken gezamenlijk een wandeling door de stad en bezoeken het Schwarzwaldmuseum. Het geeft ons een boeiend overzicht van handwerk, houtsnijwerk, uurwerken, mineralen en draaiorgels. 

Dag 3

Vandaag rijden we naar het dak van onze reis, Feldberg. Eerst houden we halt in Freiburg, een levendige en gezellige stad. We bezoeken de prachtige Münsterkerk en de dagelijkse markt. De belangrijkste beziens- waardigheden zijn de zogenaamde Bächle: watergoten uit vervlogen tijden. We rijden via “de hemel en de hel” naar Titisee. Vrije lunch. In de namiddag maken we een boottocht op het hoogst gelegen meer van Duitsland. We zetten onze tocht verder naar Feldberg voor een wandeling.

Dag 4

We bezoeken het bekende kuuroord Baden-Baden. In de negentiende eeuw werd deze plaats de zomer- hoofdstad van Europa genoemd. Vele welgestelden uit heel Europa kwamen ontspannen in Baden-Baden. We starten ons bezoek aan de ‘trinkhalle’ waar u kan drinken van één van de geneeskrachtige bronnen. Vrije lunch. We rijden verder naar Bad Wilbad. We bewandelen één van de gaafste wandelpaden tussen de boomtoppen: het Baumwipfelpfad Schwarzwald. Het boomkroonpad is een stevige houten constructie die je leidt door het bladerdak. Het parcours eindigt spectaculair in een veertig meter hoge ronde toren die verbluffende uitzichten over het woud biedt. Pas hier krijg je echt een impressie van hoe groot het Zwarte Woud eigenlijk wel is.

Dag 5

We rijden richting Gutach en bezoeken het openluchtmuseum Vogtsbauernhof. We keren 400 jaar terug in de tijd en ontdekken hoe de Zwarte Woudbewoners vroeger hebben geleefd. We zien de typische boerderijen van het Zwarte Woud, de molens, de houtzagerijen, de huiskamers en de hooizolders. Een echte belevenis! In de namiddag rijden we richten Oberkirch. We bezoeken de Grüner Baum distilleerderij. Al 10 generaties maakt men nobele destillaten van de beste vruchten, granen en bessen volgens een eeuwenoude traditie. 

Dag 6

Onze laatste dag breekt aan. Onderweg bezoeken we Nancy. We maken gebruik van een plaatselijk treintje om de stad te verkennen. Vrije lunch. Tegen de avond komen we aan in Poperinge met een koffer mooie herinneringen!

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
11 juli 2022 6 dagen
Prijs € 634,00
Boeking na 28/03/22 € 659,00