Frankfurt am Main

in combi met Wiesbaden en Mainz vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 329
Glühwein, peperkoek, mousserende wijnen en verse amandelen... Kerst is in het land! De kerstmarkten in Duitsland zijn beregezellig! In Rheingau en Rheinhessen zijn bovendien nog enkele bijzondere specialiteiten te vinden. Kerstmarkten met de sfeervolle vakwerk-coulisse bezitten een heel bijzondere sfeer. Een betoverend geheel van lampjes en gezellige steegjes zorgen gegarandeerd voor een romantische sfeer. Kleine houten huisjes gaan perfect op in de coulisse en verwennen de bezoekers ...

Programma

Dag 1

We starten met een verkennende wandeling in Wiesbaden. Het belangrijkste en meest historische monument van Wiesbaden is het Joods monument, ook wel de Oude Synagoge genoemd. Aansluitend bewonderen we een prachtige tempeltje met de Kochbrunnen. Het water ruikt naar zwavel maar schijnt helende eigen- 

schappen te bevatten. Wie durft proeven? De Wiesbadener Sternschnuppenmarkt vindt plaats op het centrale Schlossplatz en de aanpalende straten rond het kasteel (Hessischer Landtag), het stadhuis en de Markt kirche. De eerste indruk die je krijgt is dat deze kerstmarkt geen traditionele markt is met houten kraampjes. Het lijkt eerder een mecano kerstmarkt, maar dat maakt deze markt heel bijzonder. De markt is eerder klein, maar origineel, zeker met de mooie gevels van de gebouwen in de omgeving. 

Dag 2

Wie terug naar het middeleeuwse Frankfurt gevoerd wil worden, moet naar de Römerberg, het centrale plein van de stad, hier vind je tal van belangrijke en bijzondere gebouwen die je als toerist absoluut niet mag missen. We bewonderen de Oude Nicolaaskerk, de Römer (het stadhuis), de Gerechtigkeitsbrunnen en een rij van gerestaureerde vakwerkhuizen. De kerstmarkt in Frankfurt am Main is één van de grootste en mooiste in Duitsland die zijn oorprong kent in 1393! Op deze kerstmarkt staan meer dan 240 kraampjes. Er zijn uitgebreide en creatieve kraampjes te vinden. Specialiteiten van deze kerstmarkt zijn naast het lekker eten, de vele verschillende ambachten. Jaarlijks komen er dan ook heel wat bezoekers naar de kerstmarkt in Frankfurt!

Dag 3

We starten onze dag met een bezoek aan de Sint-Stefanuskerk om de prachtige glasramen van Chagall te bewonderen. De kerstmarkt van Mainz staat bekend om haar traditionele uitstraling. Met de mooie renaissance gevels en de St. Martin kathedraal op de achtergrond kom je al snel in kerstsfeer. De kerstmarkt van Mainz is volgens velen de meest romantische kerstmarkt van Duitsland. De glühwein op de kerstmarkt komt van nature alleen van wijnmakers uit Mainz. Blijgezind rijden we naar huis.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
9 december 2022 3 dagen
Prijs € 329,00
Boeking na 28/03/22 € 344,00