Bonn en Königswinter

gezellig herfstreisje vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 219
In Aken en Bonn gaan we op zoek naar Belgische links. De keizerstad Aken, toegangspoort tot het Duitse Eifelgebied, heeft een rijk historisch verleden en de grootmeester Ludwig Von Beethoven neemt ons op sleeptouw door Bonn, de voormalige hoofdstad van de Duitse Bondsrepubliek. We keren terug via een ommetje naar Königswinter en genieten van de prachtige natuur van het Siebengebirge, het decor van een prachtig uitzicht op de Rijn.

Programma

Dag 1

Via de autostrades en een korte ontbijtstop onderweg komen we aan in de stad Aken. Tijdens de wandeling worden we ondergedompeld in het grote historische verleden dankzij gebouwen zoals de Aacher Dom en het Rathaus. We snuiven de zwavelgeuren van de minerale bronnen op en slenterend langs de vele stadsfon-

teinen proeven we de Aachener Printen. Ons hoofddoel is Bonn, waar we ook zullen overnachten. Vandaag is het historisch Bonn aan de beurt. 2020 is het jubileumjaar Van Beethoven, we volgen zijn voetsporen in zijn geboortestad. We doorkruisen het “Haupt”dorf en bewonderen rijkdommen uit het verleden zoals de Münsterkerk, het Altes Rathaus en het  Kurfürstliches Schloss. Na onze wandeling checken we in in ons hotel. 

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verkennen we de moderne stad Bonn: het operagebouw en de 2 km lange 'Museum Mile'. Aan de 'Museum Mile' ligt de bekende kunst- en tentoonstellingsruimte ‘Bundeskunsthalle’. Op deze plek in Bonn komen kunst, cultuur en wetenschap op bijzonder wijze samen. We rijden door naar Königswinter. De Drachenfelsbahn, de oudste tandradtrein van Duitsland brengt ons naar een hoogte van 290 m bij de kasteelruïne Drachenfels. We worden beloond met een prachtig uitzicht op het Siebengebirge en de Rijn. We dalen te voet af en komen voorbij het mooie Schloss Drachenburg. Mogelijkheid voor bezoek. Om 16 u. vangen we de terugreis aan om rond 21.30 u. na een avondstop terug aan te komen in Poperinge.

Geen datums beschikbaar