Essen

geniet van de gezellige kerstsfeer vanaf 2 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 176
Niemand geniet uitbundiger van de kerstsfeer dan de Duitsers: een Glühwein, een hapje, samen zijn met vrienden… Wat kan het leven toch mooi zijn. Nieuwkomer op ons programma is Duisburg, een stad van een half miljoen inwoners met een mooie kerstmarkt vol drank- en eetstandjes. Dichtbij ligt Oberhausen, de hemel voor mensen die houden van trendy shops. We overnachten in Essen, een stad met een bijzondere mooie kerstmarkt. Zondag hebben we de tijd om Essen te bezoeken.

Programma

Dag 1

Via Antwerpen en Venlo rijden we naar Duisburg, een bekende stad in Noordrijn-Westfalen, waar de Ruhr en de Rijn elkaar ontmoeten. We bezoeken deze mooie stad en daarna is er even tijd voor het ontdekken van de prachtige kerstmarkt. In de late namiddag brengt een korte rit ons naar Oberhausen, waar elke shopper haast flauw valt bij het zien van de wondermooie winkels, en dat zijn er meer dan 200! Als kers op de taart is er de mooie kerstmarkt aan de ingang, waar ook vele restaurantjes zijn. ‘s Avonds gaan we dan naar het vlakbij gelegen Essen voor overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt verkennen we Essen. De stad werd zoals zovele steden in Noordrijn-Westfalen haast met de grond gelijk gemaakt, maar verrees als een feniks uit de as: in 2010 was deze stad zelfs samen met Istanbul en Pécs  culturele hoofdstad van Europa! Bovendien heeft de stad ook één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Kom en geniet zoals elk jaar van een winters weekendje met ons!

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
12 december 2020 2 dagen
Prijs € 176,00
Boeking na 17 feb. € 186,00