Luxe riviercruise op de Donau

vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.877
Kunst, literatuur en de “An der schönen Donau”-wals, maken van de schilderachtige Donau één van ’s werelds beroemdste waterwegen, met een enorme variëteit aan cultuur, natuur en geschiedenis. Tijdens deze cruise genieten we o.a. van het verbluffende landschap van de Wachau-vallei, verkennen we de kronkelende straatjes en historische kerken van het middeleeuws Bratislava en genieten we van de keizerlijke pracht in Wenen en Boedapest. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend luxehotel, de MS Robert Burns, ervaren we prachtige uitzichten die onze zintuigen zullen prikkelen. Trakteer uzelf op dit mooie stukje Donau door vier even betoverende landen!

Programma

Dag 1

Vertrek ’s morgens via de Duitse autowegen met de nodige stops onderweg richting de omgeving van Passau. We checken in in ons viersterrenhotel voor de eerste overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt verkennen we de mooie historische stadskern van Passau, een verrassende stad, gelegen aan de samenvloeiing van 3 rivieren: de Ilz, de Inn en de Donau. Deze stad met z’n hoge torens, pittoreske pleintjes en romantische promenades straalt charme en flair uit. Vrije lunch. Omstreeks 14.30 uur gaan we aan boord van het schip. Koffie/thee met gebak staan reeds ter beschikking. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten van het schip en genieten van ons eerste avondmaal aan boord.

Dag 3

’s Middags meren we aan in Bratislava, de stad waar de oude glans van de Habsburgse tijden zich verbindt met de charme van een jonge Slowaakse hoofdstad. We maken een mooie rondrit en een geleide wandeling door de oude stad met haar vele monumenten die recent in al hun glorie gerestaureerd werden. Het is heerlijk vertoeven in de gezellige straatjes en steegjes waar nu nog steeds de sfeer van Liszt, Beethoven en Mozart hangt. Het schip vertrekt tijdens het diner verder stroomopwaarts in de richting van Boedapest.

Dag 4

Genietend van een lekker ontbijt varen we door de Donauknie en bereiken we Boedapest omstreeks 08.30 uur. De aanblik bij het binnenvaren van de Hongaarse hoofdstad, de koningin van de Donau, is fenomenaal en onvergetelijk. Het neo-gotische parlementsgebouw springt onmiddellijk in het oog. In de voormiddag ontdekken we de Pestzijde. We maken een interessante stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden met o.a. het Heldenplein, de Joodse Synagoge, ... In de namiddag brengt de autocar ons naar de burchtwijk in het oudste hart van het stadsdeel Boeda. We verkennen de burchtheuvel met z’n vele gotische gebouwen, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de pleinen van het Koninklijk Paleis.

Dag 5

We verlaten Boedapest in de ochtend en passeren o.a. Szentendre, Visegrád en bereiken na de lunch Esztergom. De koninklijke stad Esztergom, gedrapeerd over twee heuvels aan de rivier de Donau, is de plaats waar St. Stephen, de eerste koning van Hongarije, aan het begin van de 11e eeuw werd gekroond. De stad is ook de zetel van het aartsbisdom Esztergom-Boedapest en in overeenstemming met zijn waardige status is de neoklassieke basiliek van Esztergom zowel de grootste kerk als het hoogste gebouw van het land. Rond 17.00 uur varen we verder richting Wenen.

Dag 6

Na een ontspannende nachtrust en een lekker ontbijt staat onze chauffeur weer klaar voor onze stadsrondrit, zodat we een omvattende indruk van de historisch belangrijke bezienswaardigheden krijgen. We stoppen aan Schloss Belvedere voor een wandeling door het park en maken verder een stadswandeling door het oude stadscentrum van Wenen met een bezoek aan de Stephansdom. We gaan aan boord voor de lunch. In de namiddag bezoeken we Schönbrunn. ‘s Nachts vaart het schip af richting Melk.

Dag 7

In de late voormiddag ligt, hoog boven de oude arm van de Donau, een imposante benedictijnerabdij, één van de mooiste en meest betekenisvolle barokke bouwwerken van Oostenrijk. Al eeuwenlang is de abdij van Melk het intellectuele en spirituele centrum van het land. We bezoeken het Stiftsmuseum, de marmerzaal, de bibliotheek en de abdijkerk. In de late namiddag zetten we verder koers richting Linz.

Dag 8

Voor de geïnteresseerden maken we in de voormiddag een interessante excursie naar het Mauthausen-gedenkteken. De site van het voormalige grootste concentratiekamp van Oostenrijk is zowel een nationale als internationale herdenkingsplaats geworden. Het monument herbergt een museum met drie permanente collecties. Op de buitenterreinen vindt men herdenkingssculpturen terug als eerbetoon aan alle slachtoffers van Mauthausen. Voor de lunch gaan we terug aan boord. Linz, schilderachtig gelegen aan de oevers van de majestueuze Donau, betovert zijn bezoekers vooral met een grote hoeveelheid heerlijke onovertroffen charme. In de mooie straten en steegjes van de hoofdstad van Opper-Oostenrijk kunt u niet alleen smullen van de heerlijke Linz-cake, maar ook van vele andere zeer mooie bezienswaardigheden zoals de 539 meter hoge Pöstlingberg, het Ars Electronica Center, uniek in de wereld en de indrukwekkende Mariendom met zijn prachtige glas-in-loodramen. Er is veel te zien en te doen in de levendige cultuurstad aan de Donau! We genieten op deze laatste vaardag nog van de maaltijden, de accommodatie en het comfort dat het schip ons biedt tijdens de tocht naar Duitsland.

Dag 9

In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een vrije lunch en diner onderweg.

Inbegrepen

• Reis heen en terug met luxe autocar
• Nederlandstalige begeleide uitstappen & reisleiding
• 1x diner, overnachting en ontbijt in 4*-hotel in omgeving Passau (heenreis)
⁓ 8-daagse cruise met MS Robert Burns 4*S (of gelijkwaardig) in het gekozen kajuittype
Vol pension vanaf diner dag 2 t.e.m.  ontbijt dag 9
All inclusive drankenpakket op de boot vanaf 10 u. tot middernacht
⁓ Welkomstcocktail en Captain's Farewell galadiner
⁓ Muziekprogramma aan boord
⁓ Vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
⁓ Bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
⁓ Gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
• Audioguide systeem
• BTW, wegen-, verblijfs- en haventaksen (cfr 01/07/2020)

Niet inbegrepen

• Overige dranken
• Middagmaal dag 1, dag 2 en dag 9
• Persoonlijke uitgaven
• Inkomgelden (ca. € 50 p.p.) op voorhand te reserveren bij boeking
• Reisverzekering

NOG ENKELE WEETJES

• Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
• Taal aan boord: Duits, maar de bemanning spreekt ook Engels
• Nederlandstalige begeleiding
• Munteenheid aan boord: Euro


Geen datums beschikbaar