Emilia Romagna

vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.027
De parel aan de Adriatische Zee gelegen ten oosten van zijn hoofdstad Bologna, is een welvarende streek. Emilia-Romagna is niet alleen een landbouwstreek, maar je vindt er ook tal van prachtige kunststeden met kathedralen, basilieken alsook stranden en bergen. Op gastronomisch vlak is dit een topper overgoten met lokale wijnen. Een mix waarin iedereen zijn gading vindt. Reis met ons mee en we ontdekken samen de zuidelijke hoogtepunten van deze streek.

Programma

Dag 1

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar de omgeving van Ulm waar we overnachten.

Dag 2

Na het ontbijt zetten we onze reis verder. We rijden Oostenrijk binnen. Via de Fernpass, Innsbruck en de Brennerautostrade komen we voorbij de Europabrug (korte halte voorzien). We vervolgen onze weg via Noord-Italië met zijn prachtige streken en komen voorbij grote steden als Verona en Modena om uiteindelijk op onze bestemming Rimini toe te komen. Overnachten doen we in hotel Waldorf Palace in Cattolica. 

Dag 3

Vandaag starten we rustig met in de voormiddag een bezoek aan oud-Rimini, de stad van Cesare Borgia. We krijgen er een rondleiding waarbij we meer zullen horen en zien over de Italiaanse familie de Malatesta’s, de Italiaanse dichter en filosoof Dante Alighieri en zijn meesterwerk La Divina Commedia. Ook de Arco di Augusto, Piazza Tre Martiri, Piazza Cavour, ... staan op het programma. Nadien is er wat vrije tijd om te verdwalen in de kleine straatjes van Rimini.

Dag 4

Een pareltje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is het historisch centrum van San Marino, gelegen op de berg Titano tussen de vele wijngaarden. We betreden de ommuurde stad door één van de toegangspoorten en bezoeken de hoogtepunten, zoals de basiliek, de Palazzo Pubblico, Piazza della Libertà, ... Ondertussen genieten we van geweldige uitzichten, van een gezellig terrasje maar ook taksvrij shoppen mag niet ontbreken.

Dag 5

Vandaag staat de stad van de mozaïeken op ons programma. Ravenna wordt beschouwd als een belangrijke schatkamer van vroegchristelijke en Byzantijnse kunst. De vele kleurrijke mozaïeken, die we te zien krijgen, vertellen de pracht en praal van de vroegchristelijke fantasiewereld. Tussen 482-565 was Ravenna onder Byzantijns gezag en de restanten daarvan zijn nog overal te zien.

Dag 6

Het pelgrimsoord Assisi is zonder twijfel meer dan een bezoek waard. Assisi is niet alleen de geboorteplaats van Franciscus maar ook van Clara, de stichteres van de Arme Klaren. Het stadje is gelegen op de helling van de berg Subasio. We bezoeken de basiliek van Franciscus, de Piazza del Comune met de tempel van Minerva en de basiliek van Santa Chiara. Op de terugweg is er nog tijd voor een bezoek aan de basiliek Santa Maria degli Angeli.

Dag 7

Vandaag bezoeken we Urbino, de stad van de rode baksteen, genesteld in de groene heuvels. Het Palazzo Ducale, het mooiste renaissancepaleis van Italië, steekt triomfantelijk boven de stad uit. Urbino was de thuisbasis van vele kunstenaars en architecten. Je kunt er gezellig flaneren in de vele smalle en steile straatjes. Urbino is eveneens een levendige universiteitsstad met een zeer mooie neoclassicistische kathedraal. Binnenin zijn er werken van Barocci te bewonderen. Ook de casa di Raffaello verdient onze aandacht.

Dag 8

Spijtig genoeg moeten we reeds afscheid nemen van EmiliaRomagna.  Genietend van de prachtige streek rijden we dwars door Zwitserland naar Mulhouse voor overnachting.

Dag 9

Na ons lekker ontbijt nemen we de Franse autosnelwegen richting thuishaven.

Geen datums beschikbaar